2017. Április 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház munkájáról.
2. - Beszámoló a Chernel Kálmán Városi Könyvtár munkájáról.
3. - Beszámoló az Írottkő Natúrparkért Egyesület és Tourinform 2016. évi munkájáról valamint 2017. évi munkatervének ismertetése.
4. - Beszámoló a Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2016. évi tevékenységéről.
5. - Köznevelési intézmények (óvodák) átszervezésével kapcsolatos és fenntartó váltásával kapcsolatos döntések meghozatala.
6. - Óvodai ellátás biztosítására vonatkozó köznevelési szerződések jóváhagyása.
7. - Beszámoló a 2016. évben végzett gyermekvédelmi tevékenységről.
8. - A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos döntések meghozatala.
9. - „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására” vonatkozó pályázat benyújtása a Temető utca felső szakaszának a felújítására.
10. - A jégpályaépítésre vonatkozó használati és ráépítési megállapodás módosítása.
11.a - Vagyonügyek: A Kőszeg, 468/4 hrsz-ú ingatlanra benyújtott vételi szándék.
11.b - Vagyonügyek: A Kőszeg, 2222 hrsz-ú ingatlanrészre benyújtott vételi szándék.
11.c - Vagyonügyek: A Kőszeg, 791 hrsz-ú ingatlanrészre benyújtott vételi szándék.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2017. április 27-i képviselő-testületi ülés anyagai
14. - Rendkívüli előterjesztés: Elvi hozzásjárulás a Kőszeg 2517/1 hrsz-ú ingatlanon tervezett sportlétesítmény létrehozásához.
15. - Rendkívüli előterjesztés: Tulajdonosi hozzájárulás a Kőszegfalvi SE részére a Rábai Gábor Sporttelep fejlesztéseire.
6. napirendi pont:
Óvodai ellátás biztosítására vonatkozó köznevelési szerződések jóváhagyása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A képviselő-testület 2017. február 23-i ülésén döntött arról, hogy a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézményt, valamint az Újvárosi Óvodát (a továbbiakban: Óvodák) saját fenntartásba kívánja venni. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 83. § (3)-(4) bekezdése szerinti vélemények beszerzését követően Kőszeg Város és Térsége Társulása Társulási Tanácsa 2017. március 28-i ülésén döntött arról, hogy az Óvodákat Kőszeg Város Önkormányzata fenntartásába átadja.

A társulásban részt vevő önkormányzatok közül az óvodai ellátásban Horvátzsidány, Kiszsidány, Ólmod, Peresznye, Bozsok, Cák, Kőszegszerdahely és Velem községek önkormányzatai vettek részt. Ezen önkormányzatok – Bozsok és Cák kivételével – 2017. szeptember 1-től továbbra is változatlan formában a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény tagóvodájában, illetve az Újvárosi Óvoda tagóvodájában kívánják a kötelező óvodai nevelési feladataikat ellátni, és ehhez Kőszeg Város Önkormányzatával köznevelési szerződést kívánnak kötni. Erre vonatkozóan mellékelten csatolom Horvátzsidány, Kiszsidány, Ólmod és Peresznye községek önkormányzatainak szándéknyilatkozatát, Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének döntését. Kőszegszerdahely és Cák községek önkormányzatainak szándékáról a Társulási Tanács 2017. március 28-i ülésén kaptunk tájékoztatást. Fentiek alapján elkészítettük a köznevelési szerződések tervezetét, figyelembe véve a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 29/A. §-ának előírásait, mely a szerződés kötelező tartalmi elemeit határozza meg.

Bozsok községi Önkormányzat a kötelező óvodai ellátási feladatait 2017. szeptember 1. napjától a Szombathelyi Egyházmegye intézménye útján kívánja megoldani. Az Nkt. 79. § (3) bekezdése értelmében, ha a köznevelési közfeladat ellátása vallási szempontból elkötelezett nevelési-oktatási intézmény fenntartójával kötött köznevelési szerződés útján történik, a szerződés megkötése nem mentesít a feladatellátási kötelezettség alól azon gyermekek tekintetében, akiknek a szülei nem akarják vallásilag elkötelezett óvodába járatni gyermeküket. E rendelkezés miatt Bozsok község Polgármestere a Társulási Tanács ülésén jelezte az önkormányzat azon szándékát, hogy e gyermekek tekintetében Kőszeg Város Önkormányzatával köznevelési szerződést kívánnak kötni, melyre vonatkozóan a szerződés-tervezetet elkészítettük.

Az előterjesztést a Humánerőforrás Bizottság és a Pénzügyi Bizottság megtárgyalta és mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjék.


Kőszeg, 2017. április 20.


A polgármester nevében:

Mezei Virág s.k.
igazgatási és építéshatósági osztályvezető


I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata, valamint Horvátzsidány község Önkormányzata, Kiszsidány község Önkormányzata és Ólmod község Önkormányzata között az óvodai ellátás biztosítására kötendő köznevelési szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és Peresznye község Önkormányzata között az óvodai ellátás biztosítására kötendő köznevelési szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

III. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata, valamint Kőszegszerdahely község Önkormányzata és Velem községi Önkormányzat között az óvodai ellátás biztosítására kötendő köznevelési szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

IV. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és Bozsok községi Önkormányzat között az óvodai ellátás biztosítására –azon gyermekek tekintetében, akiknek a szülei nem akarják vallásilag elkötelezett óvodába járatni gyermeküket – kötendő köznevelési szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)