2018. Október 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló 17/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díjáról szóló 13/2006. (IV. 20.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Az egészségügyi alapellátás körzeteinek kialakításáról szóló 27/2016. (X. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
4.a - Az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendeletben szereplő kiemelt előirányzatok módosítása: A Kőszegi Szociális Gondozási Központ kérelme.
4.b - Az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendeletben szereplő kiemelt előirányzatok módosítása: A Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI kérelme.
4.c - Az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendeletben szereplő kiemelt előirányzatok módosítása: A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal kérelme.
5. - Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés megkötése.
6. - Jelentés a város környezeti állapotáról.
7. - A 2019. évi ellenőrzési terv jóváhagyása.
8. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 7. sz. módosításával kapcsolatos döntések meghozatala.
9. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház létszámbővítés iránti kérelme.
10. - Intézményvezetői megbízás véleményezése.
11.a - Vagyonügyek: A Kőszeg, Velemi u. 34/D. III/11. alatti, megüresedett lakás hasznosítása.
11.b - Vagyonügyek: A 6727 ingatlanrészre érkezett vételi szándék.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2018. október 25-i képviselő-testületi ülés anyagai.
14. - Rendkívüli előterjesztés: ÖBB vasútpálya megvásárlásával kapcsolatos döntések meghozatala.
15. - Rendkívüli előterjesztés: Birkózó terem létesítésére vonatkozó döntések meghozatala.
8. napirendi pont:
Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 7. sz. módosításával kapcsolatos döntések meghozatala.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2014. (X. 3.) önkormányzati rendelete mely a Helyi Építési Szabályzatról, illetve mellékleteiben a szabályozási tervről szól, 2017. március 31-én egyszerűsített eljárás keretein belül a IV. számú módosítás elfogadásával került széles körűen megváltoztatva.
Ezen módosítás után 2017-ben 3 alkalommal önálló kezdeményezésre a 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet 32.§-a szerinti tárgyalásos eljárásban került módosításra a Rendezési Terv, azonban ezen eljárások keretében más jellegű és témájú módosításra nem volt lehetőség. Ezen módosítások 2017 novemberében 5. szám alatt, míg 2017 decemberében 6. szám alatt kerültek elfogadásra.
A 2017 márciusában elfogadott módosítások óta eltelt időszakban beérkezett kérelmek indokolttá tették, hogy 2018 évben a rendezési terv felülvizsgálatra kerüljön. Ennek megfelelően a Bizottság április 18-i ülésén tárgyalta a beérkezett, és egyedi pontokba szedett kérelmeket, és döntött arról, hogy mely kérelmeket támogatja vagy nem támogatja, illetve vizsgálatra javasolja.

Ezen bizottsági döntésnek megfelelően a Képviselő-testület 2018. május 31-i ülésén 90/2018. (V. 31.) számú határozatával döntött arról, hogy
- Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy a melléklet szerinti rendezés alá vont területekre a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 36. §-ának megfelelő teljes eljárás során készíttesse el a településrendezési eszközök 7. számú módosítását, és a kidolgozott tervet elfogadásra terjessze a Képviselő-testület elé.-
A testületi döntés meghozatala óta eltelt időszakban az előzetes tájékoztatási szakasz lezárult, jelen pillanatban a módosítások tervező általi kidolgozása van folyamatban, a tervezés időszakában a szükséges egyeztetések megtörténtek, az elkészült terveket a 314/2012. (XI.8.) Kormányrendelet 38.§ (1) bekezdés szerint Képviselő-testületi elfogadás előtt véleményeztetni kell. A véleményezési szakaszt a Polgármester kezdeményezi, a Korm.rendelet 38.§ (2) bekezdés szerinti partnerekkel és államigazgatási szervekkel.

Képviselő-testület 2018. május 31-i ülésén hozott határozatának mellékletében határozta meg a módosítás alá vont területeket.
A Képviselő-testület döntését a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság április 18-i ülésén elfogadott 30/2018. (IV. 18.) számú határozata alapozta meg, melyben az egyedi pontokba szedett kérelmeket egyesével megvizsgálta és döntött arról, hogy mely kérelmeket támogatja vagy nem támogatja, illetve vizsgálatra javasolja.
A Képviselő-testület határozatában már csak az ennek megfelelően támogatott ill. vizsgálatra javasolt kérelmek módosítására javasolta a tervek kidolgozását.

Ezen képviselő-testületi határozat alapján a Települési eszköz módosítására az Önkormányzat a Vasi A+B építész Irodával kötött szerződést, amely iroda képviseletében Takács András építészmérnök, településtervező készíti a terveket.
Takács András tervezés során jelezte, hogy az tervezési szakaszban lefolytatott egyeztetések és vizsgálatok alapján javasolja, hogy a mellékelt indokok alapján 4 területen ne kezdeményezzük a Rendezési Terv módosítását.
A Korm. Rendelet 39.§ (2) bekezdés szerint csak a véleményezési eljárás lefolytatása után kellene a Képviselő-testületnek döntenie a beérkezett vélemények elfogadásáról ill. el nem fogadásáról, azonban nem lenne logikus, hogy olyan módosítási pontokat is kiküldjünk véleményezésre, amelyeket a Képviselő-testület nem támogat.
A kialakult helyzetről tájékoztattuk Csermelyi Andrea állami főépítészt, aki arról nyilatkozott, hogy a Képviselő-testület 2018. május 31-i határozatát megváltoztatni csak egy új határozat elfogadásával lehet, amennyiben ez nem történik meg, a véleményezési eljáráshoz készített tervezői dokumentációnak tartalmaznia szükséges a változtatásra nem javasolt területek kidolgozását az indoklással együtt.

Mivel ezt nem látjuk szerencsés megoldásnak, jelen előterjesztés mellékletében leírt kérelmek esetében javasuljuk új képviselő-testületi határozat meghozatalát.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta és egyhangúlag elfogadásra ajánlja.


Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a határozati javaslat elfogadására.


Kőszeg, 2018. október 18.


A polgármester nevében:



Bertók Sándor s. k.
Kőszeg Város Főépítésze




HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településrendezési eszközök 7. számú teljes eljárás keretében történő módosításának elrendeléséről szóló 90/2018. (V. 31.) számú képviselő-testületi határozata mellékletének 7/1., 7/3., 7/4. és 7/17. pontjai vonatkozásában elrendeli, hogy a jelenleg hatályos rendezési terv szerinti szabályozás ne módosuljon.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)