2018. Október 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló 17/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díjáról szóló 13/2006. (IV. 20.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Az egészségügyi alapellátás körzeteinek kialakításáról szóló 27/2016. (X. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
4.a - Az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendeletben szereplő kiemelt előirányzatok módosítása: A Kőszegi Szociális Gondozási Központ kérelme.
4.b - Az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendeletben szereplő kiemelt előirányzatok módosítása: A Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI kérelme.
4.c - Az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendeletben szereplő kiemelt előirányzatok módosítása: A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal kérelme.
5. - Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés megkötése.
6. - Jelentés a város környezeti állapotáról.
7. - A 2019. évi ellenőrzési terv jóváhagyása.
8. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 7. sz. módosításával kapcsolatos döntések meghozatala.
9. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház létszámbővítés iránti kérelme.
10. - Intézményvezetői megbízás véleményezése.
11.a - Vagyonügyek: A Kőszeg, Velemi u. 34/D. III/11. alatti, megüresedett lakás hasznosítása.
11.b - Vagyonügyek: A 6727 ingatlanrészre érkezett vételi szándék.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2018. október 25-i képviselő-testületi ülés anyagai.
14. - Rendkívüli előterjesztés: ÖBB vasútpálya megvásárlásával kapcsolatos döntések meghozatala.
15. - Rendkívüli előterjesztés: Birkózó terem létesítésére vonatkozó döntések meghozatala.
14. napirendi pont:
Rendkívüli előterjesztés: ÖBB vasútpálya megvásárlásával kapcsolatos döntések meghozatala.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata már régóta tárgyalásokat folytat az osztrákokkal az Osztrák Szövetségi Kincstár tulajdonában lévő Kőszeg, 09, 035, 0352 és 2843 hrsz-ú ingatlanok megvásárlása tárgyában.

Az eddigi nehézségeket a tulajdonos nevében eljáró szervek (ÖBB Immobilienmanagement GmbH, ÖBB Infrastruktur Aktiengesellschaft) részéről szükséges nyilatkozatok, meghatalmazások beszerzése okozta, tekintettel arra, hogy az ingatlan-nyilvántartásban nincsenek feltüntetve ők, mint kezelők, így a Földhivatallal történt egyeztetés során ezekre az iratokra mindenképpen szükség van a tulajdonosváltozás bejegyzése érdekében.
Legutóbb 2018. október 18-án személyes egyeztetés keretében került az tisztázásra, hogy milyen dokumentumokat várunk még tőlük, melyeket mielőbb igyekeznek az önkormányzat részére eljuttatni.

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.16.) önkormányzati rendelet 5. mellékletében I. Beruházások között szerepel a fenti négy terület megvásárlása 8 M Ft összegben (26.000 Eur). A szerződés tervezet szerint a négy ingatlan vételára 25.000 EUR, amelyet további 4 % közvetítői díj megfizetése terhel.
A költségvetés elfogadásakor 308,-Ft árfolyamon került számításra a vételár, azonban annak folyamatos emelkedése miatt szükséges ezen keretösszeg 800 ezer Ft-tal történő megemelése, amely a tartalék keret terhére biztosítható.

Egyúttal tavasz folyamán a képviselő-testület döntése alapján aláírásra került egy nyilatkozat (1. melléklet), amely során az önkormányzat hozzájárult, hogy a Kőszeg, 09 hrsz-ú ingatlan vonatkozásában annak tulajdonszerzéséig a NIF Zrt. lefolytassa a területszerzési eljárást, amely a 87. sz. főút projekt megvalósításához szükséges. Időközben a NIF Zrt. újabb nyilatkozat megtételére kérte az önkormányzatot (2. melléklet), amelyben az adásvételi szerződés aláírásának elhúzódása miatt rálépési engedélyt kért a kivitelezési munkák mielőbbi megkezdése érdekében.

A napokban újabb megkeresés érkezett az ÖBB Immobilienmanagement GmbH. részéről, amelyben egyrészt kérik az önkormányzat által korábban tett nyilatkozat megerősítését, valamint egy nyilatkozat megtételét, amely arra vonatkozik, hogy Kőszeg Város Önkormányzata nem támaszt semmiféle követelést az osztrák féllel szemben akkor sem, ha a NIF Zrt. nem veszi meg a projektet érintő területrészt.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztett anyagot megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Kőszeg, 2018. október 24.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési osztályvezető



I. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megerősíti az Osztrák Szövetségi Kincstár tulajdonában lévő Kőszeg, 09, 035, 0352, 2843 hrsz-ú ingatlanok megvásárlására vonatkozó szándékát.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.16.) önkormányzati rendelet 5. mellékletének I. Beruházások közt szereplő 24. sor ÖBB vasútpálya megvásárlás előirányzatának 800.000,-Ft-tal történő megemelését a tartalék keret terhére.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal


II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megerősíti a Kőszeg, 09 hrsz-ú ingatlan vonatkozásában a NIF Zrt. részére biztosított rálépési jogot és egyben nyilatkozik arról, hogy a terület megvásárlása után a NIF Zrt. a tárgyi ingatlanon végzett tevékenysége kapcsán semminemű kártérítési, vagy panasz igénnyel nem él az eladó felé.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal


(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)