2019. Március 7., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 7. sz. módosítása – véleményezési szakasz lezárása.
2.a - Beszámoló az Írottkő Natúrparkért Egyesület 2018. évi munkájáról, tájékoztató 2019. évi munkatervéről.
2.b - Beszámoló a Térségi TDM Szervezet és a Tourinform Iroda 2018. évi tevékenységéről, a 2019. évi marketing intézkedési terv bemutatása.
3. - A belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
4. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2019. évi intézményi térítési díjainak megállapítása.
5. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 7/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - A bölcsőde 2019. évre javasolt intézményi térítési díjának megállapítása.
7. - Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása.
8. - A Kőszeg, Munkácsy M. u. 19. ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatos döntések meghozatala.
9. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
10. - Egy mappában a 2019. március 7-i képviselő-testületi ülés anyagai.
1. napirendi pont:
Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 7. sz. módosítása – véleményezési szakasz lezárása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2014. (X. 3.) önkormányzati rendelete mely a Helyi Építési Szabályzatról, illetve mellékleteiben a szabályozási tervről szól, 2017. március 31-én egyszerűsített eljárás keretein belül a IV. számú módosítás elfogadásával került széles körűen megváltoztatva.
Ezen módosítás után 2017-ben 3 alkalommal önálló kezdeményezésre a 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet 32.§-a szerinti tárgyalásos eljárásban került módosításra a Rendezési Terv, azonban ezen eljárások keretében más jellegű és témájú módosításra nem volt lehetőség. Ezen módosítások 2017 novemberében 5. szám alatt, míg 2017 decemberében 6. szám alatt kerültek elfogadásra.
A 2017 márciusában elfogadott módosítások óta eltelt időszakban beérkezett kérelmek indokolttá tették, hogy 2018 évben a rendezési terv felülvizsgálatra kerüljön.
Ennek megfelelően a Képviselő-testület 2018. május 31-i ülésén 90/2018. (V. 31.) számú határozatával döntött arról, hogy
„Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy a melléklet szerinti rendezés alá vont területekre a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 36. §-ának megfelelő teljes eljárás során készíttesse el a településrendezési eszközök 7. számú módosítását, és a kidolgozott tervet elfogadásra terjessze a Képviselő-testület elé.”

Képviselő-testület 2018. május 31-i ülésén hozott határozata mellékletében határozta meg a módosítás alá vont területeket.
A Képviselő-testület döntését a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság április 18-i ülésén elfogadott 30/2018. (IV. 18.) számú határozata alapozta meg, melyben az egyedi pontokba szedett kérelmeket egyesével megvizsgálta és döntött arról, hogy mely kérelmeket támogatja vagy nem támogatja, illetve vizsgálatra javasolja.
A Képviselő-testület határozatában már csak az ennek megfelelően támogatott ill. vizsgálatra javasolt kérelmek módosítására javasolta a tervek kidolgozását.
Ezen képviselő-testületi határozat alapján a Települési eszköz módosítására az Önkormányzat a Vasi A+B építész Irodával kötött szerződést, amely iroda képviseletében Takács András építészmérnök, településtervező készíti a terveket.
A testületi döntés meghozatala óta eltelt időszakban az előzetes tájékoztatási szakasz lezárult.
A tájékoztatási szakaszban az államigazgatási szervektől kapott adatszolgáltatások és vélemények alapján a Településrendezési Eszköz módosításának kidolgozását a tervező elkészítette.
Takács András a tervezés során jelezte, hogy a tervezési szakaszban lefolytatott egyeztetések és vizsgálatok alapján javasolja, hogy szakmai véleménye alapján 4 területen ne kezdeményezzük a Rendezési Terv módosítását.

Ennek megfelelően a Képviselő-testület 2018. október 25-i ülésén, a 193/2018. (X. 25.) képviselő-testületi határozatával megváltoztatta a 2018. május 31-i ülésén hozott döntését, amelynek megfelelően a módosítási pontok száma lecsökkent:
„Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településrendezési eszközök 7. számú teljes eljárás keretében történő módosításának elrendeléséről szóló 90/2018. (V. 31.) számú képviselő-testületi határozata mellékletének 7/1., 7/3., 7/4. és 7/17. pontjai vonatkozásában elrendeli, hogy a jelenleg hatályos rendezési terv szerinti szabályozás ne módosuljon.”
Ezen határozatnak megfelelően a tervező a módosításokat részletesen kidolgozta, és a Kormányrendelet 38.§ (2) bekezdésének megfelelően a Kormányrendelet 9. mellékletében meghatározott Államigazgatási Szerveknek véleményezésre 2018. november végén megküldtük.
Ezzel egyidőben 2018. november 21-én megtartott lakossági fórumon Kőszeg, Rajnis u. 9. szám alatti KÖSZ Házban a Rendezési Terv módosításának egyeztetésre készített változatát bemutattuk. A tervezett módosítások szöveges és rajzi változatát egyenként ismertettük, kivetítőn keresztül jól követhetően. A lakossági fórumról jegyzőkönyv készült, amelyben rögzítésre kerültek az elhangzott javaslatok és vélemények.
A lakossági fórum után a partnerek 8 napon belül írásban észrevételeket tehettek. Ezen időn belül kettő darab írásbeli észrevétel érkezett. A lakossági fórumon elhangzott vélemény, valamint az írásbeli vélemények elfogadásáról, illetve el nem fogadásáról a Képviselő-testület dönt.
A Kormányrendelet 38.§ (3) bekezdése szerint a véleményezési szakaszban a véleményezők 30 napon belül adhatnak véleményt.
Az Államigazgatási Szervek által érkezett véleményeket az ügyirat aktájába iktattuk.
Az Őrségi Nemzeti Park állásfoglalásában a 7./15 és 7./25 számú módosításokat nem támogatta, amely véleményekkel kapcsolatban személyes egyezetetést tartottunk az Igazgatóság képviselőivel, amely egyeztetés alapján a véleményüket továbbra is fenntartották, így az eredeti állásfoglalásukra adott véleményünket terjesztjük a Képviselő-testület elé.
A Kormányrendelet 39.§-a szerint a véleményezési szakasz lezárásaként a beérkezett véleményeket ismertetni kell a Képviselő-testülettel, amelyek elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a Képviselő-testület dönt. A vélemények, észrevételek el nem fogadása esetén a döntést indokolni kell.
Az előterjesztéshez mellékletként csatolásra kerülnek az Államigazgatási Szervek véleményei, valamint a lakossági fórumon szóban és írásban kapott észrevételek.
Tájékoztatom a T. Képviselő-testületet, hogy a véleményezési szakaszban Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Felügyeleti Főosztály Útügyi Osztály, a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Építésügyi és Örökségvédelmi Osztálya, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság valamint a Veszprém MKH Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Bányászati Osztály előzetes tájékoztatása alapján nem kívánt részt venni.

A tervezői válaszok pontonként kerültek kialakításra, az el nem fogadott észrevételeknél az indoklás is rögzítésre került. Az elfogadott vélemények alapján módosított szabályozási tervkivonatok szintén mellékletként csatolásra kerültek az előterjesztéshez.

Az előterjesztést megtárgyalta a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság, a képviselő-testületnek egyhangúlag elfogadásra ajánlotta.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a határozati javaslat elfogadására.

Kőszeg, 2019. március 1.


A polgármester nevében:


Bertók Sándor s. k.
Kőszeg Város Főépítésze



HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 36. §-ának megfelelő teljes eljárás során készített településrendezési eszközök 7. számú módosításának tervezetéhez a véleményezési szakaszban az államigazgatási szervektől, valamint a lakosságtól beérkezett 1-14. pont alatti véleményeket tudomásul veszi és az alapján készült, 1. mellékletben szereplő települészerkezeti terv valamint a szabályozási tervlapok módosított tervezetével együtt, az alábbiak szerint jóváhagyja.



1) Vas Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet - Állami Főépítész


cím: 9700 Szombathely, Kőszegi u. 3.

érkezett: 2018. december 19. és 2019. január 11.


Vélemény:
Intézkedés:


7./6 számú módosítás:
Kifogást nem emel.
Intézkedést nem igényel.
7./28 számú módosítás:
A meglévő garázsokat a Kö-07 területként nem lehet szabályozni, javaslatuk szerint beépítésre szánt különleges területbe kell besorolni, és a kialakult állapotra hivatkozva eltérési engedélyt kell kérni a 100%-os beépíthetőségre. A véleményt elfogadjuk.
Az érintett területet Kö-07 övezet helyett beépítésre szánt különleges területbe soroljuk 100%-os beépíthetőséggel. A beépíthetőségre vonatkozóan a kialakult állapotra való hivatkozással eltérési engedélyt kérünk a záróvéleményezési anyag megküldésével egy időben.
(7./28 számú javított módosítás 1. mellékletben csatolva)

7./32 számú módosítás:
A kertvárosias lakó építési övezet kialakítását csak a minimálisan szükséges terület módosításával támogatja. A véleményt elfogadjuk.
Az érintett területre vonatkozó telekalakítási vázlatterv szerint csak a szükséges minimális területeket soroljuk át kertvárosias területfelhasználásba (Lke-A1/5 övezet). A fennmaradó terület (meglévő épülettel együtt) változatlanul a Vi-AK/18 övezetben marad.
(7./32 számú javított módosítás 1. mellékletben csatolva)

HÉSZ módosítás:
Az OTÉK meghatározza a maximális beépítési magasságot, melyhez képest sem a homlokzat-, sem az épület-, sem a párkánymagasság nem lehet nagyobb. A HÉSZ a megengedett legnagyobb épületmagasságot szabályozza, mely egyes esetekben megegyezik az OTÉK-ban meghatározott beépítési magasság mértékével és ezeken a területeken a homlokzatmagasság nem lehet magasabb az épületmagasságnál. A HÉSZ tervezetét a beépítési magasság figyelembe vételével felül kell vizsgálni. A véleményt elfogadjuk.
Az előírást úgy módosítjuk, hogy az érintett területeken a homlokzat magasság az OTÉK-ban megengedett legnagyobb beépítési magasságot sem haladhatja meg.
(HÉSZ átdolgozása rendeletervezetben)

HÉSZ módosítás:
A HÉSZ módosításokat a HÉSZ tagolásának megfelelő sorrendben kell megtenni. A véleményt elfogadjuk.
A HÉSZ tagolását a kérésnek megfelelően módosítjuk.
(HÉSZ átdolgozása rendeletervezetben)

HÉSZ módosítás:
A 4. mellékletet (közúti mintakereszt-szelvények) teljes egészében Függelékbe kell tenni, arra a normaszövegben hivatkozni nem lehet. A véleményt elfogadjuk.
A HÉSZ 4. mellékletét hatályon kívül helyezzük, a normaszövegben nem hivatkozunk rá.
(HÉSZ átdolgozása rendeletervezetben)




2) Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság

cím: 9941 Őriszentpéter, Városszer 57.

érkezett: 2019. január 3.

Vélemény:

Intézkedés:
7./11 számú módosítás:
A Tölgyes utca végén kialakítandó buszforduló a Kőszeg 0342/43 hrsz-ú ingatlant érinti, amely a Kőszegi Tájvédelmi Körzetnek részeként országos jelentőségű védett természeti terület és Natura 2000 terület egyben. Ezen túlmenően erdőterület, a Kőszeg 60A erdőrészlet. Fentiek okán a buszforduló építésére vonatkozó kezdeményezést négy illetékes szervezettel szükséges véleményeztetni:
- Szombathelyi Erdészeti Zrt.
- Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság
- Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztály
- Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Erdészeti Osztály
- Intézkedést nem igényel.
A rendezési terv módosítása során az előírt egyeztetéseket lefolytattuk.
7./15 és 7./25 számú módosítás:
Az Igazgatóság nem támogatja az Ökológiai Hálózatban új beépítésre szánt területek kijelölését. A véleményt elfogadjuk.
Mivel az Állami Főépítész a Térségi területfelhasználási engedélykérelmet elutasította, ezért a két módosítást töröljük.

7./21 számú módosítás:
A 460 hrsz-ú ingatlan vízgazdálkodási területfelhasználásból való törlését nem támogatja az Igazgatóság, mivel a valóságban nem csupán vízelvezető árokként funkcionál, hanem a Mohás-kúttól eredő állandó vízfolyás, patak medre. Az ingatlan felosztását sem helyeslik, mert a patakmeder megfelelő fenntartását biztosítottabbnak látják, ha egy vagyonkezelője van az ingatlannak.
A véleményt elfogadjuk.
A módosítást töröljük.

7./32 számú módosítás:
A Kálvári u. 14. (hrsz.: 1399) helyi jelentőségű védett természeti terület. A védelem az ingatlanon található nagy fák miatt indokolt. A módosítást abban az esetben támogatják, ha a beavatkozás nem jár az idős faegyedek kivágásával, és létük a jövőben sem kérdőjelezhető meg amiatt, hogy a felépített házakra veszélyt jelentenek.
A véleményt elfogadjuk.
Kőszeg Város Önkormányzata Képvielő-testületének a környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló 17/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendeletének 4. § c) cc) alpontja tartalmazza a védettséget. A HÉSZ-ben nem kell szerepeltetni.



3) Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság

cím: 9700 Szombathely, Vörösmarty M. u. 2.

érkezett: 2018. december 7.

Vélemény:

Intézkedés:
A településrendezési terv készítése során a vízgazdálkodási tárgyú jogszabályokat figyelembe kell venni, és az azokban foglaltakat be kell tartani. Intézkedést nem igényel.
A vízgazdálkodási tárgyú jogszabályokat a rendezési terv készítése során és a jelenlegi 7. számú módosítás során is figyelembe vettük.

Különálló vízgazdálkodási fejezetben kell foglalkozni az alábbiakkal:
- Hidrológia állapot
- Felszíni és felszín alatti vizek
- Vízkárelhárítás
- Víziközművek
- Egyéb vízgazdálkodási létesítmények Intézkedést nem igényel.
A felsorolt fejezetek a 2014-ben elfogadott Rendezési terv készítése során beépítésre kerültek. A módosítás során ezen kérdésekben változás nem történt, a felsorolt fejezeteket a rendezési terv módosítása nem érinti.
A csapadékvíz-elvezető rendszert úgy kell kiépíteni, hogy a vizek kártétele nélküli elvezetése biztosított legyen.
Intézkedést nem igényel.
A csapadékvíz-elvezető rendszerre vonatkozó előírások a 2014-ben elfogadott Rendezési terv készítése során beépítésre kerültek. A módosítás során ezen kérdésekben változás nem történt, a csapadékvíz-elvezető rendszert a rendezési terv módosítása nem érinti.

A vízfolyások, víztározók területét, azok parti sávjait, valamint a szennyvíztisztító telepek területét vízgazdálkodási (V) területként kell feltüntetni.
Intézkedést nem igényel.
A 2014-ben elfogadott Rendezési terv készítése során a vízgazdálkodási területeket feltüntettük. A módosítás során ezen területekben változás nem történt.

Figyelembe kell venni a 101/V-2015 tervszámon készített Kőszeg Vízkár-elhárítási tervet.
A hullámtér és nyílt ártér övezetére vonatkozó terület-felhasználási módokat a jogszabályok és a megyei irányelvekben előírtak szerint szükséges alkalmazni.
Intézkedést nem igényel.
Az árvízi elöntés (1965) határát a 2014-ben elfogadott Rendezési terv készítése során a "Tájrendezés és Környezetalakítás" című tervlapon jelöltük.

A hullámtér és nyílt ártér övezetére vonatkozó terület-felhasználási módokat a jogszabályok és a megyei irányelvekben előírtak szerint szükséges alkalmazni.
Intézkedést nem igényel.
Az árvízi elöntés (1965) határát a 2014-ben elfogadott Rendezési terv készítése során a "Tájrendezés és Környezetalakítás" című tervlapon jelöltük.

7./10 számú módosítás:
Figyelembe kell venni a Gyöngyös-patakra vonatkozó árvízi elöntési határokat és a parti sávra vonatkozó rendelkezéseket.
Intézkedést nem igényel.
A módosítás során nem történik olyan változtatás ami a Gyöngyös-patakra vonatkozó árvízi elöntési határokat és a parti sávokat érinti.

7./21 számú módosítás:
A Mohás út déli oldalát kettéválasztó ároknak a csapadékvíz elvezető feladatát továbbra is el kell tudni látnia.
A véleményt elfogadjuk.
A módosítást, más észrevételeket is figyelembe véve töröljük.


4) Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

cím: 9700 Szombathely, Ady E. tér 1.

érkezett: 2018. december 19.

Vélemény:

Intézkedés:
Iparbiztonsági és polgári védelmi szempontból kifogást nem emel.
Intézkedést nem igényel.

7./21 számú módosítás:
Az árok, mint vízgazdálkodási terület a völgy oldalakkal, mint a vízgyűjtő terület többi részeivel egységes rendszert képez. A módosítással a kezelés szempontjából eddig egységes egész, több részre bomlik. A helyi vízkár események során a tulajdonosok jelenlétének hiánya a kárelhárítási cselekmények megvalósíthatóságát nagymértékben akadályozhatja. Az egységes fenntartás hiánya vízminőségvédelmi szempontból is káros állapotot okozhat.
A véleményt elfogadjuk.
A módosítást, más észrevételeket is figyelembe véve töröljük.


5) Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Soproni Hatósági Iroda

cím: 9400 Sopron, Kossuth L. u. 26.

érkezett: 2018. december 12.

Vélemény:

Intézkedés:
Általános jogszabályi ismertető. Intézkedést nem igényel.
Elektronikus hírközlési szakági munkarész a 2014-ben elfogadott Rendezési tervhez készült és az abban meghatározottak beépítésre kerültek a tervbe. A módosítások során ezen kérdésekben változás nem történt, a szakági munkarészt a rendezési terv módosítása nem érinti.


6) Vas Megyei Kormányhivatal, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály - Közlekedési és Útügyi Osztály


cím: 9700 Szombathely, Wesselényi M. u. 7.

érkezett: 2018. december 7.

Vélemény:

Intézkedés:
7./5. számú módosítás:
A vonatkozó jogszabályok által meghatározott, a közutak tengelyéhez viszonyított „védőtávolság” nem jelent automatikus beépítési tilalmat. Az adott ingatlan vonatkozásában nincs szükség a rendezési tervben közúti védőtávolság meghatározására. Az ingatlan környezete egyértelműen meghatározza közlekedési szempontból a beépíthetőség körülményeit.
Intézkedést nem igényel.
A véleménnyel egyetértünk. A 8636 jelű Acsád-Kőszeg összekötőút (országos mellékút) védőtávolsága az út tengelyétől számított 50-50 m (ez a védőtávolság azonban nem jelent automatikusan beépítési tilalmat). Ezt a védőtávolságot külterületen kell biztosítani, így belterületre védőtávolság jelölni nem kell.



7) Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály - Népegészségügyi és Járványügyi Osztály


cím: 9700 Szombathely, Sugár u. 9.

érkezett: 2018. december 6.

Vélemény:

Intézkedés:
Kifogást nem emel. Intézkedést nem igényel.



8) Vas Megyei Önkormányzati Hivatal - Megyei Főépítész

cím: 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1.

érkezett: 2019. január 36.

Vélemény:

Intézkedés:
Kifogást nem emel. Intézkedést nem igényel.


9) Vas Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály - Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztály


cím: 9700 Szombathely, Vörösmarty M. u. 2.

érkezett: 2018. december 7.
Vélemény:

Intézkedés:
Kifogást nem emel. Intézkedést nem igényel.


10) Vas Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály - Földhivatali Főosztály


cím: 9700 Szombathely, Welther K. u. 3.

érkezett: 2018. december 19.

Vélemény:

Intézkedés:
Kifogást nem emel. Intézkedést nem igényel.



11) Vas Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály - Erdészeti Osztály


cím: 9700 Szombathely, Batthyány L. tér 2.

érkezett: 2018. november 236.

Vélemény:

Intézkedés:
Kifogást nem emel. Intézkedést nem igényel.



12) Közlekedésért felelős miniszter - NFM Vasúti Hatósági Főosztály


cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 62.

érkezett: -

Vélemény: -

Intézkedés:
- Intézkedést nem igényel.



Lakossági észrevételek


13. Bárdics Zoltán




érkezett: 2018. november 28.

Észrevétel:

Intézkedés:
7./10. számú módosítás:
A 0179/14 hrsz-ú terület megközelítésére szolgáló 8 m-s út szabályozási vonalának módosítását kéri a jelenleg kialakult közlekedési terület vonalához. A véleményt elfogadjuk.
A lakossági észrevétel szerint a tervezett szabályozási vonalat a ténylegesen kialakult állapotnak megfelelően módosítjuk.
(7./10 számú javított módosítás 1. mellékletben csatolva)



14. Csöre József

lakossági fórum időpontja: 2018. november 21.

Észrevétel:

Intézkedés:
7./26. számú módosítás:
Az észrevétel szerint félő, hogy a területen található ingatlanok értéke csökkenni fog. Intézkedést igényel.
A lakossági fórumon elhangzott észrevétel szerint a módosítással érintett terület nagyságát (keleti és déli területrészek elhagyásával) csökkentjük.
(7./26 számú javított módosítás az 1. mellékletben csatolva)


2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 15. pont alatti lakossági észrevételt nem fogadja el, így a 7/6. sz. javaslatra készült településrendezési eszközök módosítására vonatkozó tervezetet fenntartja.


15. Dr. Szendrő-Németh Tamás

érkezett: 2018. november 30.

Észrevétel:

Intézkedés:
7./6. számú módosítás:
A tervezett módosítás jogszerűségét vitatja levelében, kitérve arra is, hogy a tervezett változtatás az ott lakók érdekeit sértheti és zavarhatja őket.
Intézkedést nem igényel.
A 7./6 számú módosítást az Állami főépítésszel történt egyeztetés után és a beérkezett vélemények ismeretében továbbra is fenntartjuk.
A jelenlegi kerékpárút (Kö-04) övezet átsorolása gépjármű várakozó hely (parkoló) (Kö-07) övezetbe: A kerékpárút korábban az érintett terület és a mellette lévő kastély területének összekötésére szolgált volna. A tervezett beruházások meghiúsulása miatt a kerékpárút léte is feleslegessé vált. Mivel az érintett lakóterületen belül a parkolási gondok egyre növekednek, ezért a rendezési terv a kerékpárút területét felhasználva próbál segítséget nyújtani a gépjárművek elhelyezésére.
Zöldterület és lakóterület közötti szabályozási vonal módosítása: A tervezett új szabályozási vonal összhangban van a terület jelenlegi használatával. A több mint 10 éve kialakult állapot szerint az érintett terület zöldterületként való felhasználása jelentős beavatkozás nélkül nem biztosítható.


3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli jelen határozatban elfogadott észrevételek, valamint a településrendezési eszközök 7. módosításának a Helyi Építési Szabályzatról szóló 33/2014. (X. 3.) önkormányzati rendeletbe történő beépítését.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal, illetve értelemszerűen.

(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)