2019. Március 7., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 7. sz. módosítása – véleményezési szakasz lezárása.
2.a - Beszámoló az Írottkő Natúrparkért Egyesület 2018. évi munkájáról, tájékoztató 2019. évi munkatervéről.
2.b - Beszámoló a Térségi TDM Szervezet és a Tourinform Iroda 2018. évi tevékenységéről, a 2019. évi marketing intézkedési terv bemutatása.
3. - A belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
4. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2019. évi intézményi térítési díjainak megállapítása.
5. - A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 7/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - A bölcsőde 2019. évre javasolt intézményi térítési díjának megállapítása.
7. - Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása.
8. - A Kőszeg, Munkácsy M. u. 19. ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatos döntések meghozatala.
9. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
10. - Egy mappában a 2019. március 7-i képviselő-testületi ülés anyagai.
8. napirendi pont:
A Kőszeg, Munkácsy M. u. 19. ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatos döntések meghozatala.

Tisztelt Képviselő-testület!

Az Egészségház megépülésével lehetővé vált, hogy a korábban a város különböző pontjain különálló épületekben található egészségügyi funkciók (alapellátás és szak-rendelés) egy épületegyüttesben összponto-suljanak.
A Jurisics tér 5. sz. alatti volt gyermekorvosi rendelő azóta hasznosításra került, míg a Munkácsy 17. épület (egykori háziorvosi rendelő) üresen áll. Ugyan a tetőtéri részen kialakításra került két vendéglakás, de az alsó és az emeleti rész még kihasználatlan.
A korábban a Munkácsy 19. sz. épületben működő szakrendelő szintén megüresedett, amely a Magyar Állam tulajdonát képezi, a tulajdonosi jogokat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (a továbbiakban: ÁEKK) gyakorolja és a vagyonkezelője a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház.

Az önkormányzati tulajdonú épület és a szomszédos állami tulajdon együttes kezelé-sével bérlakások kialakításának elképzelése merült fel és ezirányban előzetesen megke-restük a vagyonkezelőt, aki kérésünket to-vábbította az ÁEKK részére. Az ÁEEK az ingatlan új közfeladat céljára történő hasz-nosítását támogatja.

Az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36. § (2) bekezdés c) pontja rendel-kezik arról, hogy állami vagyon tulajdonjoga ingyenesen átruházható az önkormányzat javára jogszabályban meghatározott felada-tainak elősegítése érdekében. Az ingyenes átruházásról a Kormány dönt.

Az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X.4.) Korm. rendelet meg-határozza az ingyenes átruházás szabályait, amely keretén belül csatolni kell az alábbi dokumentumokat:

• a tulajdonba adásra vonatkozó igényt, megjelölve a felhasználási célt, valamint a segítendő feladatot és az azt előíró jogsza-bályi rendelkezést
• a kezdeményező nyilatkozatát arról, hogy vállalja a tulajdonba adás érdekében fel-merülő költségek - ideértve a művelési ág szükséges megváltoztatásának költségét - megtérítését
• helyi önkormányzat kezdeményezése ese-tén a képviselő-testület (közgyűlés) határo-zatát, amely az állami vagyon igényléséről hozott döntést tartalmazza
• védettség (örökségvédelmi, természetvé-delmi, illetve Natura 2000) fennállása ese-tén annak megjelölését, valamint az ahhoz kapcsolódó kötelezettségek vállalását.

Az előterjesztést Városfejlesztési, Idegen-forgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Ren-dészeti Bizottság megtárgyalta. A határozati javaslatot mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a döntését képviselő-testületi határozattal megerősíteni szíveskedjen.

Kőszeg, 2019. február 27.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
Városüzemeltetési osztályvezető












HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36. § (2) bekezdésének c) pontja, valamint az állami vagyonnal való gazdálkodásról szól 254/2007. (X.4.) Korm. rendelet 50. § (2) bekezdése alapján kezdeményezi a Magyar Állam tulajdonában lévő Kőszeg, Munkácsy u. 19. (Hrsz.: 2331) kivett orvosi rendelő megnevezésű, 1043 m2 nagyságú ingatlan 1/1 tulajdoni hányadának térítésmentes önkormányzati tulajdonba kerülését.
2. Kőszeg Város Önkormányzata a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában foglaltak szerint a helyi önkormányzatok közfeladatai körében szereplő lakásgazdálkodás keretében bérlakások kialakítása érdekében kívánja tulajdonba venni az ingatlant.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete vállalja a tulajdonba adás érdekében felmerülő valamennyi költség megtérítését.
4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülés kapcsán szükséges intézkedések és nyilatkozatok megtételére, valamint a szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal