2022. Február 15., Kedd, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2022. évi intézményi térítési díjának megállapítása.
2. - A bölcsőde 2022. évre javasolt intézményi térítési díjának megállapítása.
3. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal 2022. évi költségvetésének jóváhagyása.
4. - A 2023-2025. évekre vonatkozó középtávú tervezés keretszámainak jóváhagyása.
5. - A Vasi Jégkorongért Alapítvánnyal kötendő feladatátvállalási megállapodás.
6. - A polgármester 2022. évi cafetéria-juttatásának a megállapítása.
7. - Az önkormányzati képviselők, a bizottságok elnökei és tagjai tiszteletdíjáról szóló 37/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelet módosítása.
8. - Kőszeg Város Önkormányzata 2022. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
9. - A szociális ellátásokról szóló 21/2021. (VIII. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
10. - A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltató kijelölése, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésének és ártalommentes elhelyezéséről szóló 12/2014. (III. 28.) rendelet felülvizsgálata.
11. - A 2022. évi vagyongazdálkodási koncepció jóváhagyása.
12. - Döntés éves városbejárás elrendeléséről.
13. - A polgármester 2022. évi szabadságolási tervének a jóváhagyása.
14. - A Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója díjazásának a megállapítása.
15. - Vagyonügy: A Kőszeg 6642/2. hrsz. és 4613 hrsz ingatlanokra vonatkozó felajánlás.
18. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
5. napirendi pont:
A Vasi Jégkorongért Alapítvánnyal kötendő feladatátvállalási megállapodás.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Vasi Jégkorongért Alapítvány (a továbbiakban: Alapítvány) több, mint négy éve foglalkozik gyermekek korcsolya oktatásával. Az edzéseknek és oktatásoknak egy 1248 m2 méteres saját felépítésű jégpálya csarnok biztosít helyszínt.
Az Alapítvány 45 igazolt versenyzője edzését, versenyeztetését koordinálja, segíti. Az országos tornákon Kőszeget 5 jégkorongcsapat képviseli: saját nevelésű U8, U10, U12 és U14 korcsoport csapatai és egy leánycsapat.
A kőszegi jégpálya a Magyar Jégkorong Szövetség versenyrendszeréhez kapcsolódóan biztosít helyszínt a versenyeknek, de az Alapítvány évente több alkalommal saját szervezésben is bonyolít kispályás bajnokságokat.
A Béri Balog Ádám Általános Iskola alsó tagozata (9 osztály) részére hetente testnevelés óra keretén belül térítésmentesen biztosítja a jégpálya használatát.
A korcsolyázni vágyó közönség örömére októbertől-márciusig szombati és vasárnapi napokon, napi 2,5 óra időtartamban áll nyitva a jégpálya.
Az Alapítvány tagdíjak bevételéből, adományokból és TAO támogatásból gazdálkodik.
A jövőben a környéken lévő oktatási intézményekkel (óvodák, általános iskolák, középiskolák) hosszabb távú együttműködést kívánnak megvalósítani. Az Alapítvány egy női jéghokiakadémia létrehozását tűzte ki célul.
Az Alapítványról elmondható, hogy jelentős hatást gyakorol a város sportéletére.
Az Alapítvány azzal a kéréssel fordult Kőszeg Város Önkormányzatához (a továbbiakban: Önkormányzat), hogy – amennyiben a Képviselő-testület érdemesnek találja rá a Vasi Jégkorongért Alapítványt – a jövőben lehetőségeihez mérten, támogatásával segítse az Alapítvány működését.
Az Önkormányzat a 46/2015.(III.26.) számú képviselő-testületi határozatával fogadta el az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló szabályzatát (a továbbiakban: Civil Szabályzat). A Civil Szabályzat értelmében az Önkormányzat pénzügyi támogatást az önkormányzati kiemelt civil alapból és a polgármesteri keretből biztosíthat.
A kiemelt civil alapból azok az éves költségvetési rendeletben külön nevesített civil szerveződések (egyesületek, alapítványok stb.) részesülhetnek, melyek kötelező vagy önként vállalt önkormányzati feladatot az önkormányzattal kötött feladatátvállalási megállapodás alapján végeznek, továbbá amelyek tevékenységük kiemelkedő mivolta miatt az önkormányzattal létrejött együttműködési megállapodással rendelkeznek.
Tekintettel arra, hogy az Alapítvány, mint sporttal foglalkozó helyi szervezet kiemelkedő tevékenységet nyújt a helyi sportélet szervezésében és az utánpótlás-nevelésben, és figyelembe véve Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi sportélet támogatásáról szóló 13/2009. (IV.22.) önkormányzati rendeletében, valamint a 89/2014. (V.29.) képviselő-testületi határozattal elfogadott Kőszeg Város Sportfejlesztési Koncepciójában megfogalmazott célkitűzéseket, javaslom, egy az Önkormányzat és az Alapítvány között létrejövő Feladatátvállalási megállapodás megkötését a helyi sportfeladatok ellátása és az Alapítvány hosszú távú működőképességének biztosítása érdekében.
A megállapodás rögzítené a felek vállalásait, és a megállapodás alapján az Alapítvány, mint a helyi sportfeladatok ellátásában résztvevő szervezet évről évre részesülhetne önkormányzati támogatásban.
A Feladatátvállalási megállapodás tervezetét az előterjesztéshez csatoltuk.

Kérem a Tisztelt képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatról, és annak mellékletéről dönteni szíveskedjen.



Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság tárgyalta és 8 igen szavazattal egyhangúlag elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek.



Kőszeg, 2022. február 2.


Básthy Béla s.k.
polgármester





HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Vasi Jégkorongért Alapítvánnyal (9722 Peresznye, Rét u. 6. adószám: 18508826-1-18, képviseli: Soós Attila János elnök) kötendő Feladatátvállalási megállapodást a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: értelemszerűen


Melléklet
TERVEZET
FELADATÁTVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS


A megállapodás Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., törzsszám: 733623, adószám: 15733627-2-18, képviseli: Básthy Béla polgármester), továbbiakban, mint Önkormányzat, és a Vasi Jégkorongért Alapítvány (9722 Peresznye, Rét u. 6., adószám: 18508826-1-18 , képviseli: Soós Attila János elnök), továbbiakban, mint Alapítvány között jött létre Kőszeg Város Önkormányzatának a 89/2014. (V.29.) képviselő-testületi határozattal elfogadott Kőszeg Város Sportfejlesztési Koncepciója (a továbbiakban: Sportkoncepció), valamint Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi sportélet támogatásáról szóló 13/2009. (IV.22.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Sportrendelet) alapján.

1. A megállapodás célja, hogy rögzítse

 Kőszeg Város Önkormányzata által a Vasi Jégkorongért Alapítvány működéséhez nyújtandó támogatás módját,
 a Vasi Jégkorongért Alapítvány közreműködésének módját Kőszeg Város Önkormányzata sportfeladatainak ellátásában.

2. Az Önkormányzat az Alapítvány működését a 46/2015. (III.26.) sz. határozatával elfogadott az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló szabályzatban (a továbbiakban: Civil Szabályzat) meghatározott módon támogathatja.

3. A támogatás odaítélésének, kifizetésének, valamint elszámolási módjának részleteiről a Civil Szabályzat alapján megkötött támogatási szerződés rendelkezik.

4. Az Alapítvány vállalja:

 a helyi amatőr korcsolya és jégkorong sport, lehetőség szerint versenysport működtetését,
 utánpótlás nevelését,
 a sportolók edzés- és versenylehetőségeinek szervezését, a sportolók utaztatását, a bajnokságokba való benevezését,
 a sport, az egészséges életmód népszerűsítését.
5. Az Alapítvány vállalja továbbá a pályázati kiírások figyelését, sport témájú pályázatok elkészítését és beadását. Az eszközök beszerzésére, a működésre kiírt pályázatok esetében vállalja a pályázati önrészt.

6. Az Alapítvány képviseli Kőszeg Város sportját a különböző szintű sportrendezvényeken.

7. Az Alapítvány a rendezvényeit megjelenteti a www.koszeg.hu honlapon és a Kőszeg és Vidéke című lapban.

8. A megállapodás határozatlan időre jön létre, és 2022. március 1. napján lép hatályba.
9. Bármelyik fél jogosult 6 hónapos felmondási idővel a megállapodást indokolás nélkül megszüntetni. A felek megállapodnak abban, hogy jelen megállapodást négyévente felülvizsgálják, illetve szükség esetén közös megegyezéssel módosítják.

Kőszeg, 2022. …….hó…….napján


………………………… ……………………………
Básthy Béla Soós Attila János
polgármester elnök






Záradék:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete …/2022.(….) sz. határozatával a Feladatátvállalási Megállapodást jóváhagyta.

Kőszeg, 2022.………hó…….napján.
…………………………….
Dr. Zalán Gábor
jegyző