2022. December 15., Csütörtök, 10:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Az egészségügyi alapellátás körzeteinek kialakításáról szóló 27/2016. (X. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Beszámoló Kőszeg város külkapcsolatainak alakulásáról.
4. - A Jumpplus Ugrókötél Akadémiai Egyesülettel kötendő feladatátvállalási megállapodás jóváhagyása.
5. - Házi gyermekorvosi feladatok ellátására vonatkozó szerződés jóváhagyása.
6. - A MEDIOCRITAS Humán Kft. felnőtt háziorvosi feladatok ellátására vonatkozó feladatellátási szerződés módosítása.
7. - A Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata.
8. - Kőszeg Város Önkormányzata létszámemelése.
9. - „Lomi lottó” elnevezésű nyereményjáték 2023. évi szabályzatának a jóváhagyása.
10. - A nemezgyári duzzasztó zsilip üzemeltetésére vonatkozó szerződés módosítása.
11. - A Kőszegi Városi Múzeum, Könyvár és levéltár intézményvezetői pályázati felhívásának a jóváhagyása.
12. - A 2023. évi rendezvénynaptár.
13. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínházra, valamint a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltárra vonatkozó energiatakarékossági intézkedési terv. (rendkívüli előterjesztés)
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
15. - Egy mappában a 2022. december 15-i képviselő-testületi ülés anyagai.
4. napirendi pont:
A Jumpplus Ugrókötél Akadémiai Egyesülettel kötendő feladatátvállalási megállapodás jóváhagyása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Jumpplus Ugrókötél Akadémia Egyesület (a továbbiakban: Egyesület) több, mint 2 éve foglalkozik gyermekek ugrókötél oktatásával. Az elmúlt 2 évben a kezdeti 10 főről 100 főre emelkedett az egyesület tagjainak száma Kőszegről és környékéről. Az edzések és oktatások a kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tornatermében, illetve a kőszegi Jimmy Gym SE termében, valamint Lukácsházán a közösségi házban zajlanak, összesen heti 5 alkalommal.
Az Egyesület 70 igazolt versenyzője edzését, versenyeztetését koordinálja, segíti. Országos kötélugró egyéni és csapatbajnokságon, megyei és országos diákolimpián, nemzetközi tornákon vesznek részt. Gyermek, serdülő, ifjúsági korosztályok látogatják az edzéseket, illetve egy felnőtt csapattal is rendelkeznek. Oktatási intézményekben workshopot tartanak, folyamatosan látogatnak iskolákat, illetve más sportegyesületeket az ugrókötelezés kedvező hatásainak megismertetése céljából.
Az Egyesület tagja a Magyar Ugróköteles Szövetségnek, ahol a gyermekek regisztrálva vannak. A magyarországi BE ACTIVE programnak az Egyesület az egyik fő képviselője, ami kifejezetten a lakosság egészséges, sportos életmódra való ösztönzésére fókuszál.
Az Egyesület fő bevétele a fellépésekből és támogatásokból áll.
A jövőben is igyekszik az Egyesület minden lehetőséget kihasználni, ami a gyerekek fejlődését szolgálja és minél több olyan tapasztalatot átadni, ami a kőszeg és környéki fiatalok sportolását, egészséges életmódra való nevelését segíti. Az Egyesületről elmondható, hogy jelentős hatást gyakorol a város sportéletére.
Az Egyesület képviselője azzal a kéréssel fordult Kőszeg Város Önkormányzatához (a továbbiakban Önkormányzat), hogy – amennyiben a Képviselő-testület érdemesnek találja rá az Egyesületet – a jövőben lehetőségeihez mérten, támogatásával segítse az Alapítvány működését.
Az Önkormányzat a 46/2015.(III.26.) számú képviselő-testületi határozatával fogadta el az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló szabályzatát (a továbbiakban: Civil Szabályzat). A Civil Szabályzat értelmében az Önkormányzat pénzügyi támogatást az önkormányzati kiemelt civil alapból és a polgármesteri keretből biztosíthat.
A kiemelt civil alapból azok az éves költségvetési rendeletben külön nevesített civil szerveződések (egyesületek, alapítványok stb.) részesülhetnek, melyek kötelező vagy önként vállalt önkormányzati feladatot az önkormányzattal kötött feladatátvállalási megállapodás alapján végeznek, továbbá amelyek tevékenységük kiemelkedő mivolta miatt az önkormányzattal létrejött együttműködési megállapodással rendelkeznek.
Tekintettel arra, hogy az Egyesület, mint sporttal foglalkozó helyi szervezet kiemelkedő tevékenységet nyújt a helyi sportélet szervezésében és az utánpótlás-nevelésben, és figyelembe véve Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi sportélet támogatásáról szóló 15/2022. (IX.30.) önkormányzati rendeletében, valamint a 157/2022. (IX.29.) képviselő-testületi határozattal elfogadott Kőszeg Város Sportfejlesztési Koncepciójában megfogalmazott célkitűzéseket, javaslom, egy az Önkormányzat és az Egyesület között létrejövő Feladatátvállalási megállapodás megkötését a helyi sportfeladatok ellátása és az Egyesület hosszú távú működőképességének biztosítása érdekében.
A megállapodás rögzítené a felek vállalásait, és a megállapodás alapján az Egyesület, mint a helyi sportfeladatok ellátásában résztvevő szervezet évről évre részesülhetne önkormányzati támogatásban.
A Feladatátvállalási megállapodás tervezetét az előterjesztéshez csatoltuk.
Az előterjesztést a Humánerőforrás Bizottság és a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és mindkét bizottság a Képviselő-testületnek egyhangúlag elfogadásra javasolja.

Kérem a Tisztelt képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatról, és annak mellékletéről dönteni szíveskedjen.

Kőszeg, 2022. december 09.


Básthy Béla s.k.
polgármester

(A kérelmet lsd. a letölthető formátumban.)

HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Jumpplus Ugrókötél Akadémia Egyesület (9730 Kőszeg, Kastélykert lakópark 4.4, , adószám: 19302757-1-18, nyilvántartási szám: 18-02-0200861, képviseli: Plechl Tibor István elnök) kötendő Feladatátvállalási megállapodást a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal


Melléklet
TERVEZET
FELADATÁTVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS

A megállapodás Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., asz:15733627-2-18, képviseli: Básthy Béla polgármester), továbbiakban, mint Önkormányzat, és a
Jumpplus Ugrókötél Akadémia Egyesület (9730 Kőszeg, Kastélykert Lakópark 4. 4.ajtó., asz: 19302757-1-18 , nyilvántartási szám: 18-02-0200861, képviseli: Plech Tibor István elnök), továbbiakban, mint Egyesület között jött létre Kőszeg Város Önkormányzatának a 157/2022. (IX.29.) képviselő-testületi határozattal elfogadott Kőszeg Város Sportfejlesztési Koncepciója (a továbbiakban: Sportkoncepció), valamint Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi sportélet támogatásáról szóló 15/2022. (IX.30.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Sportrendelet) alapján.

1. A megállapodás célja, hogy rögzítse

 Kőszeg Város Önkormányzata által a Jumpplus Ugrókötél Akadémia Egyesület működéséhez nyújtandó támogatás módját,
 a közreműködésének módját Kőszeg Város Önkormányzata sportfeladatainak ellátásában.

2. Az Önkormányzat az Egyesület működését a 46/2015. (III.26.) sz. határozatával elfogadott az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló szabályzatban (a továbbiakban: Civil Szabályzat) meghatározott módon támogathatja.

3. A támogatás odaítélésének, kifizetésének, valamint elszámolási módjának részleteiről a Civil Szabályzat alapján megkötött támogatási szerződés rendelkezik.

4. Az Egyesület vállalja:

 a helyi amatőr ugrókötél sport, lehetőség szerint versenysport működtetését,
 utánpótlás nevelését,
 a sportolók edzés- és versenylehetőségeinek szervezését, a sportolók utaztatását, a bajnokságokba való benevezését,
 a sport, az egészséges életmód népszerűsítését.
5. Az Egyesület vállalja továbbá a pályázati kiírások figyelését, sport témájú pályázatok elkészítését és beadását. Az eszközök beszerzésére, a működésre kiírt pályázatok esetében vállalja a pályázati önrészt.

6. Az Egyesület képviseli Kőszeg Város sportját a különböző szintű sportrendezvényeken.

7. Az Egyesület a rendezvényeit megjelenteti a www.koszeg.hu honlapon és a Kőszeg és Vidéke című lapban.

8. A megállapodás határozatlan időre jön létre, és 2023. január 02. napján lép hatályba.
9. Bármelyik fél jogosult 6 hónapos felmondási idővel a megállapodást indokolás nélkül megszüntetni. A felek megállapodnak abban, hogy jelen megállapodást szükség esetén közös megegyezéssel módosítják.

Kőszeg, 2022. …….hó…….napján


………………………… ……………………………
Básthy Béla Plech Tibor István
polgármester elnök



Záradék:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete …/2022.(….) sz. határozatával a Feladatátvállalási Megállapodást jóváhagyta.

Kőszeg, 2022.………hó…….napján.
…………………………….
Dr. Zalán Gábor
jegyző