2010. Április 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város Önkormányzata 2009. évi gazdálkodásáról szóló beszámoló, a zárszámadásról szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
2. - A lakáscélú helyi támogatásokról szóló 26/2003. (XII. 9.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Az egészségügyi alapellátásról és körzeteinek kialakításáról szóló 16/2006. (V. 8.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A Budaker Gusztáv Zeneiskolában fizetendő térítési díjakról szóló 17/1994. (IX. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - A helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 19.) önkormányzati rendelet módosítása.
7. - Beszámoló a 2009. évi ellenőrzési terv végrehajtásáról, valamint a kistérségi társulás keretében végzett ellenőrzésekről.
8. - A közoktatási intézmények alapító okiratának módosítása.
9. - A Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása.
10. - Az önkormányzati bevételek növelésére tett intézkedések eredményei.
11. - Az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel kötött szerződés felülvizsgálata.
12. - A Kőszeg-Lukácsházi víztározó hasznosításával kapcsolatos döntés meghozatala.
13. - Ingatlan vásárlás az Alpannónia projekthez.
14. - A Béri Balog Ádám Általános Iskola felújítási pályázatához hozzájárulás, önerő biztosítása.
15. - Beszámoló a kőszegi régi hulladéklerakó rekultivációs projekt lezárásáról.
16. - Tájékoztató a Városüzemeltető Kht. átalakulásával kapcsolatos fejleményekről.
17. - A Kőszegi Önkéntes Tűzoltóság pályázata. (rendkívüli előterjesztés az SZMSZ 33. §-a alapján)
18. - Az üresen álló ingatlanok licites értékesítése.
19. - Egy mappában a 2010. április 29-i képviselő-testületi ülés anyagai.
20. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
20. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A képviselő-testület 2010. évi munkatervében az április 29-i ülésre van előirányozva "A településfejlesztési koncepció elfogadása és a rendezési terv törvényben előírt felülvizsgálatának megkezdése" c. napirend. Szima Andrea kistérségi főépítész jelenti, hogy a napirendhez kapcsolódó előkészítő munkálatok megkezdődtek, de jelzi, hogy az előterjesztésről a 2010. júniusi képviselő-testületi ülésen tud csak érdemben a képviselő-testület dönteni.

Ugyancsak a munkaterv módosítását kéri Fucinné Dorner Anikó, a munkaügyi központ kőszegi kirendeltségének a vezetője aki a "Tájékoztató Kőszeg és a térség foglalkoztatási helyzetéről" c. napirendet készíti elő és aki a jelenleg rendelkezésre álló adatoknál átfogóbb tájékoztatást szeretne adni, ez miatt kéri a napirend későbbi időpontban történő megtartását.

A 43/2010. (III. 4.) határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület a Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesületet érintő gázdíjtartozás kiegyenlítését. A határozatra jelenti Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető, hogy a számla 285.866 Ft összeggel kiegyenlítésre került.

Az 51/2010. (III. 4.) képviselő-testületi határozatban a képviselő-testület hozzájárult a Rákóczi u. 79. alatti társasház közös udvarából 56 m2 területű részének értékesítéséhez az értékbecslésben szereplő vételáron Horváth Árpád, Kőszeg, Sáncárok utca 44. szám alatti lakos részére, egyúttal kinyilatkozta, hogy a telekhatár-rendezéssel és a társasházi alapító okirat módosításával kapcsolatos költségek a vevőt terhelik.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a határozatot megküldték a kérelmezőnek.

Az 52/2010. (III. 4.) képviselő-testületi határozatban a képviselő-testület hozzájárult a Kőszeg, Liszt F. u. 17. társasház közös udvarából 12 m2 területű – a GEOKO Geodéziai Bt. által 6-1/2010. munkaszámon készített telekalakítási vázrajz szerinti – részének a kőszegi 2234 hrsz-ú ingatlanhoz történő hozzácsatolásához. Hozzájárult továbbá a 12 m2 nagyságú területre a Liszt F. u. 23. szám alatti társasház javára használati jog bejegyzéséhez. A képviselő-testület kinyilatkozta egyúttal, hogy a telekalakítással, a használati jog bejegyzésével, és a társasházi alapító okirat módosításával kapcsolatos költségek a Markovits Ingatlanforgalmazó Kft-t (9730 Kőszeg, Liszt F. u. 23.) terhelik.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a határozatot megküldték a kérelmezőnek.

A 68/2010. (IV. 7.) képviselő-testületi határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető és Ujvári Csaba projektmenedzser, hogy a Kőszeg, Liszt Ferenc utcai autóbusz pályaudvar áthelyezésére vonatkozó, a Nyugat-dunántúli Operatív program keretében "Közösségi közlekedési infrastrukturális beruházások" támogatására NYDOP-2009.3.2.1./B számon a helyi önkormányzatok fejlesztési feladatainak ellátásának segítségére közzé tett pályázati felhívásra Kőszeg város Önkormányzatának pályázati dokumentációja benyújtásra került.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

A Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság a 2010. április 21-i ülésén jóváhagyta a 2010. évi közbeszerzési tervet, valamint a történelmi belváros vízvezeték rekonstrukciójához kapcsolódó forgalomkorlátozási tervet.

Az előző testületi ülés óta 25 db közterület-használati engedély került kiadásra.

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A Szociális és Egészségügyi Bizottság áprilisi ülésén lakásügyben a következő döntést hozta: 1 db önkormányzati lakás bérlőjét jelölte ki (Rákóczi u. 91.).

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2010.03.26.- 2010.04.21.) az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához 8 db hatósági bizonyítványt adott ki, 53 db átmeneti segélyt, 18 db eseti gyógyszersegélyt, 5 db helyi lakásfenntartási támogatást, 2 db rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, 1 db gyermekintézményi étkezési térítési díj támogatást és 6 db temetési segélyt állapított meg.

Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző jelentése alapján:

A Kulturális, Idegenforgalmi, Oktatási és Sport Bizottság áprilisi ülésén a 2009. évi Kisebbségi Önkormányzati Alapból kapott támogatásokról szóló elszámolásokat mindhárom kisebbségi önkormányzat esetében jóváhagyta.
A bizottság ugyanezen az ülésén döntött a 2010. évi Kisebbségi Önkormányzati Alaphoz érkezett pályázatok felosztásáról is.
A bizottság a Cigány Kisebbségi Önkormányzatot 50 E Ft (Roma nap költségeire), a Német Kisebbségi Önkormányzatot 350 E Ft (német napközis táborra, zarándoklatra, német misékre Kőszegfalván, német kulturális fesztiválra – Oktoberfest, adventi programokra), míg a Horvát Kisebbségi Önkormányzatot 450 E Ft (a tanórán kívüli oktatás tárgyi feltételeinek biztosítására, hagyományos horvát népviselet beszerzésére) támogatásban részesítette.


Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!


Kőszeg, 2010. április 23.


Dr. Tóth László s. k.
jegyző