2010. Június 24., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyerme-kek védelméről szóló, 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A lakáscélú helyi támogatásokról szóló 26/2003. (XII. 9.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A közfoglalkoztatási terv módosítása.
4. - Településfejlesztési döntés.
5. - Jelentés a város környezeti állapotáról.
6. - Zöldhulladék pontok elhelyezése.
7. - Együttműködési megállapodás a Mária Út Közhasznú Egyesülettel.
8. - A sportbüfé és a tekepálya, valamint a Kőszegi Sportklubbal kötött ingatlanhasznosítási szerződések módosítása.
9. - Az új köztemető vázlattervének a jóváhagyása.
10. - Az Alpannónia projekthez ingatlanvásárlás.
11. - Tájékoztató a kötvénykibocsátásból származó bevételek terhére vállalt kötelezettségekről.
12. - Sikertelenül pályáztatott ingatlanok értékesítése.
13. - A polgármester éves szabadságolási tervének jóváhagyása.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
15. - Egy mappában a 2010. június 24-i képviselő-testületi ülés anyagai.
8. napirendi pont:
A sportbüfé és a tekepálya, valamint a Kőszegi Sportklubbal kötött ingatlanhasznosítási szerződések módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Képviselő-testület 2010. február 11-i ülésén tárgyalta és elfogadta a Kőszegi Sportklubbal kötendő középtávú támogatási megállapodást és a hozzá kapcsolódó ingatlanhasználati szerződést. Az utóbbi szerződés 10. pontja értelmében a Lóránt Gyula Sporttelepen található "Sport" büfé és tekepálya, valamint a teniszpálya ingatlanrészek vonatkozásában az önkormányzat a jövőben fenntartja magának a hasznosítás kizárólagos jogát. Ennek szellemében a fenti ülésen a Ban-Ber Kft-vel kötendő bérleti szerződés a 26 / 2010. (II. 11.) sz. KT határozattal elfogadásra - és azt követően 2010. február 24-én aláírásra - került.
Dombi János a Ban-Ber Kft. ügyvezetője 2010. május 17-én kelt levelében jelezte, hogy az átlátható és hatékony üzemeltetés érdekében új céget alapított Kőszeg székhellyel, melynek egy személyben ő a tulajdonosa és ügyvezetője is. Kérelmében javasolja, hogy az önkormányzat a Ban-Ber Kft-ével kötött szerződést június 30-i hatállyal szüntesse meg, s egyben az új céggel a bérleti szerződést a vonatkozó ingatlanra kösse meg. Az új vállalkozás így a helyi iparűzési adót ezt követően Kőszeg városában fizetné meg.

Emellett Dombi János elvégeztette az épület általa üzemeltetett részének állapotfelmérését (1. sz. melléklet), melynek eredményeképpen az alábbiakkal kereste meg az önkormányzatot:

A létesítmény gazdaságosabb üzemeltetése érdekében a cég vállalná az épület és a tekepálya komplex felújítását összesen 47,5 M Ft értékben az alábbiak szerint:

- homlokzatfelújítás 18,5 M Ft értékben,
- tetőszigetelés 10 M Ft értékben,
- nyílászárócsere 1,7 M Ft értékben,
- fűtéskorszerűsítés, víz- és csatornahálózat felújítás 2,3 M Ft értékben,
- tekepályák felújítása 15 M Ft értékben.

A felújítás ellentételezéseként kéri a szerződés további 5 évvel – 2021. március 1-ig – történő meghosszabbítását, valamint erre az 5 éves (2016–2021) időszakra a bérleti díj fizetési kötelezettség alól történő felmentését. Ez a szerződésben meghatározott feltételek (5. pont) alapján kalkulált becslés szerint 22-25 M Ft bérleti díj kiesést jelent az önkormányzatnak az adott időszakban, illetve a jelenlegi szerződési feltételek alapján a Kőszegi Sportklub számára.

A fenti módosítások figyelembevételével került kidolgozására az új bérleti szerződés (2. sz. melléklet).

A fentieken túl Kenyeri András, a Kőszegi Sportklub elnöke kérelmezte, hogy a fenti sport büfé és tekepálya, valamint a teniszpálya ingatlanrészek bérleti díjából befolyó összeg átutalása - az Egyesülettel 2010. február 26-án kötött Ingatlanhasználati Szerződés 12. pontjában szereplő utólagos negyedévenkénti átutalás helyett - a jövőben havi rendszerességgel - történjen meg az Egyesület részére (III. határozati javaslat).

A Kulturális, Idegenforgalmi, Oktatási és Sport Bizottság az előterjesztést megtárgyalta, azzal a módosítással javasolja elfogadni, hogy a Sport Bár 2010. Kft.-vel változatlan tartalommal kerüljön megkötésre a bérleti szerződés, ugyanakkor készüljön egy koncepció terv az önkormányzat, a vállalkozó és a KSK közreműködésével a tekepálya épületére vonatkozó jövőbeni fejlesztési és hasznosítási elképzelésekről, s csak ezt követően kerüljön meghatározásra a felújítás-fejlesztés pontos műszaki tartalma.

A Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság az előterjesztést megtárgyalta és elfogadásra ajánlja a képviselő-testületnek.

A Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság az előterjesztést megtárgyalta és egyhangúan elfogadásra ajánlja a képviselő-testületnek, azzal a módosítással, melyet a bérleti szerződés 6. pontjának utolsó mondataként beépítettem.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a bérleti szerződés, valamint az ingatlanhasználati szerződés módosításának jóváhagyására!

Kőszeg, 2010. június 18.

A polgármester nevében:

Dr. Zalán Gábor s. k.
aljegyző



I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és a Ban-Ber Kft. között a Kőszeg, Petőfi tér 14/A. szám alatti "Sport büfé" megnevezésű vendéglátóipari egység és a hozzá tartozó négy sávos automata tekepályára vonatkozó bérleti szerződést 2010. június 30-i hatállyal megszünteti.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző, Dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Határidő: azonnal.


II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és a Sport Bár 2010. Kft. (székhelye: 9730 Kőszeg, Dr. Ambró Gy. u. 1/A. 4. ajtó.; cégvezető: Dombi János) között a Kőszeg, Petőfi tér 14/A. szám alatti "Sport büfé" megnevezésű vendéglátóipari egység és a hozzá tartozó négy sávos automata tekepályára vonatkozó bérleti szerződést a 2. sz. mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja.


Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős:
Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető,
Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző,
Dr. Bakács Nóra jogtanácsos.
Határidő: azonnal.


III. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Sportklubbal 25 / 2010. (II. 11.) sz. határozattal elfogadott és 2010. február 26-án aláírt Ingatlanhasznosítási Szerződés 12. pontját az alábbiak szerint módosítja, s egyben felhatalmazza a polgármestert a módosítást tartalmazó szerződés aláírására:

"12. A 10. pontban megjelölt teniszpálya, valamint büfé és tekepálya ingatlanok hasznosításából befolyó összeget az Önkormányzat szedi be. A befolyt teljes összeget az Önkormányzat havonta – a bérleti díjaknak az Önkormányzat számláján történő jóváírását követő 8 munkanapon belül - az Egyesület részére támogatás formájában átutalja, melyről az Egyesület az Önkormányzat költségvetéséből nyújtott támogatással együtt, azzal azonos módon köteles elszámolni.


Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző
Határidő: azonnal.

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)