2010. Június 24., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyerme-kek védelméről szóló, 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A lakáscélú helyi támogatásokról szóló 26/2003. (XII. 9.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A közfoglalkoztatási terv módosítása.
4. - Településfejlesztési döntés.
5. - Jelentés a város környezeti állapotáról.
6. - Zöldhulladék pontok elhelyezése.
7. - Együttműködési megállapodás a Mária Út Közhasznú Egyesülettel.
8. - A sportbüfé és a tekepálya, valamint a Kőszegi Sportklubbal kötött ingatlanhasznosítási szerződések módosítása.
9. - Az új köztemető vázlattervének a jóváhagyása.
10. - Az Alpannónia projekthez ingatlanvásárlás.
11. - Tájékoztató a kötvénykibocsátásból származó bevételek terhére vállalt kötelezettségekről.
12. - Sikertelenül pályáztatott ingatlanok értékesítése.
13. - A polgármester éves szabadságolási tervének jóváhagyása.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
15. - Egy mappában a 2010. június 24-i képviselő-testületi ülés anyagai.
14. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 65/2010. (IV. 1.) határozatával hagyta jóvá a képviselő-testület a Csónakázó tó (1112/3 hrsz) és a "Téglagyári tó" (0115 hrsz) halászati jogának haszonbérbe adásáról szóló szerződéseket két módosítás (5+5 év határozott időtartamra legyen megkötve a szerződés valamint módosuljon a 12. pont), átvezetése után, egyúttal felhatalmazta Kőszeg Város Polgármesterét, hogy a két tó halászati jog haszonbérbe adásáról szóló szerződéseket aláírja. A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy mindkét szerződés a képviselő-testület döntésének megfelelően aláírásra került.

A képviselő-testület a 74/2010. (IV. 29.), a 75/2010. (IV. 29.), a 76/2010. (IV. 29.) és a 77/2010. (IV. 29.) határozatokkal hagyta jóvá a Bersek József Általános Iskola, az Újvárosi Óvoda, a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde, valamint a Szociális Gondozási Központ alapító okiratainak a módosítását.
A határozatokra jelenti Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető, hogy a dokumentumokat megküldték a Magyar Államkincstárnak, ahol a törzskönyvi nyilvántartáson átvezetésre kerültek.

A 79/2010. (IV. 29.) képviselő-testületi határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel a város turisztikai feladatainak ellátásáról szóló megbízási szerződést s egyben felhatalmazta a polgármestert a szerződés aláírására, a 80/2010. (IV. 29.) képviselő-testületi határozattal pedig az Írottkő Natúrparkért Egyesületnek juttatott működési támogatás összegét a költségvetésben szereplő turisztikai célelőirányzaton belül történő átcsoportosítással 6.950 E Ft-ra módosította.
A határozatokra jelenti Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző, hogy az új megállapodás mindkét részről aláírásra került, a benne szereplő támogatást pedig a szerződésben foglaltak szerint kapja meg az egyesület.





A képviselő-testület a 83/2010. (IV. 29.) határozattal járult hozzá ahhoz, hogy Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása a "NYDOP-2010-5.3.1/A kód-számú, Kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése" című konstrukcióban pályázatot nyújtson be a Béri Balog Ádám Általános Iskola felújítására, az ehhez szükséges 22 200 000 Ft önerőt + az építési engedélyes tervek elkészítéséhez szükséges bruttó 4 200 000 Ft összeget pénzeszköz átadással biztosította. A képviselő-testület jóváhagyta továbbá a Deák F. u. 4-6. szám, 2996/1 és 2996/2 hrsz alatti ingatlanra vonatkozó használati jogot alapító szerződés módosítását is.
A határozatra jelenti Huber László polgármester és Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a pályázatot határidőben benyújtották, a használati jog módosítására vonatkozó szerződés aláírásra került.

A 86/2010. (IV. 29.) határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület a Kőszegi Önkéntes Tűzoltóság pályázatát az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt 2010. évi nagy értékű eszközpályázatra. A határozatra jelenti Seper András tűzoltóparancsnok, hogy a pályázatot határidőben benyújtották.

A 87/2010. (IV. 29.) határozatában rendelte el a képviselő-testület az 1. és a 2. mellékletekben felsorolt lakóingatlanok és helyiségek licitálás útján történő értékesítését az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendelet, valamint a 2010. évi vagyongazdálkodási koncepció alapján.
A határozatra jelenti szintén Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a liciteket lefolytatták, eredményéről ezen az ülésen kap tájékoztatást a képviselő-testület.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

Az előző testületi ülés óta 14 db közterület-használati engedély került kiadásra.

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2010.05.21.- 2010.06.15.) az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához 7 db hatósági bizonyítványt adott ki, 43 db átmeneti segélyt, 18 db eseti gyógyszersegélyt, 9 db helyi lakásfenntartási támogatást, 2 db rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, 2 db gyermekintézményi étkezési térítési díjat és 4 db temetési segélyt állapított meg.


Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!


Kőszeg, 2010. június 18.



Dr. Tóth László s. k.
jegyző