2010. Június 24., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyerme-kek védelméről szóló, 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A lakáscélú helyi támogatásokról szóló 26/2003. (XII. 9.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A közfoglalkoztatási terv módosítása.
4. - Településfejlesztési döntés.
5. - Jelentés a város környezeti állapotáról.
6. - Zöldhulladék pontok elhelyezése.
7. - Együttműködési megállapodás a Mária Út Közhasznú Egyesülettel.
8. - A sportbüfé és a tekepálya, valamint a Kőszegi Sportklubbal kötött ingatlanhasznosítási szerződések módosítása.
9. - Az új köztemető vázlattervének a jóváhagyása.
10. - Az Alpannónia projekthez ingatlanvásárlás.
11. - Tájékoztató a kötvénykibocsátásból származó bevételek terhére vállalt kötelezettségekről.
12. - Sikertelenül pályáztatott ingatlanok értékesítése.
13. - A polgármester éves szabadságolási tervének jóváhagyása.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
15. - Egy mappában a 2010. június 24-i képviselő-testületi ülés anyagai.
9. napirendi pont:
Az új köztemető vázlattervének a jóváhagyása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának régóta fennálló problémája a kőszegi köztemető zsúfoltsága és a sírhelyes temetés ellehetetlenülése. Így szüksége van a Kőszeg városának új köztemetőre, amelynek helye a Rohonci út végén Cák irányában lévő domboldalon került korábban kijelölésre.

1997. évben elkészített előzetes hely kijelölő tanulmány készítése után a végleges helyszínre 2000. évben a Karácsony és Társa Mérnöki Iroda Kft-t megbízva az önkormányzat megvalósulási tanulmánytervet készítetett, ami két ütemre bontott megvalósítást irányzott elő. Az eszerinti megvalósítási ütemtervet a képviselő-testület jóváhagyta.

A tanulmányterv I. ütemben kb. 7 hektáron irányozta elő az új köztemető létesítését, először a szükséges területek megszerzését, majd vele párhuzamosan az új köztemető terveztetését és engedélyeztetését, amelyeket a régi temető állapotát és zsúfoltságát ismerve az ÁNTSZ sürgetőnek tart.

Az új köztemető területvásárlásai a város költségvetési, pénzügyi okai miatt ugyan késnek, ám párhuzamosan az új köztemető terveztetése elindult.

Az új köztemető tanulmánytervét jegyző Karácsony és Társa Mérnöki Iroda Kft. 2009. júliusának végén megbízást kapott Kőszeg város új köztemetőjének tervezésére, ami magába foglalja az új köztemető temetőtechnikai (urnafal, szóró parcella, stb.), kertészeti, út és közmű terveit, a ravatalozó (ravatalozói terem, boncterem, előkészítő terem, hűtőkamra), a harangláb, a temetőt kiszolgáló épület (öltőzők és vizesblokk, személyzeti iroda, temető gondnoki lakás), gazdasági kiszolgáló épület (temetőlátogatói vizesblokk, temetkezési szolgáltatói iroda, temetői kellék üzlethelyiség) és a gazdasági udvar (eszköz tisztítás, hulladéktárolók, tároló színek, raktár) terveit, valamint a új köztemető külső útcsatlakozási, járda, út, parkoló és közmű terveit.

Az új köztemető tervezési szerződése alapján a tervezők az engedélyes tervezési feladat első állomásaként az új köztemető vázlatterveit tárják a Tisztelt Képviselő-testület elé, amelyben már megfogalmazásra került a funkciók szerinti épületek és a terület végleges jellege, kialakítása. Az épületek megfogalmazása és egyedi formavilága az élet körforgására, az elmúlás időtlen békéjére próbál megfelelő építészeti összképet adni. A mai korban egy temető már nem csak egy megrendítő hely, hanem megpróbál inkább az emberi élet részeként a folyamatos emlékezés színtere lenni.

Konzultációs csoport munkája:

A konzultációs csoport eddig 2 alkalommal ült össze, a tervezés folyamán. Első alkalommal a tervezés alapkoncepcióját fogalmazta meg a megbízói igények alapján, és szakmai elvárásait a formálódó épületeken végigvezetve. Második alkalommal pedig már a vázlatterveket tekintette át, és az miképpen felel meg a megbízói és szakmai igényeknek, valamint megfogalmazásában mennyire támogatható a továbbtervezés szempontjából. Így megismerve a vázlatterveket konzultációs csoport a vázlattervet elfogadásra és továbbtervezésre javasolja.

A vázlattervek megbízói jóváhagyása után a tervezők az engedélyes terveket 2010. október 15-ig leszállítják.

Javasoljuk, hogy az engedélyes tervek elkészítésével egy időben a megvalósítás műszaki ütemezése és pénzügyi igényei kerüljenek vissza a képviselő-testület elé a megvalósítás előkészítése céljából.

Ezenkívül javasoljuk a konzultációs csoport tagjainak eddigi munkájukért az elismerést, hogy konstruktívan és a város érdekeit szem előtt tartva koordinálták a tervezés folyamatát.

Kérjük a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a tervezés továbbviteléhez, valamint a további lépések megtételéhez a szükséges döntést meghozni szíveskedjen!

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság megtárgyalta, és a határozati javaslatokat egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2010. június 18.

A polgármester nevében:

Szima Andrea s.k. Rimányi Krisztina s.k.
kistérségi főépítész városfejlesztési osztályvezető



I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az új köztemető vázlatterveit jóváhagyja, és elrendeli az új köztemető vázlattervei alapján az engedélyes tervek elkészítését a konzultációs csoport további felügyelete mellett.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Szima Andrea kistérségi főépítész, Rimányi Krisztina városfejlesztési osztályvezető
Határidő: folyamatos

II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli az új köztemető engedélyes tervei és tervezői költségbecslése alapján a felkért konzultációs csoport részvételével egy műszaki és pénzügyi ütemterv elkészítését a megvalósítás előkészítéseként.

Felelős: Huber László polgármester.
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési osztályvezető
Határidő: 2010. novemberi képviselő-testületi ülés

III. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megköszöni az új köztemető tervezésének koordinálásához felkért konzultációs csoport tagjainak eddigi munkáját, és kéri munkájuk folytatását a tervezési folyamat lezárultáig.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal