2011. Január 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
2. - A házasságkötések és bejegyzett élettársi kapcsolatok hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidőn kívüli engedélyezési eljárásairól és szolgáltatási díjairól szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
3. - A parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A megyei horgász egyesület kérelme.
6. - Az ISES Alapítvány parkolóhely megváltása.
7. - „Kőszeg Város Művelődéséért” önkormányzati szabályzat módosítása.
8. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsába helyettes tag választása.
9. - A képviselő-testület 2011. évi munkatervének jóváhagyása.
10. - Nyilatkozat a Kőszeg, 06/9 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról.
11. - Vagyonügy: a Liszt F. u. 30. alatti ingatlan ügye.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2011. január 27-i képviselő-testületi ülés anyagai
5. napirendi pont:
A megyei horgász egyesület kérelme.

Tisztelt Képviselő-testület!



A Kőszeg-Lukácsházi árvízcsúcs-csökkentő tározó megépítése során két db tó is kialakításra került, melyek Magyar Államot illető halászati jogát pályáztatás útján kell haszonbérbe adni.

2010. nyarán a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége támogató nyilatkozat iránti kérelemmel kereste meg az önkormányzatot. Akkor a Képviselő-testület nem döntött a támogató nyilatkozat kiadásáról, mivel nem rendelkezett kellő információval.

A Szövetség most ismételten megkereste az önkormányzatot, hogy a támogató nyilatkozatot adja ki. Ezúttal részletesen ismertetik a Szövetség tevékenységét, valamint a tavakkal kapcsolatos fejlesztési elképzeléseiket.

A támogató nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg javaslom egy együttműködési megállapodás megkötését is a Szövetséggel, melyben az önkormányzat és a Szövetség hasznosítási elképzelései, azok összehangolása kerülne rögzítésre.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a mellékelt támogató nyilatkozat kiadásáról és az együttműködési megállapodás jóváhagyásáról dönteni szíveskedjen!

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti, valamint a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta. A határozati javaslat elfogadását a Pénzügyi Bizottság egyhangúlag javasolta, a Városfejlesztési Bizottság 1 igen, 1 nem szavazattal 4 tartózkodás mellett nem támogatta.

Kőszeg, 2011. január 21.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s.k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető




HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének a Kőszeg-Lukácsházi árvízcsúcs-csökkentő tározó építésének eredményeként létrejövő, tavak halászati joga haszonbérbe vételére vonatkozó pályázatát támogatja és felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt az 1. sz. mellékletben foglalt támogató nyilatkozat aláírására.
2. A Képviselő-testület jóváhagyja a Szövetség és az Önkormányzat között megkötendő, 2. sz. melléklet szerinti együttműködési megállapodást, és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Dr. Tóth László jegyző
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: azonnal

1. sz. melléklet


TÁMOGATÓ NYILATKOZAT


Kőszeg Város Önkormányzatának (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.) képviseletében alulírott Huber László polgármester és Dr. Tóth László jegyző kijelentjük, hogy

Kőszeg Város Önkormányzata támogatja a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének (9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz) a NYDOP-4.2.1/A-2008-0001 számú projekt keretében megvalósult Kőszeg-Lukácsházi árvízcsúcs-csökkentő tározó eredményeként létrejött tavon a Magyar Államot illető halászati jog haszonbérbe vételére irányuló pályázatát.


Kőszeg, 2011. ………



……………………………………….. ………………………………………..
Huber László Dr. Tóth László
polgármester jegyző

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)