2011. Január 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
2. - A házasságkötések és bejegyzett élettársi kapcsolatok hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidőn kívüli engedélyezési eljárásairól és szolgáltatási díjairól szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
3. - A parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A megyei horgász egyesület kérelme.
6. - Az ISES Alapítvány parkolóhely megváltása.
7. - „Kőszeg Város Művelődéséért” önkormányzati szabályzat módosítása.
8. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsába helyettes tag választása.
9. - A képviselő-testület 2011. évi munkatervének jóváhagyása.
10. - Nyilatkozat a Kőszeg, 06/9 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról.
11. - Vagyonügy: a Liszt F. u. 30. alatti ingatlan ügye.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2011. január 27-i képviselő-testületi ülés anyagai
11. napirendi pont:
Vagyonügy: a Liszt F. u. 30. alatti ingatlan ügye.

Tisztelt Képviselő-testület!

1997. november 28-án létrejött szerződés alapján Kőszeg Város Önkormányzata kötelezettséget vállalt arra, hogy Horváthné Németh Berta, Kőszeg, Liszt Ferenc utca 17 szám alatti lakos részére egy saját tulajdonú garázst ad.

Horváthné Németh Berta jelenleg egy önkormányzati tulajdonú 60,63 m2 alapterületű garázst használ a Liszt Ferenc utca 30 számú társasházban, 2530/2/A/5 hrsz-ú albetéten.
A társasház és a garázs is rossz állapotú, de ennek ellenére, ha az Önkormányzat felajánlja, az ügyfél elfogadja azt a szerződés teljesítéseként.

A Képviselő-testület a 2010. november 25-ei ülésén tárgyalta az előterjesztést, és arról döntött, hogy az ingatlant nem albetétenként, hanem egyben kívánja hasznosítani. Horváthné Németh Berta jogos garázsigényét azonban más módon nem tudja kielégíteni az önkormányzat, mivel a városban jelenleg más üres garázs nincs.

A Kőszeg, Liszt Ferenc utca 30. sz., 2530/2 hrsz-ú ingatlan alapterülete 1873m2. Az ingatlanon két épület található – egy lakóépület garázsokkal ami régen pékségnek épült, és egy újabb épület, a tűzoltóság számára épített fedett szín műhellyel.

A lakóépületben található három használhatatlan állapotban lévő lakás, két garázs, műhely, iroda és egy tároló (hajléktalanok laktak, műszakilag hasonló, mint a Munkácsy Mihály utca 7/4 szám alatti – az egész épület beázik, hiányos vakolat, rossz ill. hiányzó nyílászárók, használhatatlan lakások stb.) A két garázsnak van bérlője, ill. használója, a többi ingatlanrész üres.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta, és 8 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett az alábbi javaslatot tette:
A Képviselő-testület ne adja át a garázst kérelmezőnek, hanem a hivatal keressen egy másik, Horváthné Németh Berta által is elfogadottat, esetleg a bérlő szerződésének felmondásával. Horváth József tájékoztatása alapján ez esetben egy új garázsra tart igényt. Egy új garázs építési költsége kb. 2-2,5 millió forint.

Kőszeg, 2011. január 25.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s. k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető


HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete visszavonja 208/2010. (XI. 25.) számú határozatát, és elrendeli Horváthné Németh Berta Kőszeg, Liszt Ferenc utca 17 szám alatti lakos részére a Liszt Ferenc utca 30 számú társasházban, 2530/2/A/5 hrsz-ú albetéten nyilvántartott 60,63m2 alapterületű garázs tulajdonba adását az 1997 november 28-án létrejött szerződés alapján.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által elkészített szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, Dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)