2011. Január 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
2. - A házasságkötések és bejegyzett élettársi kapcsolatok hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidőn kívüli engedélyezési eljárásairól és szolgáltatási díjairól szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
3. - A parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A megyei horgász egyesület kérelme.
6. - Az ISES Alapítvány parkolóhely megváltása.
7. - „Kőszeg Város Művelődéséért” önkormányzati szabályzat módosítása.
8. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsába helyettes tag választása.
9. - A képviselő-testület 2011. évi munkatervének jóváhagyása.
10. - Nyilatkozat a Kőszeg, 06/9 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról.
11. - Vagyonügy: a Liszt F. u. 30. alatti ingatlan ügye.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2011. január 27-i képviselő-testületi ülés anyagai
12. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 192/2010. (XI. 25.) képviselő-testületi határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület a Kőszeg Jurisics tér 7. szám alatt lévő ingatlan (Sigray-ház) haszonkölcsön-szerződéssel történő ingyenes használatba adását a Corvinus Egyetem (Budapest, Fővám tér 8.) valamint az ISES Alapítvány (Kőszeg, Chernel u. 14.) részére és felhatalmazta a polgármestert a határozat mellékletét képező haszonkölcsön-szerződés aláírására.
A határozatra jelentem a polgármester úrral együtt, hogy az egyetem vezetésével újra egyeztetést folytattunk a szerződés tartalmáról. Mivel az egyetem szenátusának a jóváhagyása szükséges a dokumentumhoz, annak megtörténte után ismét a képviselő-testület elé fog kerülni a haszonkölcsön szerződés szövege.

A 194/2010. (XI. 25.) képviselő-testületi határozatában a képviselő-testület kinyilvánította, hogy néhai Kodolányi László munkásságának méltó emléket kíván biztosítani és 1 M Ft értékben megvásárolja a határozat mellékletében szereplő művészeti alkotásokat a vagyonhasznosítási tartalékalap terhére.
A határozatra jelenti jelentem a polgármester úrral együtt, hogy a képviselő-testületi döntést tartalmazó adásvételi szerződést mindkét fél aláírta.

A 201/2010. (XI. 25.) képviselő-testületi határozatban a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, Rákóczi Ferenc utcában a fák által megemelt csapadékvíz elvezető folyóka, járda helyreállítását 588.775,- Ft + ÁFA = 735.969,- Ft értékben, melynek fedezetéül a vagyonhasznosítási tartalékot jelölte meg.
A határozatra jelenti Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető, hogy az előirányzat átcsoportosítása megtörtént, Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, pedig azt, hogy a munkát a kivitelező elvégezte.

A 202/2010. (XI. 25.) határozatában a képviselő-testület a Kőszeg, Űrhajósok utcája 3344/50 hrsz. alatti ingatlanra tervezett 18 férőhelyes parkoló kivitelezéséhez szükséges, az előirányzott 4 000 000 Ft felett, +986 370 Ft-ot biztosított, a vagyonhasznosítási tartalék előirányzat terhére.
A határozatra jelenti Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető, hogy az előirányzat átcsoportosítása megtörtént, Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, pedig azt, hogy a munkát a kivitelező elvégezte, a 18 parkoló elkészült.


A 204/2010. (XI. 25.) határozatában a képviselő-testület a Cigány Kisebbségi Önkormányzat számára 60 E Ft támogatást biztosított a kisebbségi tartalék terhére, amennyiben ezt az összeget a kisebbségi önkormányzat a hangszer vásárlása érdekében saját költségvetéséből kiegészíti.
A határozatra jelenti Krizsovenszky Lajosné ügyintéző és Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető, hogy a támogatási szerződés aláírása után a CKÖ az összeget megkapta és a saját erő mellett a hangszert megvásárolta.

A 205/2010. (XI. 25.) és a 206/2010. (XI. 25.) határozataiban a képviselő-testület működési forrás hiányában elutasította a Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület valamint a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület támogatási kérelmét
A határozatra jelenti Krizsovenszky Lajosné ügyintéző és Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető, hogy a kérelmezőket a képviselő-testület döntéséről értesítették.

A 207/2010. (XI. 25.) képviselő-testületi határozat elrendelte 2011. január 1-től kezdődően 2011. december 31-ig 1 fő pénzügyi-gazdasági tanácsadó megbízását az előterjesztés mellékletét képező szerződésbe foglalt feltételekkel, melynek aláírására felhatalmazza a polgármestert.
A határozatra jelenti Huber László polgármester úr, hogy a szerződés mindkét fél által aláírásra került.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

Az előző testületi ülés óta 10 db közterület-használati engedély került kiadásra.

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság januári ülésén 1 db önkormányzati lakás (Temető u. 6.) bérlőjét jelölte ki.

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2010.12.14.- 2011.01.19.) az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához 6 db hatósági bizonyítványt adott ki, 136 db átmeneti segélyt, 30 db eseti gyógyszersegélyt, 8 db helyi lakásfenntartási támogatást, 16 db rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, 1 db gyermekintézményi étkezési térítési díjat és 8 db temetési segélyt állapított meg.


Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!


Kőszeg, 2011. január 21.



Dr. Tóth László s. k.
jegyző