2011. Január 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata.
2. - A házasságkötések és bejegyzett élettársi kapcsolatok hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidőn kívüli engedélyezési eljárásairól és szolgáltatási díjairól szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
3. - A parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A megyei horgász egyesület kérelme.
6. - Az ISES Alapítvány parkolóhely megváltása.
7. - „Kőszeg Város Művelődéséért” önkormányzati szabályzat módosítása.
8. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsába helyettes tag választása.
9. - A képviselő-testület 2011. évi munkatervének jóváhagyása.
10. - Nyilatkozat a Kőszeg, 06/9 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról.
11. - Vagyonügy: a Liszt F. u. 30. alatti ingatlan ügye.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2011. január 27-i képviselő-testületi ülés anyagai
7. napirendi pont:
„Kőszeg Város Művelődéséért” önkormányzati szabályzat módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!



Egy városunkban meglévő több évtizedes hagyomány folytatásaként 2008. március 27-én az akkori képviselő-testület elfogadott egy szabályzatot, arról, hogy a városi Pedagógus Napi ünnepségen egyéb kitüntetések és elismerések mellett, a városban hosszabb ideje -20, 30, 40 éve - dolgozó óvónők, tanítók, tanárok, nevelő-oktató munkát segítő dolgozók kitüntetésben részesüljenek.
Mivel a közoktatási intézményeink nagy részét kistérségi fenntartásba adtuk a Kistérségi Társulási Tanács is elfogadott egy ugyanilyen szabályzatot, így lehetőség nyílt arra, hogy közös ünnepségen megegyező elvek alapján ismerjük el a székhely és tagintézmények dolgozóinak munkáját. A kitüntetés a korábbi hagyomány szerint megtartotta elnevezését: „Kőszeg Város Művelődéséért”, és ugyancsak a hagyományok nyomában a nevelési- és oktatási intézmények dolgozóira vonatkozik, annál is inkább, hogy egy pedagógus napi elismerésről van szó.
2010. november 29-én a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezetének Kőszegi Alapszervezete kérelemmel fordult hivatalunkhoz azzal, hogy tegyünk javaslatot a képviselő-testületnek a fenti kitüntetést felülvizsgálatára, ill. kibővítésére, a szakszervezet által képviselt közalkalmazottakra.
A kérelem indoklása méltányolható módon arra hivatkozik, hogy a kibővítendő körbe tartozó közművelődési- és közgyűjteményi intézmények dolgozói – Chernel Kálmán Városi Könyvtár és Jurisics Vár Művelődési Központ és Várszínház- is a város művelődéséért dolgoznak.
Hivatkozik a kérelem arra is, hogy a szabályzat elfogadásakor bizottsági szinten már felmerült ez a javaslat, ami akkor nem került a Képviselő-testület elé.
A szakszervezet által megfogalmazott javaslatot támogatva kérem Önöket, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a szabályzatot a határozati javaslat szerint módosítani szíveskedjenek! (A szöveg változása vastagon szedett.)

A szabályzat módosítását megtárgyalta Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság és a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlja.


Kőszeg, 2011. január 21.


A polgármester nevében:



Szabó Marianna s. k.
oktatási ügyintéző




HATÁROZATI JAVASLAT



Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a „Kőszeg Város Művelődéséért” elnevezésű, pedagógusnapi elismerés adományozásáról rendelkező önkormányzati
Szabályzatot, azonnali hatállyal az alábbiak szerint módosítja:

Szabályzat első bekezdése:

„Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete egy több évtizedre visszanyúló városi hagyomány megőrzéseként, elismerést alapít a városi fenntartásban lévő közoktatási intézmények dolgozóinak pedagógusnapi jutalmazására, kiterjesztve azt a városi közművelődési és közgyűjteményi intézmények dolgozóira.”

A jogosultság feltételei első francia bekezdése:

„Az elismerésre az a közalkalmazott jogosult, aki a tárgyévben az önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási, közgyűjteményi, ill. közművelődési intézményben dolgozik és elérte a 20-30-40 év folyamatos közalkalmazotti jogviszonyt a város egy vagy több közoktatási, közgyűjteményi, közművelődési intézményében .”


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Szabó Marianna oktatási ügyintéző
Határidő: azonnal ill. a szabályzat szerint

(A szabályzat hatályos szövegét lsd. a letölthető formátumban.)