2011. Június 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 21/2001. (XI. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Tájékoztató Kőszeg és a térség foglalkoztatási helyzetéről.
3.a - Kőszeg Város Önkormányzata feladatellátásának összehasonlítása más önkormányzatokkal.
3.b - A polgármesteri hivatal működési rendjéről szóló szabályzat módosítása.
4. - Döntés az uszoda vagyonkezelésbe vételéről.
5. - A kisebbségek helyzete Kőszegen.
6. - Tájékoztató a vagyonhasznosítás időarányos teljesítéséről.
7. - A Kőszegi Városüzemeltető Kft. Felügyelő Bizottsága ügyrendjének az elfogadása.
8. - A Szőlőskert utca szennyvízcsatornázáshoz önerő biztosítása.
9. - Tájékoztató a Fő tér állapotával kapcsolatos problémákról.
10. - A Béri Balog Ádám Általános Iskola felújításához pótelőirányzat biztosítása.
11.a - Vagyonügyek: A Boki ´74 Bt. kérelme.
11.b - Vagyonügyek: Elővásárlási jog törlése.
11.c - Vagyonügyek: Az Ólmodi u. 042 hrsz-ú ingatlan hasznosítása.
11.d - Vagyonügyek: Volt körzeti megbízotti iroda lakássá minősítése.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2011. június 30-i képviselő-testületi ülés anyagai
4. napirendi pont:
Döntés az uszoda vagyonkezelésbe vételéről.

Tisztelt Képviselő-Testület!

A Vas Megyei Közgyűlés elnökével illetve főjegyzőjével történt személyes tárgyalás, információ csere és a mellékelt megyei közgyűlési előterjesztés alapján felmerült annak szükségessége, hogy Önkormányzatunk is döntsön a Dr. Nagy László EGYMI területén lévő uszoda működtetéséről.
A döntés viszonylag sürgető mivoltát az indokolja, hogy 2011. június 30-ig hajlandó működtetni csak az uszodát a Megyei Közgyűlés. Erről bizottsági javaslat is született már és a Közgyűlés elé a június 30-i ülésre kerül napirendként a téma. A javaslat értelmében Kőszeg Város Önkormányzata 2011. július 1 napjától 25 éves időtartamra vagyonkezelőként ingyenes használatra megkapná a létesítményt, majd a határidő leteltét követően jelképes ellenérték fejében megvásárolhatná azt. A vagyonkezeléssel együtt jár az, hogy az uszoda felújításával, korszerűsítésével és üzemeltetésével járó kiadások a kezelőt terhelik. Az értéknövelő beruházások ezen időszak alatt a tulajdonos Megyei Önkormányzat tulajdonába, de a város kezelésébe kerülnének. Az uszodában az intézmény tanulói részére továbbra is megvalósulna az ún. gyógyúszás amelyet a társadalombiztosítás támogat és ennek bevétele Önkormányzatunkat illetné. Minden más bevétel – és egyúttal kiadás is – bennünket terhelne.
Az előterjesztéshez csatoljuk az intézménytől bekért kiadási kimutatást táblázat formájában, továbbá Vancsura Miklós a Sárvári Gyógyfürdő műszaki igazgatója által készítetett tanulmánycsomagot is, amely tartalmazza az objektum jelenlegi műszaki állapotának leírását valamint a korszerűsítésre és a gazdaságosabb üzemeltetésre vonatkozó szakvéleményeket.
A Humánerőforrás Bizottság teljes egészében elvetette a Megyei Közgyűlés elképzelését, a Pénzügyi Bizottság viszont úgy foglalt állást, hogy ne fogadjuk el az ajánlatot, hanem azzal küldjük vissza, hogy a város tanulói számára továbbra is vásároljunk „úszófelületet” a szükséges óraszámban, de ezzel együtt tudomásul vesszük a lakosság és a turisták kirekesztését az uszodából.
Természetesen harmadik változatként elképzelhető az is, hogy átvesszük vagyonkezelésbe az objektumot és annak korszerűsítéséről és közös működtetéséről további tárgyalásokat folytatunk.
Kérem előterjesztésem megtárgyalását és szíves elfogadását valamely változatnak.


Kőszeg, 2011. június 30.

Huber László s.k.
polgármester








HATÁROZATI JAVASLAT

A változat

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elutasítja a Vas Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a Dr. Nagy László EGYMI területén lévő uszoda vagyonkezelésére vonatkozó javaslatát azzal, hogy azt nem kívánja saját maga működtetni semmilyen formában.


B változat


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dr. Nagy László EGYMI területén lévő uszodának a város tanulói által – a testnevelési órák rendjébe állított óraszámban – igénybe vett szolgáltatásáért díjat kíván fizetni az üzemeltetőnek, melynek mértékét évente megállapodásba kell foglalni.

C változat


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert arra, hogy a Dr. Nagy László EGYMI területén található uszoda vagyonkezelésbe vételéről, annak korszerűsítéséről további tárgyalásokat folytasson a 2011/2012. tanév megkezdését megelőzően.

Határidő: azonnal
Felelős: Huber László polgármester

(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)