2011. Június 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 21/2001. (XI. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Tájékoztató Kőszeg és a térség foglalkoztatási helyzetéről.
3.a - Kőszeg Város Önkormányzata feladatellátásának összehasonlítása más önkormányzatokkal.
3.b - A polgármesteri hivatal működési rendjéről szóló szabályzat módosítása.
4. - Döntés az uszoda vagyonkezelésbe vételéről.
5. - A kisebbségek helyzete Kőszegen.
6. - Tájékoztató a vagyonhasznosítás időarányos teljesítéséről.
7. - A Kőszegi Városüzemeltető Kft. Felügyelő Bizottsága ügyrendjének az elfogadása.
8. - A Szőlőskert utca szennyvízcsatornázáshoz önerő biztosítása.
9. - Tájékoztató a Fő tér állapotával kapcsolatos problémákról.
10. - A Béri Balog Ádám Általános Iskola felújításához pótelőirányzat biztosítása.
11.a - Vagyonügyek: A Boki ´74 Bt. kérelme.
11.b - Vagyonügyek: Elővásárlási jog törlése.
11.c - Vagyonügyek: Az Ólmodi u. 042 hrsz-ú ingatlan hasznosítása.
11.d - Vagyonügyek: Volt körzeti megbízotti iroda lakássá minősítése.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2011. június 30-i képviselő-testületi ülés anyagai
8. napirendi pont:
A Szőlőskert utca szennyvízcsatornázáshoz önerő biztosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszeg, Szőlőskert (3765/1-3280hrsz.) út melletti ingatlan tulajdonosok –szennyvíz elvezetési ellátási-, szándékukkal kapcsolatban megkeresték a városfejlesztési és üzemeltetési osztályunkat. Kérték, vizsgáljuk meg annak lehetőségét, hogy az Önkormányzatunk hogyan és milyen formában tud segíteni a 181,5m hosszú NA 200KG-PVC anyagú szennyvízcsatornázás megvalósításában, koordinálásban, a költségek esetleges csökkentésében, részletfizetési lehetőség megteremtésében.
A finanszírozási lehetőség megteremtésére felvettük a kapcsolatot az OTP Nyrt. Kőszegi fiókjával. Javaslatuk alapján a projekt a „Sikeres Magyarországért” Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram keretében finanszírozható az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-n keresztül. Az ingatlan tulajdonosok a megállapodásunk szerint lakástakarék kassza megállapodást kötöttek az OTP lakástakarék kasszával a beruházás és kamatainak összegére. Azonban az Önkormányzat hitelfelvételének elindításakor tudomásunkra hozták, hogy kedvezményes önkormányzati hitelfelvétel lehetőségét - meg nem határozott ideig-, felfüggesztette a Kormány. Így a Szőlőskert utca szennyvízcsatornázásának kiépítése ellehetetlenült.
Bár nem az önkormányzatunk hibájából kerültünk ebbe a helyzetbe, indokoltnak látjuk a szennyvízcsatorna építés másmódon történő finanszírozását.
A tervezett beruházás összege 4.450.000,-Ft.
Az Önkormányzat a beruházás teljes összegére a kisajátítási keretösszegből 1.308.000,- Ft-ot, a tervezési keretből 3.142.000,- Ft-ot a munka elvégzésére átcsoportosítaná. A beruházás pénzügyi lezárásakor az Önkormányzat a beruházás összegét az reá engedményezett lakástakarék kasszából visszakapja.
A korábbiakban leírt infrastruktúrafejlesztési lehetőséget a kedvezményes hitelfelvétel visszaállításáig javasoljuk lezárni.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és elfogadni szíveskedjenek.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti, valamint a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta.

A Városfejlesztési Bizottság 4 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett javasolta, hogy keressük meg az ingatlantulajdonosat annak érdekében, hogy a beruházás 50 %-át fizessék meg, a másik 50 %-ot pedig az önkormányzat hitelből fedezné.

A Pénzügyi Bizottság a határozati javaslat 1. pontját 6 igen, 2 nem szavazattal elfogadásra javasolja, a 2-3. pontot 0 igen, 8 nem szavazattal nem javasolja elfogadásra.

Kőszeg, 2011. június 24.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s.k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető





HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, Szőlőskert utca (3765/1-3280 hrsz) melletti ingatlanok – szennyvízcsatorna hálózat gerinc és bekötővezeték építésének finanszírozására hozott 67/2011. (IV. 28.) képviselő-testületi határozatot visszavonja.

2. Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Kőszeg, Szőlőskert utca (3765/1-3280 hrsz.) melletti ingatlanok szennyvízcsatorna hálózat gerinc és bekötővezeték építésének költségét 4.450.000,- Ft-ot biztosítja. A kisajátítási keretösszegből 1.308.000,- Ft-ot, valamint a tervezési keretből 3.142.000,-Ft összeget átcsoportosítja, amennyiben az érdekeltségbe vont tagok a beruházás teljes összegére az OTP-nél lakás-takarékpénztári szerződést kötnek és azt az önkormányzatra engedményezik.

3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2. pontban foglaltak teljesülése esetén felhatalmazza a polgármestert a kivitelezési szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető.
Határidő: azonnal