2011. Június 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 21/2001. (XI. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Tájékoztató Kőszeg és a térség foglalkoztatási helyzetéről.
3.a - Kőszeg Város Önkormányzata feladatellátásának összehasonlítása más önkormányzatokkal.
3.b - A polgármesteri hivatal működési rendjéről szóló szabályzat módosítása.
4. - Döntés az uszoda vagyonkezelésbe vételéről.
5. - A kisebbségek helyzete Kőszegen.
6. - Tájékoztató a vagyonhasznosítás időarányos teljesítéséről.
7. - A Kőszegi Városüzemeltető Kft. Felügyelő Bizottsága ügyrendjének az elfogadása.
8. - A Szőlőskert utca szennyvízcsatornázáshoz önerő biztosítása.
9. - Tájékoztató a Fő tér állapotával kapcsolatos problémákról.
10. - A Béri Balog Ádám Általános Iskola felújításához pótelőirányzat biztosítása.
11.a - Vagyonügyek: A Boki ´74 Bt. kérelme.
11.b - Vagyonügyek: Elővásárlási jog törlése.
11.c - Vagyonügyek: Az Ólmodi u. 042 hrsz-ú ingatlan hasznosítása.
11.d - Vagyonügyek: Volt körzeti megbízotti iroda lakássá minősítése.
12. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
13. - Egy mappában a 2011. június 30-i képviselő-testületi ülés anyagai
12. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 63/2011. (IV. 28.) határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület a tenisz öltöző építésére vonatkozó, Kőszeg Város Önkormányzata, a Kőszegi Sportklub és Tóth Szilárd között kötendő háromoldalú megállapodást. A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a megállapodás aláírásra került.

A 64/2011. (IV. 28.) határozattal rendelte el a képviselő-testület az Alpannónia projekt keretében megvalósuló turista és szabadidőközpont létesítése érdekében a kőszegi 3557/4 hrsz-ú ingatlanon található, 2 db ideiglenes fa szerszámtároló épület építési engedély szerinti elbontatását, szükség szerint építéshatósági kötelezés kezdeményezését.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a tárolók tulajdonosait felszólították a tárolók elbontására.

A 65/2011. (IV. 28.) határozatban a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, 3652 hrsz-ú, beépítetlen terület megnevezésű ingatlan közúttá történő átsorolását.
A határozatra jelenti szintén Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy az ingatlan-nyilvántartási eljárás folyamatban van.

A 66/2011. (IV. 28.) határozatában a képviselő-testület tulajdonosi hozzájárulását adta az önkormányzati tulajdonú Kőszeg, Festetich u. 3627/5 hrsz-ú ingatlanon keresztül a Freh Alfonz u. 3624/4 hrsz-ú ingatlanra történő víz, szennyvíz, villamos energia bekötéséhez és az ehhez szükséges szolgalmi jog alapításához azzal a kikötéssel, hogy a közműbekötések csak a Freh Alfonz utcában majdan kiépülő közmű-gerincvezetékek létesítéséig maradhatnak fenn.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a határozatot megküldték kérelmezőnek, a szolgalmi jog alapítása folyamatban van.

A 70/2011. (IV. 28.) határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület Kőszeg, Chernel utca 11. fsz.1. szám alatti, 81m2 alapterületű önkormányzati tulajdonban lévő lakás 10 530 000 Ft vételáron való értékesítését Kevei Pálné (Kőszeg, Chernel utca 11. fsz. 1.) bérlő részére azzal, hogy a vételár 50 %-a a bérlőkijelölési joggal rendelkező dr. Nagy László EGYMI-t illeti.
A bérlő azt nyilatkozta, hogy a lakást mégsem kívánja megvásárolni, és nyugdíjas bérlőként nem járul hozzá harmadik személynek történő eladáshoz sem.

A 71/2011. (IV. 28.) határozatban a képviselő-testület licitálás útján történő értékesítésre kijelölte a Chernel u. 11. fsz. 2., a Velemi utca 34./A/III./11. alatti üres lakásokat és a Rákóczi Ferenc utca 122. alatti, volt posztógyári irodaépületet. A képviselő-testület azt is elrendelte, hogy amennyiben a Rákóczi F. u. 122. alatti ingatlanra vonatkozó licitálási eljárás eredménytelenül zárul, akkor az ingatlant pályázati felhívás alapján kell hasznosítani.
A határozatra jelenti szintén Rimányi Krisztina, hogy a licit – és az azt követő is – eredménytelenül zárult, további hasznosításról az augusztusi ülésre készül előterjesztés.

A 73/2011. (V. 12.) határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület a „Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium, kollégium épületének energetikai korszerűsítése” c. pályázatot, melynek teljes összege 249 920 345 Ft.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a pályázat benyújtása határidőben megtörtént, elbírálása folyamatban van.

A 74/2011. (V. 12.) határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület 27 millió forint visszatérítendő támogatást nyújtását az ISES Alapítvány részére a határozat mellékletében szereplő megállapodásban rögzített feltételekkel.
A határozatra jelenti Huber László polgármester úr, hogy a megállapodást a felek aláírták, Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető pedig azt jelenti, hogy a támogatás átutalása a megállapodásban foglaltak szerint megtörtént.

Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

Az előző testületi ülés óta 15 db közterület-használati engedély került kiadásra.

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság júniusi ülésén döntött az Árpád tér 23. fsz. 3. alatti és a Rákóczi u. 91. fsz. 5. alatti lakások bérbeadási módjáról, továbbá kijelölte az Árpád tér 2. fsz. 3. és a Meskó u. 13. I. 9. alatti bérlakások új bérlőit.

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2011.05.24. - 2011.06.28.) az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához 5 db hatósági bizonyítványt adott ki, 37 db átmeneti segélyt, 24 db eseti gyógyszersegélyt, 1 db helyi lakásfenntartási támogatást, 5 db rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, 1 db gyermekintézményi étkezési térítési díjat, 4 db temetési segélyt állapított meg.



Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!


Kőszeg, 2011. június 27.


Dr. Tóth László s. k.
jegyző