2011. November 24., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az ivóvízfogyasztás alapdíjának, az ivóvízfogyasztással arányos díjának, a szennyvízelvezetés és –tisztítás díjának 2012. évre fizetendő díjának megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
2. - A menetrendszerinti helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 1/1992. (I. 22.) önkormányzati rendelet módosítása.
3.a - Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (III. 4.) önkormányzati rendelet módosítása.
3.b - Beszámoló a 2011. évi költségvetés III. negyedéves teljesítéséről.
4. - Kőszeg város településszerkezeti tervének valamint Kőszeg város helyi építési szabályzatáról szóló 46/2006. (XII. 22.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 21/2001. (XI. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
7. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet, valamint az ELÁMEN Zrt.-vel kötött szerződés módosítása.
8. - A közművelődésről szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
9. - Az Arany János Tehetség Programban való részvétel támogatása.
10. - A belváros forgalomtechnikai vizsgálata.
11. - A Városüzemeltető Kft. műszaki csoport 2012. évi szolgáltatási díjai.
12. - Döntés a 2012. évi lakbérek mértékéről.
13. - „A város karácsonyfája” ültetése a Fő téren.
14. - Az „Egy-másért” Közhasznú Egyesület helyiségigénye.
15. - Az Alpannónia projekt megvalósulásához szükséges ingatlancsere.
16. - Az ISES alapítvány visszatérítendő támogatása.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.
18. - Egy mappában a 2011. november 24-i képviselő-testületi ülés anyagai.
14. napirendi pont:
Az „Egy-másért” Közhasznú Egyesület helyiségigénye.

Tisztelt Képviselő-testület!


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a mellékelt 145/2011. (IX.1.) sz. határozatával jóváhagyta, hogy az Egy-másért Közhasznú Egyesület a Kőszeg, Liszt F. u. 3. sz. alatti volt „24-es” üzlethelyiséget bérelje.
Németh Zoltán az Egyesület elnöke ismét megkereste az önkormányzatot azzal, hogy a jelenleg használt helyiség melletti várótermet is bérbe vehessék, mivel az szervesen kapcsolódik a másik részhez, közös légterük van.

Mint az már ismert, az Egyesület a helyiségben használtcikk kereskedést szeretne folytatni, amellyel hajléktalanok számára kíván munkalehetőséget biztosítani, azonban a szociális bolt kialakításához szükségük lenne még a váróteremre is.

Az Egyesület kérelmében vállalta, hogy a két helyiség egyikében várópadot helyeznek el, amelyet a buszra váró közönség használhat, valamint azt, hogy a bolt nyitvatartási ideje alatt kinyitja és üzemelteti az évek óta zárva lévő nyilvános WC-t, melynek felújítását a Városüzemeltető Kft. előzetesen elvégzi. A felújítás becsült költsége (elfagyott vízvezetékek cseréje falbontással és új burkolat építésével, fűtési lehetőség megteremtése) kb. 1M Ft költséggel jár.

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 26/2004, (X. 1.) önkormányzati rendelete szerint a helyiségek bérleti jogát pályázat útján lehet elnyerni, pályázaton kívüli bérlőt indokolt esetben csak a képviselő-testület jelölhet ki.

A bérbeadás a másik helyiséggel együtt határozott időre – 2012. december 31-ig történne, bérleti díj fizetési kötelezettség nélkül. A határidő letelte előtt, október 30-ig az Egyesület írásos beszámolót készítene az ez időszakban végzett tevékenységéről, majd a Városüzemeltető Kft és a Városfejlesztési, valamint a Szociális Osztály által elvégzett felülvizsgálatot követően a Képviselő-testület a novemberi ülésén döntene a bérleti jogviszony, illetve az ingyenesség további fenntartásáról.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta, és a határozati javaslat elfogadását nem ajánlja.

Kőszeg, 2011. november 17.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s. k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető



HATÁROZATI JAVASLAT



Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 145/2011. (IX. 1.) sz. határozatát az alábbiak szerint módosítja és egészíti ki:
1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Egy-másért Közhasznú Egyesület részére 2012. december 31-ig tartó határozott időre bérleti díj fizetési kötelezettség nélkül bérbe adja a Kőszeg, Liszt F. u. 3. sz. alatt található volt söröző üzlethelyiségét, valamint a mellette található várótermet.
2. Az Egy-másért Közhasznú Egyesület a bérleti szerződés ideje alatt nyitvatartási idejében köteles az autóbuszra váróknak váróhelyiséget biztosítani, valamit az üzlet mellett található mellékhelyiséget használhatósága esetén - nyilvános WC-ként üzemeltetni.
3. A bérleti jogviszony, illetve a bérleti díjmentesség további fenntartása érdekében az Egyesület köteles 2012. október 30-ig írásos beszámolót készíteni az elvégzett tevékenységéről.
4. A beszámoló, valamint a Városüzemeltető Kft., a Városfejlesztési és a Szociális Osztály által elvégzett felülvizsgálat alapján a Képviselő-testület 2012. novemberi ülésén dönt a bérleti jogviszony fenntartásáról, valamint bérleti díj megállapításáról és annak mértékéről.
5. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza az önkormányzati ingatlanok bérbeadásáért felelős Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft-t a bérleti szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Kovács István igazgató
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezető
Határidő: az 1., 2. és 5. pont tekintetében: azonnal, illetve folyamatos
a 3. pont tekintetében: 2012. szeptember 30.
a 4. pont tekintetében: a Képviselő-testület 2012. novemberi ülése