2011. November 24., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az ivóvízfogyasztás alapdíjának, az ivóvízfogyasztással arányos díjának, a szennyvízelvezetés és –tisztítás díjának 2012. évre fizetendő díjának megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
2. - A menetrendszerinti helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 1/1992. (I. 22.) önkormányzati rendelet módosítása.
3.a - Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (III. 4.) önkormányzati rendelet módosítása.
3.b - Beszámoló a 2011. évi költségvetés III. negyedéves teljesítéséről.
4. - Kőszeg város településszerkezeti tervének valamint Kőszeg város helyi építési szabályzatáról szóló 46/2006. (XII. 22.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 21/2001. (XI. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
7. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet, valamint az ELÁMEN Zrt.-vel kötött szerződés módosítása.
8. - A közművelődésről szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
9. - Az Arany János Tehetség Programban való részvétel támogatása.
10. - A belváros forgalomtechnikai vizsgálata.
11. - A Városüzemeltető Kft. műszaki csoport 2012. évi szolgáltatási díjai.
12. - Döntés a 2012. évi lakbérek mértékéről.
13. - „A város karácsonyfája” ültetése a Fő téren.
14. - Az „Egy-másért” Közhasznú Egyesület helyiségigénye.
15. - Az Alpannónia projekt megvalósulásához szükséges ingatlancsere.
16. - Az ISES alapítvány visszatérítendő támogatása.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről.
18. - Egy mappában a 2011. november 24-i képviselő-testületi ülés anyagai.
15. napirendi pont:
Az Alpannónia projekt megvalósulásához szükséges ingatlancsere.

Tisztelt Képviselő-testület!

Az „Alpannonia® - Határon átnyúló Prémium Turistaút előkészítése és kialakítása Kőszegtől Semmeringig és tovább a Joglland Waldheimat régióba”című, az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében kívánjuk megvalósítani a Kálvária sétány kiépítését. Mivel jelenleg a sétány közútként szerepel, ezért ezt csak úgy lehet megvalósítani, ha és amennyiben a környező területek feltáró útja kiépítésre kerül.
A tervező elkészítette a feltáró út tervét, az érdekelt ingatlantulajdonosok egy kivételével azt alá is írták, azonban a 7804 hrsz-ú ingatlan tulajdonosa csak abban az esetben járul hozzá a terület útként való felhasználására, ha az önkormányzat a szomszédjában lévő 7794 hrsz-ú ingatlan területéből az igénybevett területet elcseréli.
A szükséges igénybevett területet előzetesen felmérettük, amelynek nagysága cca.1009 m2.
A cserélendő terület jelenleg a rendezési terv szerint MK-III övezetbe tartozik, az önkormányzati tulajdonú terület viszont MK-II.
Előzetesen megkért értékbecslés alapján mindkét ingatlan esetében 390,-Ft/m2 került megállapításra.
A 7794 hrsz-ú önkormányzati ingatlan a 2011. évi vagyongazdálkodási koncepciója alapján az el nem idegeníthető ingatlankategóriába tartozik, így a megjelölt ingatlanrész cseréjéhez szükség van ennek feloldására.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a mellékelt rajzok alapján a leírtakat megtárgyalni és állásfoglalását kialakítani szíveskedjen.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta, és a határozati javaslatot egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2011. november 17.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina sk.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető




HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete módosítja a 2011. évi vagyonkoncepcióról szóló 22/2011. (III. 3.) határozatát, és elrendeli a 7794 hrsz-ú ingatlan egyedi döntés alapján értékesíthető kategóriába történő átsorolását.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul, hogy az „Alpannonia® - Határon átnyúló Prémium Turistaút előkészítése és kialakítása Kőszegtől Semmeringig és tovább a Joglland Waldheimat régióba”című, az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében megvalósuló Kálvária sétány kiépítése érdekében az önkormányzat tulajdonában lévő 7794 hrsz-ú ingatlan cca.1009 m2 nagyságú területét értékarányosan elcseréljük a 7804 hrsz-ú ingatlan ugyanennyi m2 nagyságú területével.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a cseréhez szükséges telekalakítási munkák elvégzését, valamint a sétány kiépítéséhez szükséges terület más célú hasznosításának kezdeményezését.
4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a csereszerződés, valamint a szükséges dokumentumok aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hiv. felelős: Rimányi Krisztina a Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály vezetője
Határidő: folyamatos

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)