2014. Május 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2014. évi költségvetésének megállapításáról szóló 5/2014. (II. 7.) ön-kormányzati rendelet módosítása.
2. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló 17/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Beszámoló a 2013. évben végzett gyermekvédelmi munkáról.
5. - Kőszeg Város Sportfejlesztési Koncepciója.
6. - Kőszeg Város Fejlesztési Stratégiája (2014-2020.).
7. - Kőszeg Város Településrendezési Terve véleményezése.
8. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2013. évi munkájáról.
9. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának 2013. évi munkájáról.
10. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. folyószámlahitele felhasználásnak módosítása.
11. - Alapítói döntés a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. cégjegyzési jogosultságáról.
12. - Új parkolóhelyek kialakításáról döntés.
13. - A jégkorong pálya létesítésére vonatkozó megállapodás jóváhagyása.
14. - A Kőszegi Sportegyesület ingatlanhasználati szerződésének módosítása.
15.a - Vagyonügyek: A 925 és a 926 hrsz-ú ingatlanok tulajdoni hányadának ingyenes felajánlása.
15.b - Vagyonügyek: A 7111 hrsz-ú ingatlan ingyenes felajánlása.
15.c - Vagyonügyek: Nyilatkozat a 0147/15 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról.
15.d - Vagyonügyek: Nyilatkozat a 0179/16 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról.
15.e - Vagyonügyek: A Readiness Kft. „fa” tulajdonát képező ingatlanok megvásárlása.
15.f - Vagyonügyek: A 2869/26 hrsz-ú, ipartelep megnevezésű ingatlanra vonatkozó vételi szándék.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jögkörben hozott döntésekről.
9. napirendi pont:
Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának 2013. évi munkájáról.

BESZÁMOLÓ
a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő
Bizottságának 2013 évi munkájáról.
Tisztelt Képviselő-testület!
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft Felügyelő Bizottságának 2012 évi munkájáról szóló beszámolót 2013.május 30-i ülésén elfogadta – amelyet eredményesnek értékelt.
2013-évben a Felügyelő Bizottság kiemelt figyelmet fordított a pénzügyi fegyelem betartására, valamint a belső ellenőrzés színvonalának emelésére különös tekintettel a problémafeltárás gyorsaságára.
1/2013.(09.23.) FEB számú határozat:
1. A FB a társaság 2013.első félévi működéséről készült beszámolót elfogadta.
2. A Felügyelő Bizottság javaslatot tett arra, hogy a Gondozási Központ által használt épület hasznosításával a társaság vezetése foglalkozzon, e körben tegyen javaslatot. Fontolja meg a méltányos bérbeadás vagy akár az eladás lehetőségét is annak érdekében, hogy az épületből a társaságnak bevétele származzon.
3. A Felügyelő Bizottság álláspontja, hogy a zsidó vonatkozású építményekre kegyeleti okokból védettséget kellene biztosítani.
A FB külön napirendben foglalkozott „ A 2014. évben bevezetett új törvények és rendeletek hatása a Kft működésére. A felkészülés tapasztalatairól tájékozódott.”
1/2014.(II.25.) FEB számú határozat:
A FEB az ügyvezetés hulladékgazdálkodással kapcsolatos beszámolója alapján az alábbi megállapításokat tette:
1. A társaság lehetőségeihez képest felkészült a 2014 évi gazdálkodását érintő változásokra.
- megszerezte a közszolgáltatói engedélyt, amely 2018.év végéig érvényes.
- befejezte a gázkezelő rendszer beruházását
- elkészítette a 2013 – 2016 közötti időszakra szóló közszolgáltatói hulladékgazdálkodási tervet.
- 2013.szeptember 1. napjával bevezette Kőszeg város területén a háztól szállított zsákos szelektív hulladékgyüjtést.
2. A rezsicsökkentés és a lerakási járulék okozta negatív hatások kompenzációjára továbbra is pályázati lehetőségeket kell felkutatni.
3. Pályázati forrásból és a Nyugat-dunántuli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulással együttműködve fejleszteni kell a közszolgáltatások műszaki-technikai színvonalát. Erre a jelenlegi közel 10 éves géppark nem alkalmas. Haladéktalanul el kell készíteni azt a pályázati anyagot, amelyet kiírás esetén azonnal be lehet nyújtani.
4. A FEB javasolja a Winerberger Téglaipari Zrt-vel kötött területbővítésre vonatkozó előszerződés áttekintését és mielőbbi véglegesítését, amelynek alapján a lerakó használata további 10-12 évre biztosítható.
5. A FEB javasolja az önkormányzat tulajdonában lévő eszközök amortizációjának visszaforgatását a településtisztasági és hulladékgazdálkodási területre.
A FEB vizsgálta a 2013-2014.évi bérek és béren kívüli juttatások alakulását.
2/2014.(II.25.) FEB számú határozat:
A FEB álláspontja szerint a Kft működésének fenntartása és a szakembergárda megtartása érdekében szükséges a jelenlegi szolgáltatási díjak felülvizsgálata. A FEB fontosnak tartja annak ösztönzését, hogy a városi feladatok ellátása elsősorban a Kft felé érkező megrendelésekkel történjen.
A FEB vizsgálta a 2013 évi belső ellenőrzés dokumentálását, valamint véleményezte a 2014 évi belső ellenőrzési tervezetet.
3/2014.(II.25.) FEB számú határozat:
1. A FEB megállapítja, hogy a belső ellenőrzések dokumentálása folyamatosan megtörténik, a bemutatott okiratokat elfogadja.
2. A FEB javasolja, hogy a parkoló automaták ürítése kapcsán készülő jegyzőkönyvek aláírásával a számviteli vezető és az igazgató a jegyzőkönyv elkészültének a tényét nyugtázza.
3. A FEB felhívja a figyelmet, hogy a hiányzó munkaköri leírásokat el kell készíteni, a meglévőket pedig aktualizálni kell.
4/2014.(II.25.) FEB számú határozat:
A FEB felkérte Dr Doroszlay Mónikát, hogy írásban kérje a jegyző úrtól az önkormányzat állásfoglalását arra vonatkozólag, hogy a változó jogszabályi rendelkezések tükrében milyen elvárást fogalmaznak meg a felügyelőbizottsággal szemben.
A leendő Ipari Park területén történt környezetszennyezéssel kapcsolatos vizsgálat helyszíni szemlével párosult. Az egykori bányaterületen végzett építési törmelék és hulladék lerakásával kapcsolatosan a FB az alábbi megállapításokat és intézkedési felhívásokat tette:
1. Felhívta a területet kezelő Kft ügyvezetésének figyelmét arra, hogy haladéktalanul gondoskodni kell a terület rendezetté tételéről, és ennek érdekében szükséges a bérlő felé is jelzéssel élni. Felhívta az ügyvezetés figyelmét arra, hogy a területet használók mindennemű, környezetkárosító tevékenységtől tartózkodjanak, ennek észlelése esetén pedig az ügyvezetés a szükséges lépéseket tegye meg.
2. A FEB szükségesnek tartja a bányaterületre vonatkozó bérleti szerződés felülvizsgálatát és javasolja annak kiegészítését az alábbiak vonatkozásában.
- szükséges pontosan körülhatárolni a bérelt terület elhelyezkedését
- szükséges a szerződésben rögzíteni, hogy a bérlő a területet milyen tevékenység céljára használhatja, ehhez kapcsolódóan milyen főbb kötelezettségek terhelik és jogok illetik.
3. Annak fényében, hogy a hulladéklerakással érintett terület szemmel láthatólag kiterjedtebb, mint a bérelt 600 négyzetméter nagyságú terület, továbbá az érintett ingatlan bárki által megközelíthető, a FEB szükségesnek tartja annak felderítését, hogy az érintett területet a bérlőn kívül egyéb kívülálló személy használta vagy használja-e.
A leendő ipari park területén lévő mocsaras terület termőfölddel való feltöltése tárgyában a FEB az alábbi megállapításokat teszi:
1. Megállapodás hiányában a termőföld kizárólag lerakási díj ellenében, a szeméttelepen lett volna elhelyezhető.
2. A rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg, hogy a termőföld lerakási díj fizetése nélkül történt elhelyezésével szemben az önkormányzat tulajdonában álló terület termőfölddel történő szükséges mértékű feltöltésének költsége milyen összeget tenne ki.
1./(V.09.) FEB számú határozat:
A FB a társaság 2013 évi tevékenységét eredményesnek értékelte. A nehéz gazdasági körülmények ellenére, hitel felvétele nélkül működőképességét megőrizte.A FB ülésein részt vett Kovács István igazgató valamint Horváth Zita számviteli osztályvezető, akik fontos adatokkal és információkkal segítették munkánkat. A FB tagjai: Dr Doroszlay Mónika és Petkovits Sándor. Változatlanul fontosnak tartjuk az együttműködés további javítását, a szolgáltatások színvonalának emelését, a szerződésekben foglaltak rendszeres ellenőrzését.
2.(V.09.) számú határozata: A FB fontosnak tartja a társaság mielőbbi bevonását a kormány által jóváhagyott „Kreatív városfejlesztés és fenntarthatóság Kőszeg példáján.”megnevezésű programba. A 2014 – 2020 között várható fejlesztések új igényeket követelnek meg, a városüzemeltetés minden területén. Erre a Kft jelenlegi műszaki- gazdasági és pénzügyi feltételei nem felelnek meg.
A társaság 2013 évi egyszerűsített éves beszámolóját a FB egyhangúan elfogadta, és a Képviselő-testületnek is elfogadásra ajánlja.
Megjegyzés: Az aláírt jegyzőkönyvet akkor adom, ha a mérleget az igazgató, vagy az aláírási joggal megbízott személy jóváhagyja.
Kőszeg 2014-05-12.

Preininger Ferenc
Felügyelő Bizottság elnöke


HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának 2013 évi munkájáról szóló beszámolót elfogadja.