2014. Május 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2014. évi költségvetésének megállapításáról szóló 5/2014. (II. 7.) ön-kormányzati rendelet módosítása.
2. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló 17/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Beszámoló a 2013. évben végzett gyermekvédelmi munkáról.
5. - Kőszeg Város Sportfejlesztési Koncepciója.
6. - Kőszeg Város Fejlesztési Stratégiája (2014-2020.).
7. - Kőszeg Város Településrendezési Terve véleményezése.
8. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2013. évi munkájáról.
9. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának 2013. évi munkájáról.
10. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. folyószámlahitele felhasználásnak módosítása.
11. - Alapítói döntés a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. cégjegyzési jogosultságáról.
12. - Új parkolóhelyek kialakításáról döntés.
13. - A jégkorong pálya létesítésére vonatkozó megállapodás jóváhagyása.
14. - A Kőszegi Sportegyesület ingatlanhasználati szerződésének módosítása.
15.a - Vagyonügyek: A 925 és a 926 hrsz-ú ingatlanok tulajdoni hányadának ingyenes felajánlása.
15.b - Vagyonügyek: A 7111 hrsz-ú ingatlan ingyenes felajánlása.
15.c - Vagyonügyek: Nyilatkozat a 0147/15 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról.
15.d - Vagyonügyek: Nyilatkozat a 0179/16 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról.
15.e - Vagyonügyek: A Readiness Kft. „fa” tulajdonát képező ingatlanok megvásárlása.
15.f - Vagyonügyek: A 2869/26 hrsz-ú, ipartelep megnevezésű ingatlanra vonatkozó vételi szándék.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jögkörben hozott döntésekről.
14. napirendi pont:
A Kőszegi Sportegyesület ingatlanhasználati szerződésének módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület


A 2014. február 27-i ülésen a 25/2014. (II. 27.) határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület a régi-új nevén Kőszegi Sportegyesülettel kötendő középtávú megállapodást és az ingatlanhasználati megállapodást. E két dokumentum alapján használja az egyesület a Lóránt Gyula Sporttelepet.
Az elmúlt időszakban több olyan rendezvény is volt az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanon, amely a nemrég megkötött ingatlanhasználati szerződés módosítását teszi szükségessé. A változtatás elsősorban a nyitva tartás bevezetésre vonatkozik, amelyet reggel 7 és este 9 óra között kellene meghatározni.
A jövőben célszerű meghatározni, hogy az egyesületi célokon, valamint a nyitvatartási időn túli egyéb hasznosítás igénye merül fel, az egyesület kérje ki a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság előzetes hozzájárulását.

Az előterjesztést megtárgyalta a pénzügyi és a városfejlesztési bizottság, mindkét bizottság elfogadásra ajánlotta.

Kérem a T. Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatot jóváhagyni szíveskedjen.


Kőszeg, 2014. május 23.


A polgármester nevében:

Dr. Zalán Gábor s. k.
jegyző


HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Sportegyesülettel kötött, a 25/2014. (II. 27.) határozattal jóváhagyott ingatlanhasználati szerződés módosítását 2014. június 1-i hatállyal jóváhagyja a mellékletben foglaltak szerinti tartalommal.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.



M E G Á L L A P O D Á S

amely létrejött egyrészről Kőszeg Város Önkormányzata (Kőszeg, Jurisics tér 8., képviseli: Huber László polgármester, a továbbiakban: Önkormányzat),

másrészről pedig a Kőszegi Sportegyesület (Kőszeg, Petőfi tér 14/A., képviseli: Kenyeri András elnök, a továbbiakban: Egyesület),

mint megállapodó felek között a 2014. február 28-án megkötött és a Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 25/2014. (II.27.) sz. határozatával jóváhagyott Ingatlanhasználati Szerződés módosítása tárgyában.

1. A felek az Ingatlanhasználati Szerződés 8. pontját az alábbiak szerint módosítják:
8. Szerződő felek jelen szerződésben nem kívánják szabályozni az ingatlanok használatának időbeosztását a reggel 7 és este 21 óra közötti nyitvatartási időn belül. Az Egyesület saját hatáskörébe tartozik az edzések és egyéb sportfoglalkozások, szabadidős tevékenységek időpontjainak és tartamának meghatározása, megszervezése.


2. A felek az Ingatlanhasználati Szerződés 10. pontját az alábbiak szerint módosítják:
10. Az Egyesület tudomásul veszi, hogy az ingatlanok 8. pontban jelzett nyitvatartási időn belüli, 6 hónapot meg nem haladó – eseti – hasznosítása felől önállóan rendelkezhet jelen szerződés aláírását követően oly módon, hogy az kizárólag sportfeladatok ellátását szolgálhatja, – különös tekintettel a Középtávú Támogatási Megállapodás 6. pontjába meghatározott, az Egyesület által vállalt feladatokra. Az ingatlan minden egyéb hasznosítása esetén, valamint a nyitvatartási időn túli sportcélú hasznosítás esetén köteles a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság előzetes hozzájárulását beszerezni. A 6 hónapot meg nem haladó szerződés meghosszabbítása, valamint ugyanazon bérlővel, újabb, 6 hónapot meg nem haladó szerződés ismételt létrehozása már 6 hónapot meghaladó hasznosításnak minősül. A 6 hónapot meghaladó időtartamú hasznosítási szerződések esetében az Egyesület köteles a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság előzetes hozzájárulását kérni a hasznosításhoz.
Kivételt képez ez alól a Kőszeg, Petőfi tér 14/A. sz. alatti 2517/ 1 hrsz-ú ingatlanban található 76,3 m2 területű ,,sport büfé” megnevezésű vendéglátóipari egység és a hozzá tartozó 980 m2 területű, négy sávos automata tekepálya. Ezen ingatlan(rész) vonatkozásában az Önkormányzat fenntartja magának a hasznosítás kizárólagos jogát.

3. A felek kijelentik, hogy a jelen megállapodás akaratukkal mindenben megegyezik, a Ingatlanhasználati Szerződés egyéb rendelkezései változatlanok maradnak, a jelen megállapodás módosítást Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ………/2014. (…….) határozata alapján 2014. június 1-i hatállyal lép életbe.


Kőszeg, 2014. május hó …… napján

………………………………….. ………………………………..
Kenyeri András elnök Huber László polgármester
az Egyesület képviseletében az Önkormányzat képviseletében



INGATLANHASZNÁLATI SZERZŐDÉS

Amely létrejött egyrészről

Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8. képviseli: Huber László polgármester) továbbiakban: Önkormányzat, mint tulajdonos

Másrészről

Kőszegi Sportegyesület ( 9730 Kőszeg, Petőfi tér 14/A.; képviseli: Kenyeri András elnök ) továbbiakban: Egyesület, mint használó között az alábbi feltételekkel.


1. Szerződő felek rögzítik, hogy az Önkormányzat sportfeladatainak ellátása céljából az Egyesület részére ingyenes használatra átengedi - határozatlan időre - a tulajdonát képező:
A) Lóránt Gyula Sporttelep (Kőszeg, Petőfi tér 2516, 2517/1, 2518 hrsz.)
B) Kenyérhegyen lévő síugrósánc (6226/2 hrsz.)
megnevezésű ingatlanokat.

2. Az Egyesület köteles az 1. pontban írt ingatlanok tekintetében ellátni az ingatlankezeléssel járó feladatokat, az adott sportlétesítményt rendeltetésének megfelelően használni, s gondoskodni állagának megóvásáról.

3. Az ingatlanok rezsi költsége - mely a sporttevékenység végzésével összefüggésben felmerülő teljes víz-, villany költség összegét takarja – valamint az ingatlanok tereprendezésének, tisztításának, karbantartásának költsége az Egyesületet terheli.

4. A hivatkozott közmű díjakat az Egyesület – a nevére kiállított számla alapján, a megjelölt fizetési határidőben - közvetlenül fizeti ki a közműszolgáltatók felé.

5. A sportlétesítmények felújítási költsége az Önkormányzatot terheli, azonban az adott munkálatok szükségességéről, elvégzésének időpontjáról - az Egyesület előzetes jelzése és a várható költségvonzat kimutatása alapján - az Önkormányzat dönt.

6. Amennyiben bármely felújítási munkálatot, beruházást az Egyesület saját költségén kíván elvégezni, köteles a tulajdonos előzetes hozzájárulását kérni.

7. Amennyiben az ingatlanok és létesítményeik használata során olyan károsodás, állagromlás következik be, mely a rendeltetésellenes használat következménye, vagy harmadik személy szándékos magatartásával kárt okoz, akkor a helyreállítási, javítási költségeket az Egyesület köteles viselni. Az Egyesület az e körben felmerült költségeinek megtérítését a károkozóval szemben közvetlenül érvényesítheti.

8. Szerződő felek jelen szerződésben nem kívánják szabályozni az ingatlanok használatának időbeosztását a reggel 7 és este 21 óra közötti nyitvatartási időn belül. Az Egyesület saját hatáskörébe tartozik az edzések és egyéb sportfoglalkozások, szabadidős tevékenységek időpontjainak és tartamának meghatározása, megszervezése.

9. Az Egyesület vállalja, hogy az Utánpótlás Futball Club Kőszeg részére ingyenes használati lehetőséget biztosít a Lóránt Gyula Sporttelep (Kőszeg, Petőfi tér 2516, 2517/1 és 2518 hrsz-ú ingatlanok) tekintetében és a használat pontos szabályait a felek együttműködési megállapodásban rögzítik.

10. Az Egyesület tudomásul veszi, hogy az ingatlanok 8. pontban jelzett nyitvatartási időn belüli, 6 hónapot meg nem haladó – eseti – hasznosítása felől önállóan rendelkezhet jelen szerződés aláírását követően oly módon, hogy az kizárólag sportfeladatok ellátását szolgálhatja, – különös tekintettel a Középtávú Támogatási Megállapodás 6. pontjába meghatározott, az Egyesület által vállalt feladatokra. Az ingatlan minden egyéb hasznosítása esetén, valamint a nyitvatartási időn túli sportcélú hasznosítás esetén köteles a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság előzetes hozzájárulását beszerezni. A 6 hónapot meg nem haladó szerződés meghosszabbítása, valamint ugyanazon bérlővel, újabb, 6 hónapot meg nem haladó szerződés ismételt létrehozása már 6 hónapot meghaladó hasznosításnak minősül. A 6 hónapot meghaladó időtartamú hasznosítási szerződések esetében az Egyesület köteles a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság előzetes hozzájárulását kérni a hasznosításhoz.
Kivételt képez ez alól a Kőszeg, Petőfi tér 14/A. sz. alatti 2517/ 1 hrsz-ú ingatlanban található 76,3 m2 területű ,,sport büfé” megnevezésű vendéglátóipari egység és a hozzá tartozó 980 m2 területű, négy sávos automata tekepálya. Ezen ingatlan(rész) vonatkozásában az Önkormányzat fenntartja magának a hasznosítás kizárólagos jogát.

11. Az Egyesület a hasznosításból származó bevételt az ingatlanok és létesítményeik megőrzésére, karbantartására, illetve a feladatellátáshoz szükséges eszközök megvásárlására fordítja. A hasznosítás módjáról, az ebből származó bevételekről és annak felhasználásáról évente köteles elszámolni az Önkormányzat felé.

12. Amennyiben a síugró szakosztály nem az Egyesület szervezeti keretein belül folytatja tevékenységét, a kiválás időpontjában jelen szerződés hatálya az érintett 1/B. pontban jelölt ingatlanok vonatkozásában megszűnik.

13. Bármelyik fél jogosult 6 hónapos felmondási idővel a megállapodást indokolás nélkül megszüntetni.

14. Az Önkormányzat részéről azonnali hatályú felmondásnak van helye, amennyiben az Egyesületnek felróható rendeltetésellenes, szerződésbe ütköző használat állapítható meg, fennáll az ingatlanok és létesítményeik állagának veszélyeztetettsége, illetve az Egyesület bármely szerződéses kötelezettségének felszólítás ellenére se tesz eleget.

15. A szerződés megszűnése esetén az Egyesület köteles az ingatlanokat haladéktalanul, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a tulajdonos birtokába bocsátani.

16. Jelen szerződés – mely 2014. június 1-jén lép hatályba - aláírásával a szerződő felek között - jelen szerződés tárgyát képező ingatlanok vonatkozásában – létrejött minden korábbi megállapodás hatályát veszti.

Kőszeg, 2014. február 28.

……………………………………… ……………………………………………
Kőszeg Város Önkormányzata Kőszegi SportEgyesület tulajdonos használó


Záradék:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 25/2014. (II. 27.) sz. határozata alapján az Ingatlanhasználati szerződést jóváhagyta és elfogadta. Az ingalanhasználati szerződés módosítását a képviselő-testület a ……./2014. (V. 29.) határozatával hagyta jóvá. Hatályos 2014. június 1.-től.

Kőszeg, 2014. május 29.

Dr. Zalán Gábor
jegyző