2023. Március 30., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Az Írottkő Natúrparkért Egyesület 2022. évi szakmai beszámolója, 2023. évi munkaterve, valamint beszámoló a Térségi TDM Szervezet és Tourinform Iroda 2022. évi munkájáról.
3. - Beszámoló a Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2022. évi tevékenységéről.
4. - Tájékoztató a Kőszegi Polgárőr Egyesület 2022. évi tevékenységéről.
5. - A Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület beszámolója a zsilipkezelési tevékenységről.
6. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
7. - A Zrínyi Miklós utca átnevezése.
8. - Az Osztrák-Magyar Haydn Filmharmónia Egyesület székhely bejegyzési kérelme.
9. - Gyermekorvos alkalmazásával kapcsolatos önkormányzati döntések.
10. - Beszámoló a közétkeztetés minőségellenőrzéséről.
11. - Helyiséghasználati megállapodás módosítása a Kőszeg, 1991 hrsz-on lévő, Kiss János u. 31. alatti főzőkonyhára vonatkozóan.
12. - A Bersek József Általános Iskola intézményátszervezésének a véleményezése.
13. - A Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium intézményátszervezésének a véleményezése.
14. - A Kőszeg, 7794 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó haszonbérleti szerződés átruházása.
15. - A Szabóhegyért Közösen Egyesület területhasználatra vonatkozó kérelme.
16. - A Kőszeg Panoráma körutat érintő ivóvízhálózat bővítésével kapcsolatos döntések meghozatala.
17. - A Príma Protetika Kft. helyiséghasználati kérelme.
18. - A Kőszeg, 6647/12 hrsz-ú földrészlet belterületbe vonása.
19. - A Kőszeg, 3731/1 hrsz-ú ingatlan ingyenes felajánlása.
20. - A 2023. évi közbeszerzési terv jóváhagyása.
21. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
22. - Egy mappában a 2023. március 30-i ülés anyagai.
9. napirendi pont:
Gyermekorvos alkalmazásával kapcsolatos önkormányzati döntések.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának képviselő-testülete a 2023. február 27-i rendkívüli ülésén döntött a gyermekorvosi ellátással kapcsolatos ügyekben. Az új gyermekorvos, Dr. Abdul Gafor Faris 2023. március 1-i kezdése indokolta a haladéktalan intézkedést és a döntéseket.

A 31/2023. (II.27.) számú testületi határozat 2. pontjával az 1. számú gyermekkörzet ellátásáról, a 32/2023. (II.27.) számú határozattal pedig a 2. számú gyermekkörzet helyettesítés útján történő ellátásáról született döntés.

A gyermekorvos mihamarabbi munkakezdésének ügyintézése során kiderült, hogy szükséges az említett határozatok pontosítása, mert a doktor úr még praxisjoggal, illetve engedéllyel rendelkezik a berettyóújfalui körzetében. Ennek eladására 6 hónap áll a rendelkezésére. Amíg a praxisjog értékesítésre nem kerül, addig nem szerezhet praxisengedélyt Kőszeg 1. számú gyermekkörzetében. Emiatt mindkét kőszegi körzetben helyettesítés útján tudja ellátni a házi gyermekorvosi feladatokat. A szerződésben rögzítettek szerint a doktor úrnak 2023. október 31-ig meg kell szereznie a praxisengedélyt Kőszeg 1. számú gyermekorvosi körzetére. Így a jövőben előreláthatólag egy feladat-ellátási előszerződés, végül egy feladat-ellátási szerződés megkötésére lesz szükség.

Ezért a 31/2023. (II.27.) számú képviselő-testületi határozat 2. pontját, miszerint 2023. március 1. napjától Kőszeg Város Önkormányzata Dr. Abdul Gafor Farissal egészségügyi szolgálati munkaszerződést létesít az 1. számú házi gyermekorvosi körzet házi gyermekorvosi feladatainak ellátára, vissza kell vonni.

A 32/2023. (II.27.) számú testületi határozat 1. pontját pedig ki kell egészíteni azzal, hogy az 1. számú házi gyermekorvosi körzetre is vonatkozó helyettesítési szerződést kell a képviselő-testületnek elfogadnia. A szerződést fentiek alapján módosítottuk, melynek tudomásul vétele szükséges. Ezt a szerződést 2023. március 1-gyel haladéktalanul alá kellett írni mindkét fél részéről annak érdekében, hogy a jogszabályi feltételeknek megfelelően a működési engedélyünkhöz csatolni tudjuk. Jelen szerződésben természetesen a Képviselő-testület által már elfogadott szerződés tartalmi elemei, így a rendelési órászám, díjazás változatlan feltételekkel kerültek rögzítésre.

Az előterjesztést a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta, és mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Fentiekre tekintettel kérem a T. Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjenek.


Kőszeg, 2023. március 23.


Básthy Béla s.k.
polgármester




I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 31/2023. (II.27.) számú képviselő testületi határozatának 2. pontját visszavonja.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal



II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 32/2023. (II.27.) számú képviselő-testületi határozatának 1. pontját az alábbiak szerint módosítja:
„1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata, valamint Dr. Abdul Gafor Faris között létrejött, a házi gyermekorvosi feladatok 1. számú és 2. számú házi gyermekorvosi körzetben történő helyettesítésére vonatkozó szerződést a melléklet szerinti tartalommal tudomásul veszi.”



Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)