2009. Május 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2009. évi költségvetésének megállapításáról szóló 1/2009. (II. 13.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Az ivóvízfogyasztás alapdíjának, az ivóvízfogyasztással arányos díjának, a szenny-vízelvezetés és –tisztítás díjának 2009. évre fizetendő mértékének megállapításáról szóló 35/2008. (XII. 22.) önkormányzati rendelet módos
3. - Helyi közösségi közlekedési támogatás.
4. - Költségvetési szervek alapító okiratainak módosítása.
5. - Beszámoló a Kőszegi SE 2008. évi tevékenységéről.
6. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Kht. 2008. évi munkájáról.
7. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Kht. Felügyelő Bizottságának 2008. évi munkájáról
8. - Helyi népszavazás kiírása.
9. - Az egészségház megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére vonatkozó szerződés módosítása.
10. - A biotenaol üzemre vonatkozó szerződéstől való elállás.
11. - Az új bölcsőde létrehozásához pótelőirányzati kérelem.
12. - Tájékoztatás az önkormányzat pénzügyi és vagyoni helyzetéről.
13. - A Kossuth L. u. 15. alatti ingatlan felújításához hozzájárulás.
14. - TEUT pályázaton való részvétel. (rendkívüli előterjesztés, később fogjuk postázni)
15. - A "Kőszegi Ostromnapok Történelmi Hagyományőrző Egyesület" létrehozása.
16.a - Vagyonügyek: a 06/19, 06/20, 06/21 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása.
16.b - Vagyonügyek: a Várkör 16. alatti üzlet értékesítése.
16.c - Vagyonügyek: a Rákóczi u. 13. alatti üzlet értékesítése.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
18. - 2008_05_28_KT ülés anyagai egy mappában
4. napirendi pont:
Költségvetési szervek alapító okiratainak módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A helyi önkormányzatok gazdálkodására vonatkozó jogszabályok között 2009. január 1-jei hatállyal több jelentős változás történt.
Az Országgyűlés az államháztartási rendszer megújítása keretében a közpénzek felhasználásának, a közfeladatok ellátásának átláthatóbbá, hatékonyabbá tétele, és a költségvetési gazdálkodás modernizálásának megalapozása céljából elfogadta a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. Törvényt (továbbiakban: Kt.)
A törvén első részre a költségvetési szervek jogállását szabályozza, míg a második rész ehhez igazítja az államháztartási törvény intézményi gazdálkodási szabályait (1992. évi XXXVIII. Törvényt (továbbiakban: Áht.)).
A törvény záró rendelkezései között számos, határidővel megjelölt feladatot is meghatároz a helyi önkormányzatok számára.
A Kt. 44.§ (4) bekezdése szerint a költségvetési szerv alapító (irányító) szerve 2009. május 15-ig köteles felülvizsgálni a közfeladat ellátásának módját szervezeti szempontból az irányítása alá tartozó, illetve általa alapított költségvetési szervek tekintetében.
Az (5) bekezdés szerint a költségvetési szerv irányító szerve az irányítása alá tartozó költségvetési szervet 2009. június 1-jéig köteles e törvény alapján besorolni.
A besorolást jogszabály alapján elvégeztük, így az alapított költségvetési szervek alapító okirata az alábbiakban részletezett módosításra szorul.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a határozati javaslat elfogadására!

Kőszeg, 2009. május 22.

A polgármester nevében:

Sőbér Aurélia s. k.
pénzügyi osztályvezető



I. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Polgármesteri Hivatal alapító okirata 3. pontját a következőképpen határozza meg:

Jogszabályban meghatározott közfeladat: 1990. évi LXV. Törvény 38.§ (1) bekezdése
Alaptevékenységi szakágazat:
841105 Helyi önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

Ellátja a hozzá tartozó önállóan működő, illetve az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek gazdálkodásának vitelével, számvitelével kapcsolatos feladatokat.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Polgármesteri Hivatal alapító okirata 4. pontjában az ellátandó alaptevékenységeket határozza meg szakfeladat rend szerinti bontásban.

3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Polgármesteri Hivatal alapító okirata 3. 1 Működési terület (2008.01.01. hatály) pontját 5. Illetékesség pontra módosítja.

4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Polgármesteri Hivatal alapító okirata 6. pontját a következőképpen határozza meg:

Költségvetési szerv jogállása:
Önálló jogi személy, helyi önkormányzati költségvetési szerv.

5. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Polgármesteri Hivatal alapító okirata 7. pontjában a besorolást a következőképpen határozza meg:

Tevékenység jellege alapján:
Közhatalmi.

Feladatellátáshoz gyakorolt funkció alapján:
Önállóan működő és gazdálkodó szerv.

6. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Polgármesteri Hivatal alapító okirata 8. pontjában az alapító és fenntartó szerveket, illetve az alapítás időpontját szerepelteti.

7. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Polgármesteri Hivatal alapító okirata 9. pontjában az irányító szervet a következőképpen határozza meg:

Alapítói jogokkal felruházott irányító szerv neve, székhelye:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.)

8. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Polgármesteri Hivatal alapító okirata 10. pontjában a költségvetési szerv vezetőjének, a jegyzőnek a kinevezési rendjét határozza meg.

9. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Polgármesteri Hivatal alapító okirata 11. pontjában a foglalkoztatotti jogviszonyt a következőképpen határozza meg:

- köztisztviselői jogviszony (Ktv. 1992. évi XXIII. törvény alapján)
- megbízási szerződés (Ptk. 1959. évi IV. törvény alapján)
- fizikai munkakörben alkalmazottak (Mtv. 1992. évi XXII. törvény alapján)
- közmunkaprogram (Mtv. 1992. évi XXII. törvény alapján)

10. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Polgármesteri Hivatal alapító okirata 12. pontjában az ellátandó vállalkozási tevékenységek körét, mértékét határozza meg.

11. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Polgármesteri Hivatal alapító okirata 13. pontjában a költségvetési szerv megszüntetésére vonatkozó szabályokat határozza meg.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető
Intézményi felelős: Dr. Tóth László jegyző
Határidő: azonnal.




II. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium alapító okirata 2. pontját a következőképpen határozza meg:

Az alapító szerve neve: Oktatási Minisztérium, mint a Vallás és Közoktatási Minisztérium jogutódja
címe: Budapest, V. Hold u. 16. (Vallás és Közoktatási Minisztérium)

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium alapító okirata 3. pontját a következőképpen határozza meg:

Alapítói jog gyakorlója: Kőszeg Város Önkormányzata
9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.

3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium alapító okirata 4. pontját a következőképpen határozza meg:

Az alapítás időpontja: 1979.11.01.
Intézménytörténeti szempontból:: 1677.

4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium alapító okirata 5. pontjában az intézmény működési területét az intézmény működési körére módosítja.

5. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium alapító okirata 7. pontját a következőképpen módosítja:

Az intézmény irányító szerve:
Alapítói jogokkal felruházott irányító szerv neve, székhelye:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.

6. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium alapító okirata 11. pontját az alábbiakkal egészíti ki:

Az intézmény besorolása:
Tevékenység jellege alapján:
Közszolgáltató, közintézmény.
Feladatellátáshoz gyakorolt funkció alapján:
Önállóan működő és gazdálkodó szerv.

Jogszabályban meghatározott közfeladat:
Általános műveltséget megalapozó, alapvizsgára, kétszintű érettségi vizsgára és felsőfokú tanulmányok megkezdésére felkészítő nevelés-oktatás.

Az intézmény kisegítő tevékenységei arányának felső határa a szerv kiadásaiban: 5 %

7. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium alapító okirata 13. pontjában az intézmény gazdálkodását a következőképpen módosítja:

Önállóan működő és gazdálkodó, előirányzatai felett teljes jogkörrel és önálló számlával rendelkező költségvetési szerv. A gazdálkodással összefüggő tevékenységet az intézmény alkalmazásában álló gazdasági vezető látja el.
Pénzügyi kötelezettséget az önkormányzat által jóváhagyott költségvetési előirányzatokon belül az intézményvezető vállalhat, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.
8. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium alapító okirata 14. pontját az alábbiak szerint módosítja:

Az intézmény vezetőjét a hatályos jogszabályok alapján, nyilvános pályázati eljárás után Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete nevezi ki és gyakorolja az alapvető munkáltatói jogokat.

9. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium alapító okirata 16. pontjában a foglalkoztatotti jogviszonyt a következőképpen határozza meg:

- közalkalmazotti jogviszony (Kjt. 1992. évi XXXIII. törvény alapján)
- megbízási szerződés (Ptk. 1959. évi IV. törvény alapján)


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető
Intézményi felelős: Horváthné Kutasi Mária intézményvezető
Határidő: azonnal



III. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház alapító okirata 3. pontját a következőképpen módosítja:

Az alapítás időpontja: 2005.01.01.
Intézménytörténeti alapítás éve: 1965.
Közvetlen jogelőd: 611402 PIR számú Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
9730 Kőszeg, Rajnis u. 9.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház alapító okirata 4. pontjában az intézmény működési területét az intézmény működési körére módosítja.

3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház alapító okirata 6. pontjában az intézmény irányító szervét a következőképpen határozza meg:

Az intézmény irányító szerve:
Alapítói jogokkal felruházott irányító szerv neve, székhelye:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.

4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház alapító okirata 9. pontjában az intézmény vezetőjének kinevezési rendjét az alábbiak szerint módosítja:

Az intézmény vezetőjét a hatályos jogszabályok alapján, nyilvános pályázati eljárás után Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete nevezi ki és gyakorolja az alapvető munkáltatói jogokat.

5. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház alapító okirata 10. pontjában az intézmény alaptevékenységeit az alábbiakkal egészíti ki:

Jogszabályban meghatározott közfeladat:

6. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház alapító okirata 12. pontjában az intézmény besorolását a következőképpen határozza meg:

Az intézmény besorolása:
Tevékenység jellege alapján:
Közszolgáltató, közintézmény.

Feladatellátáshoz gyakorolt funkció alapján:
Önállóan működő szerv.

7. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház alapító okirata 13. pontjában az intézmény használatában lévő ingatlanokat szerepelteti.

8. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház alapító okirata 14. pontjában az intézmény gazdálkodását a következőképpen módosítja:
Önállóan működő, előirányzatai felett teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv, melynek költségvetése Kőszeg Város Polgármesteri Hivatalának költségvetésébe épül be. A gazdálkodással összefüggő tevékenységét Kőszeg Város Polgármesteri Hivatala látja el, megállapodás alapján.
Pénzügyi kötelezettséget a fenntartó által jóváhagyott költségvetési előirányzatokon belül az intézményvezető vállalhat, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

9. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház alapító okirata 15. pontjában az intézmény képviseletére jogosultak körét határozza meg.

10. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház alapító okirata 16. pontjában a foglalkoztatotti jogviszonyt a következőképpen határozza meg:

- közalkalmazotti jogviszony (Kjt. 1992. évi XXXIII. törvény alapján)
- megbízási szerződés (Ptk. 1959. évi IV. törvény alapján)


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető
Intézményi felelős: Pócza Zoltán intézményvezető
Határidő: azonnal


IV. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Chernel Kálmán Városi Könyvtár alapító okirata 3. pontját a következőképpen módosítja:

Az alapítás időpontja: 2005.01.01.
Intézménytörténeti alapítás éve: 1952
Közvetlen jogelőd: 611370 PIR azonosító számú Chernel Kálmán Városi Könyvtár
9730 Kőszeg, Várkör 35-37.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Chernel Kálmán Városi Könyvtár alapító okirata 5. pontjában az intézmény működési területét az intézmény működési körére módosítja.

3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Chernel Kálmán Városi Könyvtár alapító okirata 7. pontját a következőképpen módosítja:

Az intézmény irányító szerve:

Alapítói jogokkal felruházott irányító szerv neve, székhelye:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.

4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Chernel Kálmán Városi Könyvtár alapító okirata 10. pontját a következőképpen módosítja:

Az intézmény tevékenysége és jogszabályban meghatározott közfeladatai:

Szakágazat száma: 910100 Könyvtári, levéltári tevékenység

10.1. Ellátandó alaptevékenység:

923127 Közművelődési, könyvtári tevékenység
Teljes körű, középszintű települési könyvtári ellátást nyújt, általános gyűjtőkörű gyűjteményszervezéssel és a helyi igényekhez igazodó differenciált dokumentum- és információs szolgáltatásokkal.
Biztosítja más könyvtárak állományának és szolgáltatásainak elérését, részt vesz a könyvtárak közötti dokumentum- és információcserében.
Vas megye önkormányzati könyvtárhálózatának tagkönyvtára, a Vas Megyei Könyvtári Információs Rendszer (VASKIR) tagja.
Kőszeg és a városkörnyék helyismereti és helytörténeti dokumentációs központja.

10.2. Kiegészítő tevékenység
75195-6 A szórakozás, kultúra, sport ágazatban végzett kiegészítő tevékenységek
Közgyűjteményi kutatóhely.
Kőszegi kistérségi ellátórendszer működtetője.
Tankönyvtár: a Nyugat-Magyarországi Egyetem könyvtár szakos hallgatóinak kijelölt gyakorlóhelye.

10.3. Vállalkozási tevékenység:
Az intézmény vállalkozási tevékenységet nem folytat.

5. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Chernel Kálmán Városi Könyvtár alapító okirata 11. pontjában az intézmény besorolását a következőképpen határozza meg:

Az intézmény besorolása:
Tevékenység jellege alapján:
Közszolgáltató költségvetési szerv, közintézmény.

Feladatellátáshoz gyakorolt funkció alapján:
Önállóan működő szerv.

6. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Chernel Kálmán Városi Könyvtár alapító okirata 12. pontjában az intézmény feladatellátását szolgáló vagyon és vagyon feletti rendelkezési jogot szerepelteti.

7. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Chernel Kálmán Városi Könyvtár alapító okirata 13. pontját a következőképpen módosítja:

Önálló jogi személy, önállóan működő, előirányzatai felett teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv, melynek költségvetése Kőszeg Város Polgármesteri Hivatalának költségvetésébe épül be. A gazdálkodással összefüggő tevékenységét Kőszeg Város Polgármesteri Hivatala látja el, megállapodás alapján.
Pénzügyi kötelezettséget a fenntartó által jóváhagyott költségvetési előirányzatokon belül az intézményvezető vállalhat, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

8. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Chernel Kálmán Városi Könyvtár alapító okirata 14. pontja az intézmény vezetőjének kinevezési rendjét tartalmazza.

9. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Chernel Kálmán Városi Könyvtár alapító okirata 15. pontja az intézmény képviseletére jogosultak körét határozza meg:

10. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Chernel Kálmán Városi Könyvtár alapító okirata 16. pontjában a foglalkoztatotti jogviszonyt a következőképpen határozza meg:

- közalkalmazotti jogviszony (Kjt. 1992. évi XXXIII. törvény alapján)
- megbízási szerződés (Ptk. 1959. évi IV. törvény alapján)


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető
Intézményi felelős: Lajos Tiborné intézményvezető
Határidő: azonnal




V. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 3. pontját a következőképpen módosítja:

Az alapítás időpontja: 2005.01.01.
Intézménytörténeti alapítás éve: 1995.
Közvetlen jogelőd: 611392 PIR számú Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság
9730 Kőszeg, Kossuth L. u. 3.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 4. pontja az alábbiakkal egészíti ki:

Az intézmény jogszabályban meghatározott közfeladata:
A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvényben foglaltak.

Alaptevékenységi szakágazat:
842520 Tűzvédelmi tevékenységek

Alaptevékenységi szakfeladat:
751669 Tűzvédelem, katasztrófa elhárítás

3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 5. pontját a következőkkel egészíti ki:

Az intézmény vállalkozási tevékenység arányának felső határa a szerv kiadásaiban 1 %

4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 6. pontjában az intézmény működési területét az intézmény illetékességére módosítja.

5. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 9. pontját a következőképpen módosítja:

Az intézmény irányító szerve:

Alapítói jogokkal felruházott irányító szerv neve, székhelye:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.

6. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 10. pontjában az intézmény besorolását a következőképpen határozza meg:

Az intézmény besorolása:
Tevékenység jellege alapján:
Közhatalmi.

Feladatellátáshoz gyakorolt funkció alapján:
Önállóan működő szerv.

7. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 11. pontja az intézmény jogállását, a vezetőjének kinevezési rendjét határozza meg.

8. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 12. pontjában az intézmény gazdálkodási formáját az alábbiak szerint módosítja:

Önállóan működő, előirányzatai felett teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv, melynek költségvetése Kőszeg Város Polgármesteri Hivatalának, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetésébe épül be. A gazdálkodással összefüggő tevékenységét a Kőszeg Város Polgármesteri Hivatal látja el, megállapodás alapján.
Pénzügyi kötelezettséget a fenntartó által jóváhagyott költségvetési előirányzatokon belül az intézményvezető vállalhat, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

9. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 13. pontjában az intézmény feladatát szolgáló vagyon és vagyon feletti rendelkezési jogot szerepelteti.

10. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 14. pontjában a foglalkoztatotti jogviszonyt a következőképpen határozza meg:

- közalkalmazotti jogviszony (Kjt. 1992. évi XXXIII. törvény alapján)
- megbízási szerződés (Ptk. 1959. évi IV. törvény alapján)
- köztisztviselői jogviszony (A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló – többször módosított – 1996. évi XLIII. törvény (Hszt.))

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető
Intézményi felelős: Seper András intézményvezető
Határidő: azonnal




VI. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Szociális Gondozási Központ alapító okirata 3. pontját az alábbiakkal egészíti ki:

Az intézmény jogszabályban meghatározott közfeladata és az ellátandó alaptevékenységek.

Működési köre:
A Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulásban résztvevő települések közigazgatási területére (kivéve étkeztetés és házi segítségnyújtás esetében Gyöngyösfalu község közigazgatási területét).
Az intézmény működésének részletes szabályait Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása Társulási Tanácsa által jóváhagyott Szervezeti és Működési Szabályzat tartalmazza.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Szociális Gondozási Központ alapító okirata 8. pontját a következőképpen módosítja:

Az intézmény irányító szerv neve, székhelye:
Az alapítói jogok tekintetében:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.)

Egyéb irányítói jogok gyakorlása tekintetében:
Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása Társulási Tanácsa
(9730 Kőszeg, Kossuth L. u. 15.)

3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Szociális Gondozási Központ alapító okirata 9. pontját a következőképpen módosítja:

Az intézmény közvetlen jogelődje: 611381 PIR számú Szociális Gondozási Központ (9730 Kőszeg, Dózsa Gy. u. 24.) , melynek közvetlen jogelődjei:
Dózsa György utcai Szociális Gondozási Központ, (9730 Kőszeg, Dózsa Gy. u. 24.)
Sáncárok utcai Szociális Gondozási Központ. (9730 Kőszeg, Sáncárok u. 36.)

4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Szociális Gondozási Központ alapító okirata 10. pontjában az intézmény gazdálkodását a következőképpen módosítja:

Önállóan működő, előirányzatai felett teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv, melynek költségvetése Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás Munkaszervezete – mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv – költségvetésébe épül be. A gazdálkodással összefüggő tevékenységét Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása munkaszervezete látja el külön megállapodás alapján.
Pénzügyi kötelezettséget a fenntartó által jóváhagyott költségvetési előirányzatokon belül az intézményvezető vállalhat, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

5. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 11. pontjában az intézmény besorolását a következőképpen határozza meg:

Az intézmény besorolása:
Tevékenység jellege alapján:
Közszolgáltató, közintézmény.

Feladatellátáshoz gyakorolt funkció alapján:
Önállóan működő szerv.

6. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 12. pontjában az intézmény feladatát szolgáló vagyon és vagyon feletti rendelkezési jogot szerepelteti.

7. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 13. pontjában az intézményvezető kinevezési rendjét határozza meg.

8. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 14. pontjában az intézmény vállalkozási tevékenységét szerepelteti.

9. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Kőszegi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság alapító okirata 15. pontjában a foglalkoztatotti jogviszonyt a következőképpen határozza meg:

- közalkalmazotti jogviszony (Kjt. 1992. évi XXXIII. törvény alapján)
- megbízási szerződés (Ptk. 1959. évi IV. törvény alapján)


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető
Intézményi felelős: Raposa Helga intézményvezető
Határidő: azonnal


VII. HATÁROZATI JAVASLAT



1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Budaker Gusztáv Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okirata 4. pontjában az intézmény működési területét az intézmény működési körére módosítja.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Budaker Gusztáv Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okirata 5. pontját a következőképpen módosítja:

Az intézmény közvetlen jogelődje: 611 369 Budaker Gusztáv Zeneiskola
9730 Kőszeg, Chernel u. 12.

3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Budaker Gusztáv Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okirata 7. pontját a következőképpen módosítja:

Az intézmény irányító szerv neve, székhelye:

Az alapítói jogok tekintetében:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.)

Egyéb irányítói jogok gyakorlása tekintetében:
Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása Társulási Tanácsa
(9730 kőszeg, Kossuth L. u. 15.)

4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Budaker Gusztáv Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okirata 11. pontját az alábbiakkal egészíti ki:

Az intézmény tevékenységei, illetve jogszabályban meghatározott közfeladata.

Kisegítő tevékenységek:
75177-9 Szakmai tevékenységet irányító és kisegítő szolgáltatás
80591-5 Oktatási célok és egyéb feladatok
Az intézmény kisegítő tevékenységei arányának felső határa a szerv kiadásaiban: 5 %

5. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Budaker Gusztáv Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okirata 12. pontjában az intézmény besorolását a következőképpen határozza meg:

Az intézmény besorolása:
Tevékenység jellege alapján:
Közszolgáltató költségvetési szerv, közintézmény.

Feladatellátáshoz gyakorolt funkció alapján:
Önállóan működő szerv.


6. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Budaker Gusztáv Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okirata 13. pontjában az intézmény vagyonát szerepelteti.


7. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Budaker Gusztáv Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okirata 14. pontjában az intézmény gazdálkodását a következőképpen módosítja:

Önállóan működő, előirányzatai felett teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv, melynek költségvetése Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása Munkaszervezete - mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv - költségvetésébe épül be.
A gazdálkodással összefüggő tevékenységet Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása Munkaszervezete látja el külön megállapodás alapján.
Pénzügyi kötelezettséget a fenntartó által jóváhagyott költségvetési előirányzatokon belül, az intézményvezető vállalhat, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.


8. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Budaker Gusztáv Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okirata 15. pontját a következőképpen módosítja:

Az intézmény vezetőjét a hatályos jogszabályok alapján, nyilvános pályázati eljárás után Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása Társulási Tanácsa nevezi ki.


9. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Budaker Gusztáv Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okirata 16. pontjában az intézmény képviseletére jogosultak körét szerepelteti.

10. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Budaker Gusztáv Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okirata 17. pontjában a foglalkoztatotti jogviszonyt a következőképpen határozza meg:

- közalkalmazotti jogviszony (Kjt. 1992. évi XXXIII. törvény alapján)
- megbízási szerződés (Ptk. 1959. évi IV. törvény alapján)

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető
Intézményi felelős: Dr. Tóth László jegyző
Határidő: azonnal



VIII. HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Béri Balog Ádám Általános Iskola alapító okirata 4. pontját a következőképpen módosítja:

Az intézmény közvetlen jogelődje: 611 358 Béri Balog Ádám Általános Iskola
(9730 Kőszeg, Kelcz-Adelffy u. 3.)
Állami Polgári Fiúiskola
(9730 Kőszeg, Várkör 35-37.)
alapította: Vallás és Közoktatási Minisztérium 1876.

2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Béri Balog Ádám Általános Iskola alapító okirata 5. pontjában az intézmény működési területét az intézmény működési körére módosítja.

3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Béri Balog Ádám Általános Iskola alapító okirata 7. pontját a következőképpen határozza meg:

Az intézmény irányító szerv neve, székhelye:
Az alapítói jogok tekintetében:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.)

Egyéb irányítói jogok gyakorlása tekintetében:
Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása Társulási Tanácsa
(9730 Kőszeg, Kossuth L. u. 15.)

4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Béri Balog Ádám Általános Iskola alapító okirata 11. pontját az alábbiakkal egészíti ki:

Az intézmény jogszabályban meghatározott közfeladata és az ellátandó alaptevékenységek.

Kisegítő tevékenységek:
52691-5 Egyéb nem bolti kiskereskedelem – tankönyvárusítás
55241-1 Munkahelyi vendéglátás
75177-9 Szakmai tevékenységet irányító és kisegítő szolgáltatás
80591-5 Oktatási célok és egyéb feladatok

Az intézmény kisegítő tevékenységei arányának felső határa a szerv kiadásaiban: 5 %


5. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Béri Balog Ádám Általános Iskola alapító okirata 13. pontját a következőképpen módosítja:

Önállóan működő, előirányzatai felett teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv, melynek költségvetése Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása Munkaszervezete - mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv - költségvetésébe épül be.
A gazdálkodással összefüggő tevékenységet Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása Munkaszervezete látja el külön megállapodás alapján.
Pénzügyi kötelezettséget a fenntartó által jóváhagyott költségvetési előirányzatokon belül, az intézményvezető vállalhat, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

6. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Béri Balog Ádám Általános Iskola alapító okirata 14. pontjában az intézmény besorolását a következőképpen határozza meg:

Az intézmény besorolása:
Tevékenység jellege alapján:
Közszolgáltató költségvetési szerv, közintézmény.

Feladatellátáshoz gyakorolt funkció alapján:
Önállóan működő szerv.

7. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Béri Balog Ádám Általános Iskola alapító okirata 15. pontját a következőképpen módosítja:

Az intézmény vezetőjét a hatályos jogszabályok alapján, nyilvános pályázati eljárás után Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása Társulási Tanácsa nevezi ki.

8. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Béri Balog Ádám Általános Iskola alapító okirata 16. pontjában az intézmény képviseletére jogosultak körét határozza meg.

9. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Béri Balog Ádám Általános Iskola alapító okirata 17. pontjában a foglalkoztatotti jogviszonyt a következőképpen határozza meg:

- közalkalmazotti jogviszony (Kjt. 1992. évi XXXIII. törvény alapján)
- megbízási szerződés (Ptk. 1959. évi IV. törvény alapján)


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető
Intézményi felelős: Dr. Tóth László jegyző
Határidő: azonnal



IX. HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. július 1-jei hatállyal a Bersek József KIKI Általános Iskola Egys. Ped. Szaksz. alapító okirata 1. pontját a következőképpen módosítja:

Az intézmény neve: BERSEK JÓZSEF TÖBBCÉLÚ KÖZÖS IGAZGATÁSÚ KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÁLTALÁNOS ISKOLA,
EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT
Rövid név: Bersek József KIKI Általános Iskola, Egys. Ped. Szaksz.
Idegen nyelvű elnevezés:
horvátul:
VIŠENAMJENSKA OBRAZOVNA USTANOVA, OSNOVNA ŠKOLA,
ZAJEDNIČKA PEDAGOŠKA SLUŽBA POD ZAJEDNIČKIM UPRAVLJANJEM
"JÓZSEF BERSEK"
németül:
BERSEK JÓZSEF MULTIFUNKTIONALE GEMEINSAM VERWALTETE ÖFFENTLICHE UNTERRICHTSANSTALT, GRUNDSCHULE, EINHEITLICHER P