2009. Május 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2009. évi költségvetésének megállapításáról szóló 1/2009. (II. 13.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Az ivóvízfogyasztás alapdíjának, az ivóvízfogyasztással arányos díjának, a szenny-vízelvezetés és –tisztítás díjának 2009. évre fizetendő mértékének megállapításáról szóló 35/2008. (XII. 22.) önkormányzati rendelet módos
3. - Helyi közösségi közlekedési támogatás.
4. - Költségvetési szervek alapító okiratainak módosítása.
5. - Beszámoló a Kőszegi SE 2008. évi tevékenységéről.
6. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Kht. 2008. évi munkájáról.
7. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Kht. Felügyelő Bizottságának 2008. évi munkájáról
8. - Helyi népszavazás kiírása.
9. - Az egészségház megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére vonatkozó szerződés módosítása.
10. - A biotenaol üzemre vonatkozó szerződéstől való elállás.
11. - Az új bölcsőde létrehozásához pótelőirányzati kérelem.
12. - Tájékoztatás az önkormányzat pénzügyi és vagyoni helyzetéről.
13. - A Kossuth L. u. 15. alatti ingatlan felújításához hozzájárulás.
14. - TEUT pályázaton való részvétel. (rendkívüli előterjesztés, később fogjuk postázni)
15. - A "Kőszegi Ostromnapok Történelmi Hagyományőrző Egyesület" létrehozása.
16.a - Vagyonügyek: a 06/19, 06/20, 06/21 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása.
16.b - Vagyonügyek: a Várkör 16. alatti üzlet értékesítése.
16.c - Vagyonügyek: a Rákóczi u. 13. alatti üzlet értékesítése.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
18. - 2008_05_28_KT ülés anyagai egy mappában
5. napirendi pont:
Beszámoló a Kőszegi SE 2008. évi tevékenységéről.

BESZÁMOLÓ
A KŐSZEGI SPORTEGYESÜLET 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL


Tisztelt Szakbizottság, tisztelt Képviselő Testület!

A rám rótt kötelezettségnek eleget téve terjesztem Önök elé a KSE ügyvezető elnökeként a Kőszegi Sportegyesület 2008. évi tevékenységéről szóló beszámolót.

A Kőszegi Sportegyesület 1912-ben alakul azzal a céllal, hogy rendszeres sportolási és versenyzési lehetőséget biztosítson a város lakosságának részére. (Alapszabály I. pont)

A KSE működésének főbb irányvonalait Kőszeg Város Önkormányzatának hatályos sportkoncepciója, a várossal kötött sportcélú megállapodások határozzák meg, a törvényi hátteret a többször módosított Sporttörvény és a 24/1993. OGY határozat írja elő, a törvényességet a Kőszegi Városi Ügyészség felügyeli.

A beszámolót három egységre különítettem el, a szakosztályok bemutatására, a létesítmény-fenntartásra, valamint a pénzügyi gazdálkodásra.

A 2008. évben a KSE szakosztályaiban 356 tagdíjat fizető, igazolt versenyző sportolt. Az aktív sportolók száma ennél lényegesen nagyobb, az eltérésnek két oka van, egyrészt számos kisgyerek koránál fogva még nem vesz részt ranglista-versenyeken, így igazolást sem szükséges nekik készíteni (pénzügyi megfontolásból), másrészt nem minden sportoló köteles tagdíjat fizetni (az Alapszabály mentességre ad lehetőséget).

Szakosztályaink:

Labdarúgás
A Kőszegi Sportegyesület labdarúgó szakosztályának 2008. évi tevékenysége

A Kőszegi SE labdarúgó szakosztályának felépítése:

Szakosztályvezető Földesi János
Technikai vezető Táncsics Péter
Vezető edző Őry Gábor
1. utánpótlás edző Lackner László
2. utánpótlás edző Gugcsó Ákos
Erőnléti edző Mersich János
U13 alatti utánpótlás – NUPI vezető edző Nagy József
Utánpótlás edzők Kiss László
Szűcs Richárd
Bozóki Balázs
Dan Árpád
Kondics Sándor
Csapatorvos Dr. Németh János
Sportorvos Dr. Unger Péter
Masszőr Szivák Gábor
Főrendező Németh Tamás
Szertáros Gyarmati József
Létesítmény felelős Fehér László
Gondnok Neudl Károly
Pályagondnok Kuglits Zoltán
Pályamunkás Lévai Zoltán
Dévényi Zoltán
Biztonsági felelősök ifj. Németh Tamás
Slankovich Balázs


Labdarúgó csapataink lehetőségeinkhez képest eredményes évet zártak. A tavaszi szezont 1. számú csapatunk a Vas megyei bajnokság Szombathely Nyugat csoportjában teljesítette: kiváló hozzáállást tanúsítva – figyelmen kívül hagyva az alacsonyabb osztályú csapatok nézőinek, játékosainak, játékvezetőinek a felsőbb bajnokságokból érkező ellenfelekkel szemben tanúsított negatív magatartását - magabiztosan nyerte a bajnokságot. Serdülő csapatunk - melynek indulásáért mindent megtett a szakosztály, hisz csak az első osztályú csapatoknak kötelező a részvétel - a szombathelyi Haladás VSE csapatát megelőzve nyerték a bajnokságot. A Magyar Kupában az 5. fordulóig menetelt a Kőszegi SE.

A 2008/2009. szezonban a Vas megyei bajnokság II. osztályának szombathelyi csoportjába sorolták a KSE csapatát, figyelmen kívül hagyva annak 1. osztályú létjogosultságát.

A felnőtt csapat az élen várta a tavaszi folytatást, ifjúsági csapatunk 5., serdülő csapatunk a 2. helyen zárta az évet. Csapatunk célja a feljutás!

A legkisebb focistákat nevelő és menedzselő Nagy József tavaszi, nyári és őszi táborokat szervezett a rendszeres U13, U11, U9 és U7 bajnokságokon kívül az utánpótlás nevelés teljesítménye mindenképpen dicséretre méltó.

Öregfiúk csapatunk alkalomszerűen játszott barátságos mérkőzéseket.

A téli szezonban csapataink számos teremlabdarúgó tornán vesznek részt. Legnagyobb sikereink 2008-ban:
Bük: 1. hely
Várpalota: 1. hely
Marcali. 2. hely
Kaposvár: 1. hely
Oberpullendorf: 2. hely
Wiener Neustadt: 5. hely
Szilveszter Kupa Szombathely 5. hely

Labdarúgóink 7 különdíjat is nyertek – legjobb kapus, legjobb játékos, gólkirály, legsportszerűbb csapat!

A Lóránt Gyula Sporttelepen a hét minden napján februártól novemberig edzenek, versenyeznek a kőszegi labdarúgók. A szakosztály létszáma 160 fő.

A Lóránt Gyula Sporttelep füves labdarúgó pályája a megye legjobb minőségű pályái közt foglal helyet. A salakos edzőpályát a csapadékmentes időjárás következményeképp kevesebbet vették igénybe – elsősorban a téli felkészülés idején – a labdarúgók.

A szűkös anyagiak ellenére sikerült biztosítani minden mérkőzésre az utaztatást, a hazai mérkőzésekre a rendezést, a felkészülésre a megfelelő edzés körülményeket. Edzőink, segítőink és játékosaink teljesen amatőr státuszban dolgozták végig az esztendőt – néhányan az év 50 hetén keresztül!

A KSE labdarúgó szakosztálya megköszöni Kőszeg Város Önkormányzatának, a Kőszegi SE vezetőségének, szponzorainak, nézőinek és sportolóinak egész éves kitartó és eredményes munkáját, segítségét.


Gazdálkodás

A Kőszegi Sportegyesület legnagyobb szakosztálya és a legtöbb költséggel járó sportága a labdarúgás. A folyamatosan csökkenő önkormányzati támogatás ellenére sikerült a 2008. év minden költségét maradéktalanul kifizetni. Fontos azonban, hogy a sportszerek pótlása, cseréje folyamatos legyen, hisz egyszerre megoldhatatlanul nagy teher lenne a szakosztály részére a sportszerek cseréje.

2. Ökölvívás

A Kőszegi Sportegyesület ökölvívó szakosztályának beszámolója a 2008. év tevékenységéről:

2008. január 3-7 nemzetközi torna Tampereben Szili István, Hódosi Zsolt és Nemes Erik részvételével. Nemes Erik bronzérmet nyert.

2008. január Első csapatbajnoki mérkőzésen a Gotha SC csapatában német csapatbajnoki mérkőzésen szerepelt Szili István, valamint Hódosi Zsolt. Előbbi nyert, utóbbi vesztesként hagyta el a ringet.

2008. január 17-án Hódosi Zsolt vereséget szenvedett a debreceni Bocskai Nemzetközi Ökölvívó Tornán, így az 5-8 helyet szerezte meg.

2008. január 26-án ismét a Bundesligában versenyzett két sportolónk, Szili nyert, Hódosi ismét alulmaradt.

2008. február 9-én a Nagykanizsán megrendezett Dunántúl válogatott- Budapest válogatott junior és kadett összecsapáson ringbe lépett Krözl Krisztián és Tóth József, utóbbi magabiztos győzelmet aratott.

2008. február 16-án a szokásos eredménnyel zárult a Bundesliga 3. fordulója, Szili ismét nyert, Hódosinak ezúttal sem sikerült.

2008. február 25-29 között Szili István Pescaraban versenyzett, sajnos a 4. hely nem volt elég az olimpiai kvóta megszerzéséhez.

2008. március 5-10 között Zagrábban nemzetközi tornát nyert Hódosi Zsolt.

2008. március 15-én a Bundesliga következő fordulójában ezúttal Hódosi nyert, míg Szili alulmaradt.

2008. március 29-én a Bundesligában Szili magabiztosan győzött a német bajnok ellen, míg Hódosi veszített.

2008. április 5-én Kőszegen 8 csapat legjobbjainak részvételével zajlott felkészülési csapattalálkozó, Kőszeg vendégei voltak a Haladás, Várpalota, Dombóvár, Gladiátor, Gyeváth, Soproni Sportiskola és a Győri Boxsuli sportolói.

2008. április 7-13 között Athénban volt az utolsó olimpiai kvalifikációs torna, sajnos Szilinek nem sikerült megváltani a pekingi repjegyet. A bíráskodás finoman szólva kívánni valót hagyott maga után.

2008.április 26-án a Boxing One csapatbajnoki találkozó első hazai mérkőzése került megrendezésre a Győri Gladiátor ellen, az eredmény eldöntetlen.

A Bundesliga 7. fordulójában Szili nyert, Hódosi veszített.

2008. május 14-től spanyol nemzetközi tornán vett részt a magyar ökölvívó válogatott, az egyetlen aranyérmet Szili István szerezte.

2008. május 17-én WBO- a drogmentes gyerekekért gálán szerepelt Tolnai László és Vizsonyi Krisztofer.

2008. május 22-28 között Nemes Erik és Szili István a magyar válogatott tagjaként Marokkóban versenyeztek a VI. Mohamed Trophyn, Erik bronzérmet nyert Casablancán.

2008. június 4-6 között Szili István részvételével kőszegi sportoló is részt vállalt az angol válogatott elleni csapatbajnoki mérkőzés diadalából Hajdúszoboszlón.

A Boxing One csapatbajnoki következő mérkőzésén Nyitrán súlyos vereséget szenvedett csapatunk, egyedül Nemes Erik tudott nyerni.

2008. július 7-én a B1 csapatbajnokság utolsó fordulójában Nyíregyházán lépett fel a Kőszegi SE –t is magába foglaló Alpokalja válogatott, sajnos csak Nemes és Tóth nyertek, így az összetett 4. hely jutott a kőszegieknek.

Sajnos a nyár nem úgy telt, mint ahogy terveztük, nagy csalódás, hogy nem Pekingre készültünk, így helyi gálákat rendeztünk, és a magyar csapat többi tagjáért szorítottunk az olimpiai hetek alatt. Kiemelkedik az Ostrombox a rendezvények sorából, ahol szabadtéri színpadon látott a nagyszámú kőszegi nézősereg ökölvívó mérkőzéseket a szlovákiai ellenfelekkel szemben.

A kadett magyar bajnokságon bronzérmet szerzett a kőszegi Horváth Péter.

November 5-15 között Liverpool adott otthont az ökölvívó EB-nek, Szili Pista az 5-8. helyen végzett.
December 10-től a Budapesten megrendezésre került felnőtt magyar bajnokságon vett részt a Kőszegi SE ökölvívó szakosztálya, sajnos Szili nem lépett a szorítóba, így a korábbi sikerek elmaradtak, csupán egy bronzot nyert a csapat.

A sportolók 6 éves kortól minden egyes korosztályban képviselték a Magyar Ökölvívó Szövetség versenyein Vas megyét és Kőszeget. Nemes Emil, Gombai János és Varsányi Áron edzők vezetésével heti 6 alkalommal tréningeznek a kőszegi ökölvívók.




3. Tenisz

Másik sikersportága Kőszegnek a Fehér Sport. Az első osztályban 2008-ban is sikerült a bennmaradás. Senior csapatunk és korosztályos csapataink 15! Éve versenyeznek a Burgenland bajnokságban! Nagy sikerrel rendeztük ismét meg a családi tenisz hétvégét és a vas megyei bajnokságot. hosszú idő után végre ismét ranglista helyezett női versenyzőink vannak. A szakosztály motorjai az örökifjú Koltai Árpád, Tihanyi Tibor és a pályát kiválóan üzemeltető Tóth Szilárd. Évek óta minden férfi kategóriában kőszegi sportolók nyerik a Vas megyei bajnokságokat. Utánpótlás csapataink Magyarországon és Ausztriában versenyeznek. Évek óta megrendezzük a nyári tenisz táborokat.

4. Kosárlabda

Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő és mind népszerűbbé váló sportága. A kőszegi csapat a Szombathelyi Városi Bajnokságban szerepel. Edzéslehetőség a Béri Balogh Ádám Ált. Iskolában van. Kicsi taglétszámú szakosztály, talán az oka, hogy az általános iskolákban nem sajátítják el a gyerekek a sportág alapjait. A szakosztály vezetője Szakos András, az edzői feladatokat Barabás Kriszián látja el.

5. Síugrás

Továbbra is kuriózum Magyarországon, hisz a kőszegi az ország egyetlen síugró szakosztálya. Versenyzőink főleg külföldön versenyeznek, ami drágítja a sportágat. Nagy sikerrel rendezte meg a KSE 2008-ban ismét a Chernel Síugró Kupát, melyen 11 nemzet sportolói vettek részt, Kőszeg volt a helyszíne a Síugró magyar bajnokságnak, valamint megrendeztük a Marosvölgyi Jótékonysági Kupát is. Rendre kőszegi sportolók nyerik az év sportolója címet a sportágban. Sportolóink a kezdőtől a veterán kategóriáig 34 külföldi és 3 hazai versenyen indultak el.
Részt vettünk a FIS (Nemzetközi Sí Szövetség) által rendezett Continental Cup, FIS Cup-, a FIS Jugend Cup és az Ifjúsági Északi Sí Világbajnokság versenyein. Versenyzőink az ESV Mürzzuschlag (AUT) síugró egyesület tagjaiként hagyományosan már több éve szerepelnek a steiermarki bajnokság téli és nyári versenysorozatán (6 téli és 4 nyári). Ezen kívül Szlovéniában, Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Ausztriában és Lengyelországban meghívásos versenyeken szerepeltünk még. További 2, csak a veteránok részére kiírt versenyen vettünk részt.

Sáncainkat folyamatosan karban tartjuk. Az idei évben sikerült a 30-as sáncon a nekifutó lejtő öntöző rendszerét kialakítani. Edzéseinket a kenyérhegyi sí sáncokon illetve rossz idő esetén tornateremben tartjuk. 2008-ban lehetőségünk volt a MSSZ (Magyar Sí Szövetség) keretein belül válogatott keret kialakítására. Négy versenyzőnk került be (Pungor István, Cseke Dávid, Csukovics Ármin és Pungor Dénes). Ők áprilistól heti 6 edzéssel készültek. Többi versenyzőnknek 3 illetve 4 edzése van egy héten. Az ősz folyamán sí ovit szervezett szakosztályunk, ahol 10 alkalomból álló tanfolyamon 5-6 gyermek ismerkedett a síeléssel. A tél folyamán megfelelő hóviszonyok estén további tanfolyamot szervezünk.
Az edzések levezetésében illetve az edzés munka kialakításában 5 fő vett részt: Kovács Zsolt, Marosvölgyi Attila, Molnár László, Nagy Sándor és Szilágyi János. Az itthoni erőnléti illetve technikai edzések mellett szükséges nagyobb illetve más sáncokon is edzenie sportolóinknak. E célból edzőtáborokat illetve edzés napokat szerveztünk. Igyekeztünk kihasználni és a korábbi éveknél magasabb számban edzeni az ESV Mürzzuschlag sáncain, ami viszonylag közel van és ingyen használhattuk a pályákat. Ezentúl kétszer voltunk FIS által támogatott 5 és 6 napos edzőtáborban valamint 2 napos edzéseket szerveztünk még főleg nagy sáncos ugrásokra.
Gyerek versenyzőink teljesítménye és eredménye jelentősen javult. Ifjúsági és junior versenyzőink teljesítménye javult, de a fejlődés mértéke még nem hozott a FIS versenyeken jelentős előrelépést. E cél eléréséhez mindenképpen szükséges a nagy sáncon végrehajtott ugrások számának jelentős növelése, de ez nagy mértékben függ a szakosztály anyagi helyzetétől.

6. Teke

Felemásra sikeredett a 2008. esztendő teke szempontjából: botladozó csapatbajnokság, kiemelkedő egyéni és kupasikerek, hallatlanul izgalmas városi bajnokság jellemezték az óévet.

A 2008. év tavaszán befejeződő magyar bajnokság III. osztályának Bakony csoportjának – Vas, Zala és Veszprém megye - 11. helyén zárt a KSE csapata. A csoport 16 csapatából csak 14 vállalta az újabb bajnokság küzdelmeit.

Az új őszi idényre a tavalyi csapattal vágott neki ismét a KSE, nem sikerült visszacsábítani egykori játékosainkat – kizárólag kőszegi dobókkal soraiban - a szezont a 7. helyen végeztük.

A felnőtt csapat játékos-edzője Kozmor László, az utánpótlás csapat vezetője Kozmor Imre volt.

Sportolóink heti három edzéssel készülnek fel a versenyekre, bajnokságokra. Évről évre legjobb dobóinkat elcsábítják a régió jobb anyagi kondíciókkal bíró egyesületei, melyek kőszegi tagjaiból csaknem komplett első osztályú csapatot állíthatnánk fel. Így csapatunk rendre a városi bajnokság amatőr sportolóiból meríti utánpótlását. Számos idegenbeli mérkőzésen nem tudott a legjobb felállásban dobni a KSE munkahelyi elfoglaltságok miatt. A tabellán elfoglalt 7. hely sajnos reálisnak mondható.

A csapat húzóembere Kozmor László volt, aki 430 fás átlaggal a csapat és a bajnokság legjobb dobója volt. A szakosztály fennállásának legnagyobb egyéni sikerét elérve túljutott a megyei, területi és országos egyéni bajnokságokról, és végül a nemzetközi nyílt magyar bajnokság főtábláján a ragyogó 10. helyet szerezte meg.

Első helyezést értünk el a Spartacus Kupán a Kelemen emlékversenyen, valamint a Szalay emlékversenyen.

A Kőszegi SE teke szakosztálya évről évre megrendezi a kőszegi amatőr teke csapatbajnokságot, mely 36 héten keresztül nyújt sportolási lehetőséget őszi-tavaszi rendszerben 120 kőszegi sportolónak. Ezzel a teke a labdarúgás mellett a legnépszerűbb amatőr sportág Kőszegen. Az idei évi bajnokság 36. fordulójában még 3 csapat is versenyben volt a győzelemért.

Négy alkalommal nyújtottunk lehetőséget a Polgármesteri Hivatalnak tekézésre, rendre jó hangulatú délutánok alakultak ki a KSE sportolói és vezetői elleni derbikből.

Az év egyértelmű pozitívuma a 7 utánpótlás korú versenyző kinevelése, míg kudarca ifj. Pesti György Szombathelyre való távozása volt.


7. Birkózás

Újjáéledő sportág, melynek kizárólag ifjúsági korú versenyzői vannak, akik az ország élmezőnyéhez tartoznak. Az edzéseket a Bersek József Ált. Iskolában végzik a kiváló edzők – Hámori József, Karner Péter, Ficsor András, Pusztai Tamás - kezei alatt dolgozó fiatalok. Az elmúlt évben felszerelést és versenyszőnyeget sikerült vásárolni a sportolóknak. Diákolimpiai bajnokságon aranyérmet nyert Hámor Ádám!

8. Természetjárás

Hobbi szinten, de rendszeresen sportoló kis csapat, költségvetési támogatás nélkül. A szakosztály aktívan részt vesz erdeink óvásában, a környezetvédelemben, az Írottkő 70 teljesítménytúra lebonyolításában. A szakosztály bővíti Kőszeg idegenforgalmi kínálatát.

9. Atlétika

Utánpótlással foglalkozó szakosztály, jórészt a Béri Balogh Ádám Általános Iskola tehetséges atlétáinak délutáni edzését végzik edzőink, munkájuk eredményét jelzi a 2006. év országos bajnoki címei mezei futásban, és ötpróbában. Meg kell említeni a veterán Guttmann László sikereit.

Összességében elmondható, hogy bár sikeres évet zárt sportszakmailag a Kőszegi SE, a 2007. év sikereit azonban nem sikerült megismételni. Bízunk benne, hogy rövid erőgyűjtés után folytatódni fog a sikeres szereplés az ökölvívó és a tenisz szakosztályokban, szeretnénk, ha a labdarúgók megnyernék a bajnokságot, és reméljük, hogy a birkózók felnőtt korú bajnokokat is adnak majd Városunknak.

Költségvetés, gazdálkodás

A KSE gazdasági vezetője Soronics Gáborné, főkönyvelő.

Sajnos az országos trenddel megegyezően Kőszegen sem megoldott a sport finanszírozása. A megszűnt helyi nagyvállalatok helyét nem vették át a sportot is támogató tőkeerős vállalkozások, így nagyon nehéz szponzorok felkutatása. A 2008 évi önkormányzati támogatás 7,6 millió forint volt. Az önkormányzati támogatásból kell fedezni a KSE 3 telephelyének a fenntartását (Lóránt Gyula Sporttelep, Kálvária utcai ökölvívó terem, Síugrósánc), a 9 szakosztály versenyeztetését, utaztatását, felszerelések vásárlását, az ügyvitel költségeit. Az egyesület vezetősége így évről évre korrigálja lefelé a szakosztályok költségvetését. A bírói díjak, szállás, utazás költségei, a nevezési díjak a közüzemi költségek nagy mértékben emelkednek évről évre, így felszerelés vásárlására, edzői költségtérítésre, étkeztetésre nem marad fedezet. Az önkormányzati támogatáson kívül bevételeink a szakszövetségektől kapott műhelytámogatások, szja 1 %-a, tagdíjak, pályahasználat díjai, rendezvénybevételek, jegybevételek, alapítványi támogatások, szponzori felajánlások (többnyire nem pénzbeli segítség). Egy jelentős reklámpartner segítségével tudtuk a 2008. év kötelezettségeit maradéktalanul finanszírozni.
Az ügyviteli költségeink tartalmazzák a közüzemi költségeket, a könyvelést, pénzforgalmi számlavezetést, kéményseprést, befizetendő járulékokat, irodaszerek költségeit, postaköltséget, biztosításokat, bírói, orvosi díjakat, okleveleket, érmeket, javítási költségeket stb. Kőszeg Város Önkormányzata támogatta a létesítmények felújítását is. Hamarosan elkészül az új ökölvívó edzőterem, ami reményeink szerint jelentős megtakarítást eredményez az ökölvívók részére. Támogatást nyertünk el három országos szakszövetségtől, a Vas megyei Önkormányzattól, az ÖTM-től. Jelentősen nőttek a tagdíj és pártolói tagdíj bevételeink. Összesen 45,4 millió forintból gazdálkodott a KSE 2008-ban, lejárt tartozása, kifizetetlen számlája nincs az Egyesületnek.





Létesítmény-fenntartás

A Kőszegi Sportegyesület ingatlanvagyonnal nem rendelkezik, megállapodás alapján használja Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonát képező sportlétesítményeket. A Lóránt Gyula sporttelep magába foglalja a 4 db salakos teniszpályát, a füves és salakos labdarugó pályákat, a röplabdapályát, az atlétikai pályát, a tekepályát, öltözőket és a szertárakat.

A salakos teniszpályákat a KSE bérbe adta Tóth Szilárd vállalkozónak. Salakcsere történt, új hálók, tartóoszlopok kerültek a pályára, kiépítettük az automata öntözőberendezést, idén először télen tenisz sátor várja a sport szerelemeseit. Elmondható, a profi csapat mellett profi háttér is áll, így pályáink állaga is első osztályú. Nem megoldott a klubház, valamint az öltöző sorsa, valószínűleg a bérlő fogja elvégezni ennek felújítását is.

A füves labdarúgó pálya állaga kiváló, hála a gondos kezeknek. A salakos pálya jövője kérdéses, műfüves borítás volna a legideálisabb, sajnos a kínálkozó lehetőségeket a pályázati úton történő megoldásra Kőszeg elszalasztotta.
2008-ban felújításra került sor a lelátók padozatánál, hátfalánál. A szertárak, öltözők hamarosan nagyobb felújításra fognak szorulni, a fűtésrendszer modernizációja is szükséges. A téli edzéslehetőségek korlátozottak, a világítás felújítása részben nyújt csak orvoslást e problémára. A röplabdapályát hobbi sportolók használják. A Sport Büfét és a tekepályákat is bérlő üzemelteti, a szakosztály ingyenesen edzhet. A pályák automatikájának felújítása és a panelek cseréje elviselhetetlen terhet róhat a KSE-re. Elkészült a nagyon jól felszerelt edzőtermünk.

A síugró sánc felújítása a végéhez ért, pontozó-tribün, világítás, öltöző kialakítás történt meg.

Az ökölvívó szakosztály egyelőre a Vas Megyei Önkormányzattal kötött megállapodásnak értelmében a Kálvária utcai edzőtermet használja, melynek ingyenessége a bérbeszámítás lejártával megszűnt.

A jövőben alapos tervezés és takarékos gazdálkodás mellett is csak jelentős áldozatok árán tartható fenn a Kőszegi Sportegyesület működőképessége. Reálisan kell tervezni, hogy mely sportág, mely szinten tud versenyezni. Célunk a sportlétesítmények állagának megőrzése, a sportszerető kőszegi lakosság minél színvonalasabb kiszolgálása, megfelelő minőségű sportolási lehetőség biztosítása.

A Kőszegi Sportegyesület 2009. március 9-én tartott tisztújító közgyűlést.

Engedjék meg, hogy a Kőszegi Sportegyesület nevében mondjak köszönetet Kőszeg Város Önkormányzatának a sportoláshoz nyújtott segítségért és kérjem Önöket, hogy a jövőben is támogassák a kőszegi sportot.

A beszámolót megtárgyalta a kulturális, idegenforgalmi, oktatási és sport bizottság és a képviselő-testület felé elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2009. május 22.

Kérem beszámolóm elfogadását, tisztelettel:

Dorner Attila s. k.
ügyvezető elnök
Kőszegi Sportegyesület