2010. November 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló 3/2010. (II. 12.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról szóló 1/1992. (I. 22.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - A Jurisics tér 7. alatti ingatlanra haszonkölcsön szerződés.
7. - Az Innovációs Park Kőszeg Kft. munkahely-teremtési kötelezettsége.
8. - Néhai Kodolányi László hagyatékának megvásárlása.
9. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2011. évi szolgáltatási díjai.
10. - A 2011. évi ingatlankezelési és felújítási terv.
11. - Döntés a 2011. évi lakbérek mértékéről.
12. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2011. évi óradíjainak megállapítása.
13. - A Rákóczi F. utcai csapadékelvezető folyóka, járda helyreállítása.
14. - Az Űrhajósok utcájában 18 parkolóhely kialakítása.
15. - A Szociális Gondozási Központ alapító okiratának módosítása.
16. - A Kőszegi Cigány Kisebbségi Önkormányzat támogatási kérelme.
17. - A Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület támogatási kérelme.
18. - A Klapka György Lovas Polgárőr Egyesület támogatási kérelme.
19. - A pénzügyi-gazdasági tanácsadó 2011. évi megbízása.
20. - Vagyonügy: A Liszt F. u. 30. alatti ingatlan értékesítése.
22. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
6. napirendi pont:
A Jurisics tér 7. alatti ingatlanra haszonkölcsön szerződés.

Javított változat!

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszeg Jurisics tér 7. szám alatti ún. Sgraffitós ház emeleti részét ingyenesen használta Vas Megye Önkormányzata az „Életünk” c. folyóirat szerkesztőségének elhelyezésére. A mintegy 1.5 millió forintos éves közüzemi költségek miatt a Vas Megyei Önkormányzat közgyűlése a haszonkölcsön szerződéstől visszalépett. Ugyanakkor a közgyűlés elnöke, az ISES Alapítvány elnöke, városunk polgármestere és a budapesti Corvinus Egyetem rektora között olyan elvi megállapodás született, amely szerint a megüresedő helyiségek a Kőszeg Chernel u. 14. (Európa Ház) alatt immár a Corvinus Egyetem által intézményesített egyetemi oktatóhelyhez kerülnének hozzácsatolásra doktori iskola, kutatószobák, továbbá egyetemi kutató-könyvtár kialakítása céljából. Az épület fenntartását a Corvinus Egyetem, az előzőekben felsorolt létesítmények felszerelését majd napi működtetését az ISES Alapítvány vállalja az általa elnyert több mint 58 millió forint pályázati forrásból a mellékelt szerződésben foglaltak szerint.
Az előterjesztést megtárgyalta a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság. Mindkét bizottság észrevételei beépítésre kerültek a szerződés szövegébe, így a bizottságok azt a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlják.

Kérem előterjesztésem megtárgyalását és szíves elfogadását:


Kőszeg, 2010. november 25.


Dr. Tóth László s.k.
jegyző


HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Jurisics tér 7. szám alatt lévő ingatlan haszonkölcsön-szerződéssel történő ingyenes használatba adását a Corvinus Egyetem (Budapest, Fővám tér 8.) valamint az ISES Alapítvány (Kőszeg, Chernel u. 14.) részére jóváhagyja. Felhatalmazza a polgármestert a határozat mellékletét képező haszonkölcsön-szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: dr. Tóth László jegyző, dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Határidő: azonnal

HASZONKÖLCSÖN SZERZŐDÉS

Amely azon szándéktól vezéreltetve, hogy Kőszeg Város kulturális és oktatási hagyományainak újjáélesztése, a felsőszintű oktatás megteremtése és úgy a hazai, mint a nemzetközi tudományos életbe való bevezetése megtörténjen, létrejött egyrészről

Kőszeg Város Önkormányzata (Kőszeg, Jurisics tér 8., képviseli: Huber László polgármester) mint Kölcsönadó,

Másrészről

a Budapesti Corvinus Egyetem (Budapest, Fővám tér 8., képviseli: dr. Mészáros Tamás rektor) mint Kölcsönvevő,

Továbbá

az ISES Alapítvány (9700 Szombathely, Kőszegi u. 8., működési helye: Kőszeg, Chernel u. 14. képviseli: dr. Miszlivetz Ferenc elnök) mint Együttműködő partner között az alulírott napon, az alábbi feltételekkel:

1. Kőszeg Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonát képezi a kőszegi 1771 hrsz-ú, természetben Kőszeg, Jurisics tér 7. sz. alatt található lakóház, udvar megnevezésű ingatlan.

2. Rögzítik a felek, hogy az 1. pontban megjelölt ingatlan emeleti részén (1771/A/3 társasházi albetét számon nyilvántartott) kulturális és közösségi célokra szolgáló helyiségcsoport, míg földszintjén vendéglátó egység (Garabonciás Pizzéria) működik. Az előző haszonkölcsön vevő költözése miatt a hivatkozott ingatlan emeleti szintje megüresedik. Emiatt lehetővé válik más, az épület jellegének, elhelyezkedésének is megfelelő, Kőszeg város kulturális és oktatási életének fellendítését elősegítő tevékenységet végző szervezet részére biztosítani az ingatlanrész használatát.

3. Megállapodnak a felek, hogy az 1. pontban írt ingatlan emeleti szintjét, továbbá az épület kapuszínjét 2010. december hó 01. napjától 15 év határozott időre a tulajdonos a Kölcsönvevő ingyenes használatába adja azzal, hogy a kapuszínben biztosítania kell a vendéglátó egység bérlője számára az ingatlan hátsó, földszinti szárnyában található konyha és raktár megközelíthetőségét. A határozott idő leteltével a felek külön megállapodásban rendelkezhetnek a haszonkölcsön meghosszabbításának feltételeiről.

4. A Kölcsönvevő célja, hogy az ingatlanban a Corvinus-IGES Advanced Study Center részére doktori iskola, kutatószobák, egyetemi könyvtár kialakítása feltételeit megteremtse és ezen tevékenységeket ténylegesen működtesse.

5. A Kölcsönvevő köteles 2010. december 01. napjától az ingatlan használatába adott részeinek – mely a haszonkölcsön tárgyát képezi – teljes rezsiköltségét (víz-, villany-, fűtés költség) viselni, azaz a közműszolgáltatók által kiállított számlákat határidőben kiegyenlíteni, továbbá az épület-ingatlanra teljes körű vagyonbiztosítást kötni.

6. A felek megállapodnak, hogy a haszonkölcsön jogszabályban biztosított felmondási rendelkezéseit ezen jogviszonyra vonatkozóan nem tekintik irányadónak, így egyik fél se jogosult a határidő letelte előtt szabad felmondási jogát gyakorolni.

7. Ugyanakkor a felek biztosítani kívánják a Kölcsönadó részére a 60 napos felmondási jogot arra az esetre, ha a Kölcsönvevő rendeltetésellenes, szerződésbe ütköző módon használja az ingatlant, illetve bármely szerződéses kötelezettségét nem teljesíti, a Kölcsönvevő részére pedig a felmondási jogot 8 hónapos határidővel arra az esetre, ha a Kölcsönadó szerződésszegést követ el vagy a Kölcsönvevő részéről érdekmúlás esete lép fel.

8. Rögzítik a felek, hogy a Kölcsönvevő térítés nélkül köteles biztosítani a Kőszegi Polgári Kaszinó társadalmi szervezet számára, hogy alkalmanként, Kőszeg Város Önkormányzata számára pedig, hogy évente 6 alkalommal rendezvényt szervezzen az emeleti (freskós) klubteremben. Ennek időpontjáról és feltételeiről a Kölcsönvevő saját hatáskörében jogosult megállapodni az igénylő szervezettel.

9. Amennyiben bármely más szervezetnek a Kölcsönvevő használatba kívánja adni a helyiségeket azt kizárólag alkalmi előadások, konferenciák, kiállítások céljára teheti, s a terembérleti díj a Kölcsönvevőt illeti.

10. A felek jelen megállapodás mellékleteként kezelik azt a leltárívet, melyben rögzítik, hogy az átadásakor milyen ingóságok - főként bútorok - találhatók a haszonkölcsön tárgyát képező ingatlan részen. Ezek javíttatásáról és pótlásáról Kölcsönvevő köteles gondoskodni.

11. A felek megegyeznek abban, hogy a Kölcsönvevő évente legalább 500.000 Ft-, azaz ötszázezer forint felújítási és fejlesztési alapot köteles képezni, amelyet a különleges építészeti és kulturális örökséget megtestesítő épület felújítására vagy fejlesztésére kell fordítania, illetve az előző célok érdekében pályázati sajáterőként használhat fel. Kölcsönvevő köteles a felújítási és fejlesztési alapot külön számlán kezelni, és befizetéseit minden év utolsó banki munkanapjáig a Kölcsönadó felé igazolni. A tervezett felújításokról és fejlesztésekről a Kölcsönvevő a munkálatok megkezdése illetve a pályázat benyújtása előtt köteles Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottságával egyeztetni. A szerződés megszűnésekor a Kölcsönvevő a ráfordítások ellenértékének (az értéknövelő, és a fenntartási- karbantartási kiadásokat is beleértve) megtérítését nem követelheti a Kölcsönadótól.

12. Az épület fenntartásával és működtetésének folyamatosságával kapcsolatos kérdéseket a Budapesti Corvinus Egyetem és az ISES Alapítvány külön megállapodásban szabályozza.

13. Az ISES Alapítvány vállalja, hogy az általa a Phare CBC, valamint a Norvég Alap program keretében elnyert 58.530.000,-Ft, azaz ötvennyolcmillió-ötszázharmincezer forint összértékű számítástechnikai berendezéseket, könyvtári anyagot, bútorokat a jelen szerződés mellékletét képező tételezésben a Kölcsönvevő használatába adja. Ezen ingóságok használatának feltételeit az ISES Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem külön megállapodásban szabályozza.


Jelen szerződésben nem szabályozott esetekben a felek a Ptk. haszonkölcsönre vonatkozó rendelkezéseit tekintik irányadónak.

Kőszeg, 2010. …….. hó ……… napján



………………………………… ………………………… ……………………………
Kőszeg Város Önkormányzata Budapesti Corvinus Egyetem ISES Alapítvány
Kölcsönadó Kölcsönvevő Együttműködő partner




(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)