2021. Május 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörének gyakorlása

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2020. évi költségvetésről szóló 1/2020. (II. 14.) rendelet módosítása (IV. negyedév).
2. - Kőszeg Város Önkormányzata 2020. évi gazdálkodásának beszámolójáról szóló új önkormányzati rendelet megalkotása (zárszámadás).
3. - Az önkormányzati képviselők, a bizottságok elnökei és tagjai tiszteletdíjáról szóló 37/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A Kőszeg Város Művelődéséért szabályzat visszavonása, Kőszeg Város Önkormányzata Hűségjutalom adományozásáról szóló szabályzat megalkotása.
6. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. éves beszámolója, mérlegbeszámoló.
7. - A Városüzemeltető Kft. Felügyelő Bizottságának a beszámolója.
8. - Kőszeg Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodai csoportok létszámának meghatározása.
9. - Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde intézményvezetői pályázatának elbírálása.
10. - A rendezési terv módosítására vonatkozó döntések meghozatala (kiemelt fejlesztések).
11. - Wienerberger Zrt.-vel kötendő ingatlancsere előszerződés.
12. - A 7250 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
13. - A Kőszeg, Zrínyi u. 8. fszt. 3. sz. alatti lakásra érkezett vételi szándék.
14. - A Kőszeg, 4516/3 hrsz-ú ingatlan területrészének visszaadása.
15. - Egy mappában a 2021. május 27-i polgármesteri döntések tervezete.
7. napirendi pont:
A Városüzemeltető Kft. Felügyelő Bizottságának a beszámolója.

B E S Z Á M O L Ó
a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft Felügyelő Bizottságának
2020. évi munkájáról

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft Felügyelő Bizottsága a tárgyévet érintő ügyekben 2021. május 6-ig bezárólag, két alkalommal ülésezett.
A köztulajdonban álló gazdasági társaság felügyelő szerveként ellenőrizte a Kft ügyvezetését, vizsgálta és véleményezte a gazdálkodás folyamatát és eredményességét, városüzemeltetési és kommunális szolgáltatási tevékenységét közvetlenül szolgáló műszaki eszközeinek állapotát. Üléseiről készített jegyzőkönyveket tájékoztatás céljából megküldte Kőszeg Város Polgármesterének.
A Felügyelő Bizottság által hozott döntések és határozatok időrendi sorrendben a következők:


1/2020.(XI.09.) FEB számú határozat
A Felügyelő Bizottság a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft 2020. üzleti évének 1-9 havi gazdasági helyzetéről készült beszámolót általános tájékoztató jelleggel tudomásul veszi.
Felhívja a figyelmet a műszaki, technikai források szükségességére, a veszteséges tevékenységek pénzügyi kompenzálásának indokoltságára, javasolja, hogy a városüzemeltetési feladatok díjtételei a piaci ár/értékviszonyokhoz közelítve, de legalább az önköltséget meghaladó mértékben kerüljenek megállapításra.



1/2021.(V.6.) FEB számú határozat
A Felügyelő Bizottság a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft 2020.üzleti évéről készített egyszerűsített éves beszámolóját, továbbá az éves szakmai munkáról készített értékelést egyhangú döntéssel elfogadja és a Képviselő-testületnek elfogadásra ajánlja.
Felhívja ugyanakkor a figyelmet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatási díjtétel veszélyhelyzet megszűnését követő felülvizsgálatára és amennyiben szükséges, kompenzáció megállapítására.


2/2021.(V.6.) FEB számú határozat
A Felügyelő Bizottság megállapítja, hogy a Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Kft tulajdonában és használatában álló, a szolgáltatási tevékenységet közvetlenül szolgáló műszaki gépek, berendezések, járművek elöregedettsége, erkölcsi,-műszaki,-gazdasági avultsága egyes szolgáltatási területeken (nem közművel összegyűjtött szennyvízgyűjtési és szállítási feladatok, útépítés, hulladékgazdálkodás) veszélyezteti a feladatellátást, üzembiztonságot és növeli az üzemeltetési költségeket.
Megfontolásra ajánlja a Képviselő-testület részére, hogy anyagi lehetőségek függvényében az éves keretösszegen felül évente, kizárólag a műszaki eszközök pótlására, fejlesztésére biztosítson forrást a Kft részére, max. a tárgyévet megelőző évben költségként elszámolt értékcsökkenési leírás összegéig, elszámolási kötelezettséggel.


3/2021.(V.6.) FEB számú határozat
A Felügyelő Bizottság a Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Kft-t érintő 2020.évben hozott döntések végrehajtásáról szóló tájékoztatást elfogadja. Megállapítja, hogy az intézkedések a határozatban előírtaknak megfelelően teljes körűen megtörténtek.



Határozati javaslat

Kőszeg Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának 2020. évi munkájáról szóló beszámolót elfogadja.


Kőhalminé Major Judit FEB elnök