2022. Május 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről szóló 7/2021. (II. 13.) önkormányzati rendelet módosítása (IV. negyedév).
2. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft Felügyelő Bizottságának a beszámolója.
3. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. éves beszámolója, mérlegbeszámoló.
4. - Kőszeg Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésének teljesítéséről szóló önkormányzati rendelet (zárszámadás) megalkotása.
5. - Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 10. sz. módosítása – a véleményezési szakaszban beérkezett véleményekre vonatkozó döntések meghozatala.
6. - Kőszeg Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodai csoportok létszámának meghatározása.
7. - Köznevelési szerződések megkötése.
8. - A felnőtt háziorvosi feladatok ellátására vonatkozó feladat-ellátási szerződések módosítása.
9. - Házi gyermekorvosi feladatok ellátására vonatkozó szerződések megkötése.
10. - A 2. számú vegyes fogorvosi körzettel kapcsolatos döntések meghozatala.
11. - Betegirányító rendszer kiépítése.
12. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési átcsoportosítása az új köztemető építésére kapott támogatáson belül.
13. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési átcsoportosítása az utak felújítására kapott támogatáson belül.
14. - A Kőszeg, Meskó u. 1. ingatlanra vonatkozó haszonkölcsön szerződés módosítása iránti kérelem.
15. - A Kőszeg, Gábor Áron u. 9. épületegyüttes értékesítésére ingatlanközvetítői díj megállapítása.
16. - A Kőszeg, 6074/1 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
20. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
22. - Rendkívüli előterjesztés: A 2578/1 hrsz-ú közút ingyenes átvétele.
7. napirendi pont:
Köznevelési szerződések megkötése.

Tisztelt Képviselő-testület!


Horvátzsidány, Kiszsidány, Ólmod, Peresznye, Bozsok, Kőszegszerdahely és Velem községek önkormányzatai a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 13. § (1) bekezdés 6. pontja szerinti óvodai ellátást 2017. szeptember 1. napjától Kőszeg Város Önkormányzatával kötött köznevelési szerződés útján látják el. Ezen határozott idejű köznevelési szerződések 2022. augusztus 31. napjával lejárnak.

Fenti települések mindegyike úgy nyilatkozott, hogy az óvodai ellátást továbbra is Kőszeg Város Önkormányzatával kötött köznevelési szerződés útján kívánják ellátni. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 119/2021. (XII. 16.) és a 120/2021. (XII. 16.) képviselő-testületi határozatokkal (mellékletként csatolva) már döntött arról, hogy a továbbiakban is vállalja az óvodai ellátást Horvátzsidány, Kiszsidány, Ólmod és Peresznye településeken.

A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 29/A. § (2) bekezdése szerint a köznevelési szerződés érvényességi ideje legfeljebb öt év.

Fentiek alapján elkészítettük az új köznevelési szerződések tervezetét.

Az előterjesztést a Humánerőforrás Bizottság és a Pénzügyi Bizottság megtárgyalta és mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjék.

Kőszeg, 2022. május 19.

A polgármester nevében:

Kovács-Mezei Virág s.k.
igazgatási osztályvezető




I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata, valamint Horvátzsidány község Önkormányzata, Kiszsidány község Önkormányzata és Ólmod község Önkormányzata között az óvodai ellátás biztosítására kötendő köznevelési szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. Egyidejűleg Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített, az óvodai ellátás helyéül szolgáló Horvátzsidány, 400 hrsz. alatt felvett, természetben a 9733 Horvátzsidány, Csepregi utca 6. szám alatti ingatlanra vonatkozó használati jogot alapító szerződés aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal


II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és Peresznye község Önkormányzata között az óvodai ellátás biztosítására kötendő köznevelési szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. Egyidejűleg Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített, az óvodai ellátás helyéül szolgáló Peresznye, 32 hrsz. alatt felvett, természetben a 9734 Peresznye, Hunyadi u. 1. szám alatti ingatlanra vonatkozó használati jogot alapító szerződés aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal



III. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata, valamint Kőszegszerdahely község Önkormányzata és Velem községi Önkormányzat között az óvodai ellátás biztosítására kötendő köznevelési szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. Egyidejűleg Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített, az óvodai ellátás helyéül szolgáló Velem, 895 hrsz. alatt felvett, természetben a 9726 Velem, Rákóczi utca 6. szám alatti ingatlanra vonatkozó használati jogot alapító szerződés aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal



IV. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és Bozsok községi Önkormányzat között az óvodai ellátás biztosítására –azon gyermekek tekintetében, akiknek a szülei nem akarják vallásilag elkötelezett óvodába járatni gyermeküket – kötendő köznevelési szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal


(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)