2009. November 5., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) végrehajtásáról szóló 31/2005. (IX. 30.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A parkolási rendről szóló 5/2001. ((IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Tájékoztató a város népegészségügyi helyzetéről.
4. - Kőszeg Város Sportfejlesztési Koncepciójának jóváhagyása.
5. - Előzetes tájékoztató a 2010. évi várható pénzügyi helyzetről.
6. - A 2009. évi belső ellenőrzési terv módosítása.
7. - A 2010. évi belső ellenőrzési terv jóváhagyása.
8. - A jelzáloggal terhelt lakóingatlanok elővásárlása.
9. - Az autóbusz pályaudvar áthelyezésére vonatkozó pályázat jóváhagyása.
10. - A Jurisics-vár felújításához pótelőirányzat biztosítása és a projekt II. ütemének előkészítéséről szóló 126/2009. (VI. 25.) határozat módosítása.
11. - Új közterület elnevezése.
12. - A Vas Megyei Temetkezési Vállalat átalakítása.
13. - A 2869/28 és a 2869/29 hrsz-ú "ipartelep" megnevezésű ingatlanok értékesítése.
14. - A 6755 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonása.
15. - Szolgalmi jog értékének a megváltása.
16. - Vis maior előirányzat felhasználása.
17. - A 2009. november 5-i képviselő-testületi ülés anyagai egy mappában.
18. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről
10. napirendi pont:
A Jurisics-vár felújításához pótelőirányzat biztosítása és a projekt II. ütemének előkészítéséről szóló 126/2009. (VI. 25.) határozat módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!



Mint ahogy azt már az augusztusi beszámolóban jeleztem, a Jurisics Várban elvégzendő régészeti próbafeltárások előkészítő munkálatinak (a feltárás tervezett helyszínein a járólapok, az azok alatti betonalapozás és esetleges korábbi modern járószint(ek) felszedése, az építészeti tervben bontandóként megjelölt építmények és alapozásaik - az északi szárny keleti felében álló WC-csoport és lépcső - bontása, anyagának elszállítása), valamint a restaurátori kutatások (vár falfelületeinek tudományos kutatása, restaurátori feltárása, esetenként veszélyeztetett felületek rögzítése, valamint az északi torony keleti falánál álló barokk oltár lebontása) költségei - részben a pályázati költségvetésen felül - az Önkormányzatot terhelik. A pontos összeg akkor még nem volt ismert. A kivitelezői és restaurátori árajánlatok azóta beérkeztek, az előkészítő munkák összköltsége a legalacsonyabb árajánlat alapján 2.532.954,- Ft, a restaurátori kutatások költsége 2.250.000,- Ft, összesen 4.782.954,- Ft. A költségvetés átcsoportosításával a benyújtott pályázatban ebből az összegből 764.941,- Ft-ot tudtunk szerepeltetni, azonban a fennmaradó 4.018.013,- Ft biztosítására a Képviselő-testületnek külön kell fedezetet biztosítania. A kötvénykibocsátás terhére ez az összeg még biztosítható. Amennyiben a tényleges kivitelezési költség a pályázati költségvetésben meghatározottnál alacsonyabb lesz, a fenti többletköltség a pályázati költségvetésbe átcsoportosítható.

Tekintettel arra, hogy az I. ütem kivitelezése során ezen költségeken túl is felmerülhetnek még olyan, előre nem látható feladatok (pl.: további régészeti feltárási, vagy restaurátori igények), amelyeket az I. ütem költségvetése nem tartalmaz, javaslom, hogy a felújítás II. ütemének pályázata csak akkor kerüljön beadásra, amikor az I. ütem kivitelezése során ezek az előre nem látható többletfeladatok már ismertek lesznek. Ezek a költségek így nem az önkormányzatot fogják terhelni, hanem a II. ütem pályázati anyagába lesznek beépíthetők.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatok elfogadásáról dönteni szíveskedjen!

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti, valamint a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság tárgyalta. A pénzügyi bizottság 5 igen, 1 nem szavazattal, a városfejlesztési bizottság egyhangúlag ajánlja elfogadásra mindkét határozati javaslatot.


Kőszeg, 2009. október 30.


A polgármester nevében:


Rimányi Krisztina s.k.
projektmenedzser




I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Jurisics Vár régészeti feltárásának előkészítő munkáihoz és a restaurátori kutatások elvégzéséhez szükséges, a pályázati költségvetésben nem szereplő, 1.768.013,- Ft + 2.250.000,- Ft, összesen 4.018.013,- Ft összeget a kötvénykibocsátás terhére biztosítja.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina projektmenedzser
Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető
Határidő: azonnal

II. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete visszavonja a 126/2009. (VI. 25.) határozatának "A Kőszegi Jurisics Vár turisztikai fejlesztése II. ütem" című részét.
2. A Képviselő-testület a pályázati célt és az előkészítés folytatását továbbra is támogatja, azonban javasolja a projekt átdolgozását és kiegészítését az I. ütem kivitelezése során esetlegesen felmerülő igényekkel.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina projektmenedzser
Határidő: folyamatos