2009. December 17., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az ivóvízfogyasztás alapdíjának, az ivóvízfogyasztással arányos díjának, a szennyvízelvezetés és –tisztítás díjának 2010. évre fizetendő mértékének megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása
2. - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása, valamint a 2009. évi vagyongazdálkodási koncepció módosítása.
3. - A helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása és kiegészítése.
4. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló, 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása, valamint az Elámen Zrt.-vel kötött szerződés módosítása.
5. - Szándéknyilatkozat "A térségi és közszolgáltatási informatikai rendszerek tovább-fejlesztése" c. pályázaton való részvételhez.
6. - Az egészségház pályázatról való döntés.
7. - Chernel Kálmán Városi Könyvtár TÁMOP pályázaton való részvétele.
8. - HÖF CÉDE pályázati támogatásról való lemondás.
9. - A 2010. évi rendezvénynaptár elfogadása.
10. - Jelentés az Állami Számvevőszék 2009. évi átfogó ellenőrzésére készült intézkedési terv végrehajtásának időarányos teljesítéséről.
11. - A Szent Imre utca forgalmi rendjének megváltozatása.
12. - Az ABIC Kft. ingatlanvásárlása.
13. - Belterületbe vonási kérelem megtárgyalása.
14. - A Vas Megyei Temetkezési Vállalat átalakítása.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
18. - sürgősségi előterjesztés a"Kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása" projekt
2. napirendi pont:
Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása, valamint a 2009. évi vagyongazdálkodási koncepció módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Az Állami Számvevőszék 2009. évi átfogó ellenőrzése során megállapította, hogy a vagyonrendeletben nem került szabályozásra az ingatlanok forgalomképessége megváltoztatásának módja. A szabályozás kialakítása a gyakorlatnak megfelelően történik az alábbiak szerint: az ingatlan forgalomképessége megszűnik, ha a Rendezési terv módosítása folytán megszűnik a közterület jellege. A vagyontárgy forgalomképességének megváltoztatását egyebekben a Képviselő-testület kivételesen indokolt esetben, a vagyonrendelet módosításával teheti meg.

A Szombathelyi Körzeti Földhivatal 102/2009. számú határozatával a kőszegi 0379 hrsz-ú árok nyilvántartott területét hivatalból helyesbítette, ezért szükséges annak átvezetése a vagyonrendelet 1. számú mellékletében.

Dr. Zalán Gábor aljegyző kérelemmel fordult az önkormányzathoz, melyben a Kőszeg, Gyöngyös u. 27. I/6. szám (1733/A/6 hrsz) alatti vállalati bérlakást szeretné megvásárolni.

A lakás vételára az elkészíttetett két értékbecslés közül a magasabb alapján 6.195.000,- Ft.

Az ingatlan a vagyonrendelet alapján forgalomképtelen, ezért amennyiben a Képviselő-testület az értékesítés mellett dönt, először szükséges az ingatlan kiemelése a forgalomképtelen vagyoni körből a vagyonrendelet módosításával, majd értékesítésre való kijelölése, végül döntés az értékesítésről.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a rendelet-tervezetet, valamint a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen!

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti, valamint a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság megtárgyalta, és mind a rendelet-tervezetet, mind a határozati javaslatot mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2009. december 11.

A jegyző nevében:

Rimányi Krisztina s.k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető



TERVEZET

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének
…/2009. (……) rendelete
az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendelet módosításáról



Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendeletet az alábbiak szerint módosítja:

1.§

(1) Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) rendelete (a továbbiakban: Vagyonrendelet) 4.§ (6) bekezdésének b) pontjában a "valamint a Gyöngyös u. 27. alatti vállalati bérlakás" szövegrész hatályát veszti.

(2) A Vagyonrendelet 4.§-a az alábbi (8) és (9) bekezdéssel egészül ki:

"4.§ (8) Az ingatlan vagy ingatlanrész forgalomképtelensége megszűnik, amennyiben a helyi építési szabályzat és szabályozási terv rendelkezéseinek megfelelően, külön jogszabály előírásai alapján lefolytatott telekalakítási eljárásban közterület jellege megszűnik, illetve a telekrendezési határozat végrehajtásában a tulajdonosok megállapodnak.
(9) A Képviselő-testület - kivéve a törvény által forgalomképtelennek vagy korlátozottan forgalomképesnek nyilvánított törzsvagyont - kivételesen indokolt esetben rendelettel a forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon körébe tartozó vagyontárgy besorolását megváltoztathatja, a forgalomképtelen vagy korlátozottan forgalomképes vagyoni körből kivonhatja, és korlátozottan forgalomképes vagy forgalomképes vagyonná nyilváníthatja."

2.§

A Vagyonrendelet 1. számú mellékletében a "0379 hrsz – 725 m2" szövegrész helyébe a "0379 hrsz – 495 m2" szövegrész lép.

3.§

Ezen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.

Kőszeg, 2009. december 17.


Huber László s.k. Dr. Tóth László s.k.
polgármester jegyző