2009. December 17., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az ivóvízfogyasztás alapdíjának, az ivóvízfogyasztással arányos díjának, a szennyvízelvezetés és –tisztítás díjának 2010. évre fizetendő mértékének megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása
2. - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása, valamint a 2009. évi vagyongazdálkodási koncepció módosítása.
3. - A helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása és kiegészítése.
4. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló, 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása, valamint az Elámen Zrt.-vel kötött szerződés módosítása.
5. - Szándéknyilatkozat "A térségi és közszolgáltatási informatikai rendszerek tovább-fejlesztése" c. pályázaton való részvételhez.
6. - Az egészségház pályázatról való döntés.
7. - Chernel Kálmán Városi Könyvtár TÁMOP pályázaton való részvétele.
8. - HÖF CÉDE pályázati támogatásról való lemondás.
9. - A 2010. évi rendezvénynaptár elfogadása.
10. - Jelentés az Állami Számvevőszék 2009. évi átfogó ellenőrzésére készült intézkedési terv végrehajtásának időarányos teljesítéséről.
11. - A Szent Imre utca forgalmi rendjének megváltozatása.
12. - Az ABIC Kft. ingatlanvásárlása.
13. - Belterületbe vonási kérelem megtárgyalása.
14. - A Vas Megyei Temetkezési Vállalat átalakítása.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
18. - sürgősségi előterjesztés a"Kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása" projekt
12. napirendi pont:
Az ABIC Kft. ingatlanvásárlása.

Tisztelt Képviselő-testület!

149/2009. (VII. 14.) határozatával a Képviselő-testület jóváhagyta az Önkormányzat és az ABIC Kft. közötti megállapodást a Kerékpáros Centrum és környékének fejlesztésre vonatkozóan.

A megállapodás II/3. és II/4. pontja értelmében az önkormányzat vállalta, hogy a módosított rendezési tervnek megfelelő telekalakítási eljárást lefolytatja, és a Kerékpáros Centrum épülete körül található földterületet – értékbecslésen alapuló piaci forgalmi értéken, képviselő-testületi döntést követően – az ABIC Kft. tulajdonába adja.

A Rendezési terv módosításának elfogadását követően a Városfejlesztési Osztály elkészíttette a telekalakítási vázrajzot, és megrendelte az értékbecslést, melyek alapján a földterület nagysága 4131 m2, értéke nettó 7000,- Ft/m2, azaz összesen nettó 28.917.000,- Ft.

Az értékesítés a telekalakítási eljárás lefolytatása után lehetséges.

A Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság novemberi ülésén az ABIC Kft. képviselői megjelentek, és elmondták, hogy soknak tartják a megállapított vételárat. A megállapodásban foglaltak és a csatolt, fejlesztési elképzelésekről szóló összefoglaló alapján kérik a Képviselő-testületet, hogy a vételár megállapításánál kedvezményt állapítson meg számukra.

A vagyonrendelet 12.§-a értelmében önkormányzati vagyon tulajdonjogát kedvezményesen átruházni csak
a) meghatározott céllal más önkormányzatnak, illetőleg az önkormányzat társulásának, vagy állami szervnek;
b) közérdekű kötelezettség vállalással társadalmi szervezetnek;
c) alapítványnak, alapítványi hozzájárulás jogcímén lehet.
d) egyéni vagy társas vállalkozásnak munkahely-teremtő beruházás céljára abban az esetben, ha a beruházó megfelelő biztosítékokkal garantált szerződésben vállalja, hogy legfeljebb a szerződés aláírásától számított 3 éven belül új munkahelyeket hoz létre.

Amennyiben tehát a Képviselő-testület a kedvezményes vételár megállapítása mellett dönt, az ABIC Kft-nek munkahely-teremtési kötelezettséget kell vállalnia az adásvételi szerződésben.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság megtárgyalta, és egyhangúlag az alábbi határozati javaslat elfogadását javasolja:
"A földterület és az önkormányzat tulajdonát képező épületrész egyben kerüljön értékesítésre ismételt képviselő-testületi döntést követően."


Kőszeg, 2009. december 11.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s. k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető


HATÁROZATI JAVASLAT
"A" VÁLTOZAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a kőszegi 1112/1 hrsz-ú, 4131 m2 nagyságú, egyéb épület és udvar megnevezésű ingatlan értékesítését a telekalakítási eljárás lefolytatását követően az értékbecslésben szereplő nettó 28.917.000,- Ft vételáron az ABIC Kft. (1054 Budapest, Vécsey u. 5., képviseli: Dr. Hatvani Szabó János ügyvezető) részére.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által elkészített, 30% előleg 8 napon belüli megfizetési kötelezettséget tartalmazó adásvételi előszerződés aláírására.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által a telekalakítási eljárás befejezését követően elkészített adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, Dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Határidő: azonnal

HATÁROZATI JAVASLAT
"B" VÁLTOZAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a kőszegi 1112/1 hrsz-ú, 4131 m2 nagyságú, egyéb épület és udvar megnevezésű ingatlan értékesítését a telekalakítási eljárás lefolytatását követően kedvezményes, 20 %-kal csökkentett, nettó 23.133.600,- Ft vételáron az ABIC Kft. (1054 Budapest, Vécsey u. 5., képviseli: Dr. Hatvani Szabó János ügyvezető) részére.
2. A kedvezményes vételár abban az esetben alkalmazható, ha az ABIC Kft. szerződésben vállalja a szerződés aláírásától számított 3 éven belül legalább két új munkahely létrehozását, melyeket legalább 5 évig nem szüntet meg.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által elkészített, 30% előleg 8 napon belüli megfizetési kötelezettséget tartalmazó adásvételi előszerződés aláírására.
4. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által a telekalakítási eljárás befejezését követően elkészített adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, Dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Határidő: azonnal



Melléklet: lásd. a letölthető formátumban.