2009. December 17., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az ivóvízfogyasztás alapdíjának, az ivóvízfogyasztással arányos díjának, a szennyvízelvezetés és –tisztítás díjának 2010. évre fizetendő mértékének megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása
2. - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása, valamint a 2009. évi vagyongazdálkodási koncepció módosítása.
3. - A helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása és kiegészítése.
4. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló, 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása, valamint az Elámen Zrt.-vel kötött szerződés módosítása.
5. - Szándéknyilatkozat "A térségi és közszolgáltatási informatikai rendszerek tovább-fejlesztése" c. pályázaton való részvételhez.
6. - Az egészségház pályázatról való döntés.
7. - Chernel Kálmán Városi Könyvtár TÁMOP pályázaton való részvétele.
8. - HÖF CÉDE pályázati támogatásról való lemondás.
9. - A 2010. évi rendezvénynaptár elfogadása.
10. - Jelentés az Állami Számvevőszék 2009. évi átfogó ellenőrzésére készült intézkedési terv végrehajtásának időarányos teljesítéséről.
11. - A Szent Imre utca forgalmi rendjének megváltozatása.
12. - Az ABIC Kft. ingatlanvásárlása.
13. - Belterületbe vonási kérelem megtárgyalása.
14. - A Vas Megyei Temetkezési Vállalat átalakítása.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
18. - sürgősségi előterjesztés a"Kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása" projekt
13. napirendi pont:
Belterületbe vonási kérelem megtárgyalása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Nádas Tamás és Halász Imre, mint a 044/48 hrsz-ú ingatlan tulajdonosai az alábbi kérelemmel keresték meg az önkormányzatot:

Kérelmezők belterületbe vonási kérelmet terjesztettek elő azzal, hogy az önkormányzat – kérelmüket támogatva – tegye meg a szükséges lépéseket a földhivatal felé.

A termőföld védelméről szóló 2007. évi CXXIX. tv. 15. §-a rendelkezései alapján a belterületbe vonásra, mint a végleges más célú hasznosítás egyik esetére kérelmet kizárólag önkormányzat terjeszthet elő, melynek megalapozottságát képviselő-testületi döntéssel és a településszerkezeti terv kivonatával kell igazolni. Nyilatkozni kell a döntésben arról is, hogy kérelmező a kérelmezett területfelhasználásnak megfelelő 4 éven belüli igénybevételét tervezi.

Ezen kötelezettségeket, valamint a földvédelmi járulék megfizetését természetesen a tulajdonos(ok)ra kell áthárítania az önkormányzatnak.

Kérelmezők a földvédelmi járulékot már 2003. április 14-én megfizették, azonban írásban vállalták, hogy az ezen összeg felett esetlegesen jelentkező költséget vállalják.

Kérelmezők a 4 éven belüli igénybevételt és a belterület bevonással kapcsolatos egyéb költségek megfizetését szintén írásban vállalták.

A belterületbe vonásra korábban már született döntés a földhivatal 10046-2/2003. határozata alapján, de az ingatlan nyilvántartási átvezetés nem történt meg négy éven belül, ezért új eljárás lefolytatását kell kezdeményeznie az önkormányzatnak.

A Képviselő-testület 64/2009. (III. 26.) határozatában nem támogatta a belterületbe vonást, azonban kérelmezők megismételték a belterületbe vonási kérelmüket.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni a határozati javaslatról dönteni szíveskedjen!

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Vagyonügyi és Környezetvédelmi Bizottság megtárgyalta, és a határozati javaslatot 4 igen szavazattal 2 tartózkodás mellett elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2009. december 11.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s. k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető



HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezi a kőszegi, 044/48 hrsz-ú szántó megnevezésű földrészlet belterületbe vonását, valamint kijelenti, hogy a kérelmezett területfelhasználásnak megfelelő 4 éven belüli igénybevételét megvalósítja.
2. A Rendezési tervben előírt szabályozási terv készítési valamint az ingatlan út- és közműellátásának biztosítási kötelezettsége az ingatlan tulajdonosait terheli.


Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: azonnal


KÉRELEM


Alulírottak:
Nádas Tamás (Budapest Rácz Aladár u. 136 sz. alatti lakós ) és
Halász Imre ( 9737 Bük Deák F. 3 sz. alatti lakós ) mint a Kőszegi Gödör Dűlő nevű 044/48 Hrsz.-ú 6ha 8650 m2 térmértékű ingatlan tulajdonosai a következő kéréssel fordulunk Kőszeg Város Képviselőtestületéhez.

A fent nevezett terület a város rendezési terve alapján kertvárosias jellegű lakó,- és közterület céljára beépíthető ingatlan. Jelen státuszában külterületi szántó.
2003 tavaszán egyszer már elindítottuk ennek a területnek a belterületbe vonását , és lényegileg úgy a geodéziai munkafolyamatok , mint a földhivatali engedélyezési eljárás , a szakhivatali egyetértésekkel és az Önkormányzati Testület többségi szavazatával határozatot hozott a belterületbe vonásról. Sajnálatos módon ekkor - egy egészségügyi probléma miatt – nem került beadásra az ingatlan nyilvántartásban való átvezetési kérelem, és ezért most új eljárásra kényszerülünk.
Időközben jelentős befektetői igény mutatkozott a területünkön való ingatlanfejlesztésre, mely a város céljaival is egyeztethető.
Mint azt már a korábbi kérelmünkben is jeleztük , most is szeretnénk megerősíteni , hogy a belterületbe vonással járó minden nemű költséget ,mi a terület tulajdonosai állunk, így a testületi döntésnek a városra nézve financiális következményei nincsenek.
A geodéziai előmunkálatokat, és törvényben előírt szükséges lépéseket a belterületbe vonás érdekébe megtettük, melyhez csak a testület újbóli ( a 2003-as után ) igenlő döntése hiányzik.

Ezért Tisztelettel kérjük a város Képviselőtestületét , hogy megszavazni szíveskedjen a 044/48 Hrsz-ú terület belterületbe vonását, és egyben a jogszabályokban meghatározott módon , az Önkormányzat nevében a Földhivatalnál eljárni szíveskedjen.

Bízunk benne hogy az Önök segítségével sikerül minél előbb elindítanunk beruházásunkat, mely a jelenleg is érvényes és hatályos Városi építési és rendezési tervnek megfelelő fejlesztést tartalmaz . ( keretvárosi lakóépületek, kiemelt színvonalú idősek otthona, és az előzőekhez tartozó kiszolgáló kereskedelmi épületek.)

Tisztelettel :


Halász Imre Nádas Tamás


Melléklet: lásd a letölthető formátumban.