2009. December 17., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az ivóvízfogyasztás alapdíjának, az ivóvízfogyasztással arányos díjának, a szennyvízelvezetés és –tisztítás díjának 2010. évre fizetendő mértékének megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása
2. - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása, valamint a 2009. évi vagyongazdálkodási koncepció módosítása.
3. - A helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása és kiegészítése.
4. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló, 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása, valamint az Elámen Zrt.-vel kötött szerződés módosítása.
5. - Szándéknyilatkozat "A térségi és közszolgáltatási informatikai rendszerek tovább-fejlesztése" c. pályázaton való részvételhez.
6. - Az egészségház pályázatról való döntés.
7. - Chernel Kálmán Városi Könyvtár TÁMOP pályázaton való részvétele.
8. - HÖF CÉDE pályázati támogatásról való lemondás.
9. - A 2010. évi rendezvénynaptár elfogadása.
10. - Jelentés az Állami Számvevőszék 2009. évi átfogó ellenőrzésére készült intézkedési terv végrehajtásának időarányos teljesítéséről.
11. - A Szent Imre utca forgalmi rendjének megváltozatása.
12. - Az ABIC Kft. ingatlanvásárlása.
13. - Belterületbe vonási kérelem megtárgyalása.
14. - A Vas Megyei Temetkezési Vállalat átalakítása.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
18. - sürgősségi előterjesztés a"Kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása" projekt
14. napirendi pont:
A Vas Megyei Temetkezési Vállalat átalakítása.

Tisztelt Képviselő-testület!


A Vas Megyei Közgyűlés a 324/2009. (XI.13.) számú határozatában, Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 224/2009. (XI.5.) számú határozatában döntött a Vas Megyei Temetkezési Vállalat korlátolt felelősségű gazdasági társasággá történő átalakításáról. Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdoni részesedése a vállalatból 0,06%, összesen 15.450 Ft volt, melynek 100.000,- Ft-ra történő kiegészítéséről a Képviselő-testület 245/2009. (XI. 26.) számú határozatával döntött.

Az átalakulásra vonatkozó törvényi rendelkezések alapján az átalakulás vagyonmérleg-fordulónapjául 2009. szeptember 30-át határozták meg a testületek.

A döntésnek megfelelően elkészítésre került:

• A 2006. évi IV. tv. (Gt.) 72.§-ában foglaltak figyelembe vételével meghatározottak szerint a vállalati vagyonmérleg-tervezet és vagyonleltár tervezet, az átalakulással létrejövő jogutód korlátolt felelősségű társaság nyitó vagyonmérleg tervezete és vagyonleltár tervezete, az alapító okirat tervezete, az átalakulási terv, valamint
• A jogelőd vállalat által használt vagyonnak – befektetett eszközöknek – a létrejövő gazdasági társaság vagyonkezelésbe adására vonatkozó szerződéstervezet, melyeket csatoltunk az előterjesztéshez. A vagyonkezelésbe adott eszközök értékelése megtörtént.

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselőtestülete is kinyilvánította azon szándékát, miszerint Kőszeg Város Önkormányzata részt kíván venni tulajdonosként a megalakítandó kft-ben. Szintén kinyilvánította, hogy a Vas Megyei Temetkezési Vállalat átalakulásával kapcsolatos költségeket nem tudja vállalni.

A Vas Megyei Temetkezési Vállalat jogutódjaként létrejövő korlátolt felelősségű gazdasági társaság határozatlan időre jön létre.

A társaság jegyzett tőkéje (törzstőke) 10.000.000,- Ft, amely apportból (készletek, egyéb vagyon) áll.

A tagok törzsbetéteinek megoszlása:
Vas Megyei Önkormányzat: 9.900.000 Ft, 99,00 %
Kőszeg Város Önkormányzata: 100.000 Ft, 1,00 %.

A Temetkezési Vállalat az általa használt vagyonnak a tárgyi eszköz részét, a vagyon mérleg tervezet szerinti 44.996 e Ft-ot az alapítók részére visszaadja az eredménytartaléka terhére. A Megyei Önkormányzat az átalakult Társaság vagyonkezelésébe adja a mellékelt vagyonkezelési szerződés szerinti eszközöket.
Az átalakulás könyv szerinti értéken fog megtörténni.

A társaság tevékenységi köre azonos lesz az átalakuló vállalat tevékenységi körével.

Az átalakulással létrejövő társaság legfőbb szervéről, vezető tisztségviselőiről, a működés tulajdonosi ellenőrzéséről a csatolt Alapító Okiratban foglaltak szerint rendelkezünk.

Mint ahogy azt a novemberi előterjesztésben már jeleztük, a vállalat általános költségeinek mérséklése, a hatékonyabb gazdálkodás érdekében célszerű az átalakulással létrejövő kft-t, illetve az általa ellátott önkormányzati feladatot beolvasztani a Vas Megyei Önkormányzat Vagyonkezelő Kft-jébe. Ebben az egyesülésben Kőszeg Város Önkormányzata a korábban megfogalmazottak szerint már nem kíván részt venni, így szükséges ezen szándék kinyilvánítása is.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatról dönteni szíveskedjenek!

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta, és a határozati javaslatot egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2009. december 11.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s.k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető







HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

1. jóváhagyja a Vas Megyei Temetkezési Vállalat 2009. szeptember 30-i vagyonmérleg-fordulónappal történő átalakulását korlátolt felelősségű társasággá határozatlan időtartammal, 2010. január 1-i hatállyal;
2. elfogadja a 2006. évi IV. tv. (Gt.) 72.§-ában meghatározottak szerint elkészített vállalati vagyonmérleg tervezetet és vagyonleltár tervezetet, az átalakulással létrejövő korlátolt felelősségű társaság nyitó vagyonmérleg tervezetét és vagyonleltár tervezetét, valamint az alapító okirat tervezetét, és az átalakulási tervet a mellékleteknek megfelelően;
3. felhatalmazza a polgármestert az átalakulással létrejött Vas Megyei Temetkezési Kft. Társasági Szerződésének az aláírására.
4. kinyilvánítja, hogy Kőszeg Város Önkormányzata nem kíván részt venni a Vas Megyei Temetkezési Kft. és a Vas Megyei Önkormányzat Vagyonkezelő Kft egyesülésben, és felhatalmazza a polgármestert, hogy az üzletrész és az önkormányzat tulajdonát képező vagyontárgyak átuházásával kapcsolatos tárgyalásokat lefolytassa.

Felelős: Huber László polgármester
Dr. Tóth László jegyző
Hivatali felelős: Dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: azonnal, illetve folyamatos


Melléklet: lásd a letölthető formátumban.