2009. December 17., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az ivóvízfogyasztás alapdíjának, az ivóvízfogyasztással arányos díjának, a szennyvízelvezetés és –tisztítás díjának 2010. évre fizetendő mértékének megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása
2. - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet módosítása, valamint a 2009. évi vagyongazdálkodási koncepció módosítása.
3. - A helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása és kiegészítése.
4. - A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátási formák szabályairól és a gyermekek védelméről szóló, 10/1993. (V. 27.) önkormányzati rendelet módosítása, valamint az Elámen Zrt.-vel kötött szerződés módosítása.
5. - Szándéknyilatkozat "A térségi és közszolgáltatási informatikai rendszerek tovább-fejlesztése" c. pályázaton való részvételhez.
6. - Az egészségház pályázatról való döntés.
7. - Chernel Kálmán Városi Könyvtár TÁMOP pályázaton való részvétele.
8. - HÖF CÉDE pályázati támogatásról való lemondás.
9. - A 2010. évi rendezvénynaptár elfogadása.
10. - Jelentés az Állami Számvevőszék 2009. évi átfogó ellenőrzésére készült intézkedési terv végrehajtásának időarányos teljesítéséről.
11. - A Szent Imre utca forgalmi rendjének megváltozatása.
12. - Az ABIC Kft. ingatlanvásárlása.
13. - Belterületbe vonási kérelem megtárgyalása.
14. - A Vas Megyei Temetkezési Vállalat átalakítása.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
18. - sürgősségi előterjesztés a"Kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása" projekt
7. napirendi pont:
Chernel Kálmán Városi Könyvtár TÁMOP pályázaton való részvétele.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett TÁMOP-3. 2.4./ 08 / 01 kódszámú pályázatán indult, de forráshiány miatt nem támogatták.

Könyvtárunk ismét részt szeretne venni egy új projektben, mely a
"Tudásdepó-Expressz"- A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében - könyvtárhasználók igényeinek hatékonyabb kielégítését célzó szolgáltatás-fejlesztés című, TÁMOP-3.2.4-09/1 kódszámú pályázat.

A pályázat alapvető célja:
A nyilvános könyvtárak tanulást segítő szolgáltatásainak és adatbázisainak, dokumentum- és információ-szolgáltatási rendszerének fejlesztése és összehangolása, a könyvtárak ehhez kapcsolódó humánerőforrásának biztosítása.
Nagy hangsúlyt kap a web-alapú szolgáltatások fejlesztése, a retrospektív feltárás támogatása, könyvtári szolgáltatások népszerűsítését célzó helyi programok lebonyolítása.

A pályázat utófinanszírozott, önrész nélküli, melynek forrását az Európai Szociális Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
Intézményünk önállóan működő, előirányzatai felett teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv, melynek költségvetése Kőszeg Város Polgármesteri Hivatalának költségvetésébe épül be, ezért kérem a tisztelt Képviselő-testület jóváhagyását a pályázat Kőszeg Város Önkormányzat nevében történő benyújtására.
Könyvtárunk támogatási igénye előreláthatólag 6 millió Ft.

A pályázat benyújtásakor csatolni kell a kiírásban szereplő fenntartói nyilatkozatot, melynek a következőket kell tartalmaznia: a támogatott beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat az 1083/2006 EK rendelet szerint a projekt befejezését követő 5. év végéig fenntartja és üzemelteti, valamint vállalni kell, hogy az ingatlannal kapcsolatos tulajdonjogviszonyban változás nem történik, használatából bármely szervezetnek jogtalan előnye nem származik.
A támogatás által megvalósított fejlesztés eredménye (beleértve eszközbeszerzés) a fenntartási kötelezettség fennállása alatt a Támogató előzetes jóváhagyása nélkül nem idegeníthető el, nem terhelhető meg, nem adható bérbe.

Az előterjesztést megtárgyalta a kulturális, idegenforgalmi, oktatási és sport bizottság és a képviselő-testület felé elfogadásra ajánlja.


Kőszeg, 2009. december 11.


Lajos Tiborné s.k.
könyvtárigazgató


HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzata benyújtja a TÁMOP-3.2.4-09/1 kódszámú pályázatot, egyúttal megteszi a pályázati kiírásban szereplő fenntartói nyilatkozatot.


Felelős: Lajos Tiborné
Határidő: azonnal