2011. Május 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (III. 4.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Tájékoztató az SOS Gyermekfalu elmúlt 5 évi munkájáról.
3. - Beszámoló a Kőszeg városban végzett 2010. évi gyermekvédelmi munkáról.
4. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2010. évi munkájáról.
5. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. felügyelő bizottságának munkájáról.
6. - Beszámoló a hulladékszállítás kötelező igénybevételével kapcsolatos képviselő-testületi határozatra tett intézkedésekről.
7. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. könyvvizsgálói szerződésének jóváhagyása.
8. - Tájékoztató az uszoda helyzetéről.
9. - Az egészségház szerződésének felbontása.
10. - Az Újvárosi Óvoda alapító okiratának módosítása.
11. - Szombathely Megyei Jogú Város szennyvízelvezetési és tisztítási rendszer fejleszté-sével („ISPA projekt”) kapcsolatos döntések.
12. - A gimnázium kollégiuma tetőfelújítására vonatkozó ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
13. - A foglalkoztatási paktum pályázat konzorciumi tagjainak feladatellátási megállapodása.
14. - A Magyar Íjász Szövetséggel kötendő együttműködési megállapodás.
15.a - Vagyonügyek: A Tüskevár utcai úszótelkek értékesítése.
15.b - Vagyonügyek: A Velemi u. 34/B. fsz. 2. alatti lakás értékesítése
15.c - Vagyonügyek: Üres ingatlanok értékesítése.
15.d - Vagyonügyek: A Liszt Ferenc utca 3. alatti üzlethelyiség értékesítése.
18. - Jelentések lejárt határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
20. - Sürgősségi előterjesztés: helyi közösségi közlekedés támogatása
11. napirendi pont:
Szombathely Megyei Jogú Város szennyvízelvezetési és tisztítási rendszer fejleszté-sével („ISPA projekt”) kapcsolatos döntések.

Javaslat „Szombathely Megyei Jogú Város szennyvízelvezetési és tisztítási rendszerének fejlesztése” tárgyú, 2003/HU/16/P/PE/021 hivatkozási számú Kohéziós Alap/ ISPA projekttel kapcsolatos döntések meghozatalára

a.) A projekt 2010. évi beszámolója
A 2003/HU/16/P/PE/021 hivatkozási számú „Szombathely Megyei Jogú Város szennyvízelvezetési és tisztítási rendszerének fejlesztése” projektre vonatkozóan a Támogatási Szerződés aláírását követően a projekthez kapcsolódó kivitelezési és szolgáltatási szerződéseket 2005. - 2006. években megkötöttük. A kivitelezési munkák 2006. II. negyedévében megkezdődtek. A nyugati városrész csatornahálózatának bővítése kivitelezési munkái 2007. április 18-án, a szennyvíztisztító telep átalakítási és korszerűsítési munkái 2008. szeptember 30-án, a szennyvíziszap komposztáló kialakítási munkái 2008. november 30-án befejeződtek. Ezzel lezárult a fejlesztések I. üteme. A projektben keletkezett pénzmaradvány felhasználását az Európai Bizottság C(2008)8653 számú határozatával 2008. december 15-én jóváhagyta. A pénzmaradvány felhasználásához szükséges beszerzések és kivitelezési munkák 2010. december 31-ig befejeződtek. Ezzel lezárult a fejlesztések II. és III. üteme. A projekt zárójelentése a Közreműködő Szervezethez benyújtásra került. Az Európai Bizottság végső jóváhagyásához szükséges záró ellenőrzésekre és az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság részéről a zárónyilatkozat kiadására 2011. évben kerül sor.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztéshez csatolt, a projektre vonatkozó 2010. éves beszámolót megtárgyalni, a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen.
b.) A projekt beruházási programjának módosítása:
„Szombathely Megyei Jogú Város szennyvízelvezetési és tisztítási rendszerének fejlesztése” tárgyú, 2003/HU/16/P/PE/021 hivatkozási számú, Kohéziós Alap (ISPA) projekt beruházási programját a megvalósult többlet beruházási elemekre, valamint a pénzmaradvány és tartalékkeretének felhasználására tekintettel módosítani szükséges az előterjesztéshez csatoltak szerint.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztéshez csatolt módosított beruházási programot megtárgyalni, a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen.

c.) A projektben érintett települési önkormányzatok konzorciumi szerződésének módosítása:
A projekt konzorciumi szerződését a fejlesztésben érintett települések önkormányzatai - köztünk önkormányzatunk is - 2004. 05. 28-án aláírták, majd ezt követően a II. ütemben tervezett fejlesztések okán 2009. április hónapban módosították.
A konzorciumi szerződés ismételt módosítása és egységes szerkezetbe foglalása szükséges az I., II., III. ütemekben megvalósított beruházok tényleges bekerülési költsége, valamint a keletkezett pénzmaradvány II. és III. ütemekben történő felhasználásnak okán.
A módosítás a megvalósult műszaki tartalomra, a saját erő megosztására, valamint a nem elszámolható költségek évenként bontására vonatkozik.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztéshez csatolt módosított konzorciumi szerződést megtárgyalni, a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen.

d.) A Szombathely – Kőszeg regionális szennyvízelvezető rendszeren lévő Önkormányzati tulajdonú viziközmű létesítmények üzemeltetési szerződésének módosítása:

A projekt végszámláinak átutalását követően, minden támogatott és nem támogatott költséget figyelembe véve szükséges a Szombathely – Kőszeg regionális szennyvízelvezető rendszeren lévő Önkormányzati tulajdonú víziközmű létesítmények (szennyvízcsatorna hálózatok, bővítések, szennyvíz átemelők, szennyvíztisztító bővítés, komposztáló telep) üzemeltetésére 2004. május 28.-án megkötött szerződés létesítményjegyzékében (1/1. számú melléklet) a forintban meghatározott értékek javítása a szerződés V. 8 pontja értelmében. A jelen előterjesztéshez csatolt 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40., és 41. sorszámú táblázatok tartalmazzák a projektben megavalósult új létesítményekre, berendezésekre, gépekre vonatkozó végleges adatokat.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztéshez csatolt 24384/2004 számú üzemeltetési szerződéshez kapcsolódó módosításokat megtárgyalni, a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjen.

a.)HATÁROZAT JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „Szombathely Megyei Jogú Város szennyvízelvezetési és tisztítási rendszerének fejlesztése” tárgyú, 2003/HU/16/P/PE/021 hivatkozási számú Kohéziós Alap (ISPA) társfinanszírozásával megvalósult projekt 2010. évi beszámolóját az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadja.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal
b.) HATÁROZAT JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „Szombathely Megyei Jogú Város szennyvízelvezetési és tisztítási rendszerének fejlesztése” tárgyú, 2003/HU/16/P/PE/021 hivatkozási számú Kohéziós Alap (ISPA) társfinanszírozásával megvalósult projekt módosított beruházási programját az előterjesztés szerinti tartalommal jóváhagyja.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal





c.) HATÁROZAT JAVASLAT
1./ Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „Szombathely Megyei Jogú Város szennyvízelvezetési és tisztítási rendszerének fejlesztése” tárgyú, 2003/HU/16/P/PE/021 hivatkozási számú Kohéziós Alap (ISPA) társfinanszírozásával megvalósuló projekt konzorciumi szerződésének módosítását az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadja.

2./ A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a módosított szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester

Határidő: azonnal

d.) HATÁROZAT JAVASLAT


1./ Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 24384/2004 számú, a Szombathely – Kőszeg regionális szennyvízelvezető rendszeren lévő Önkormányzati tulajdonú viziközmű létesítmények (szennyvízcsatorna hálózatok, bővítések, szennyvíz átemelők, szennyvíztisztító bővítés) üzemeltetési szerződése 1/1. melléklet 34., 35. 36., 37., 38., 39., 40., és 41. sorszámú létesítményjegyzékeinek módosítását az előterjesztés szerinti tartalommal elfogadja.

2.A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a módosított melléklet aláírására.

Felelős: Huber László polgármester

Határidő: azonnal


(A teljes anyagot lsd. a letölthető formátumban.)