2011. Május 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (III. 4.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Tájékoztató az SOS Gyermekfalu elmúlt 5 évi munkájáról.
3. - Beszámoló a Kőszeg városban végzett 2010. évi gyermekvédelmi munkáról.
4. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2010. évi munkájáról.
5. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. felügyelő bizottságának munkájáról.
6. - Beszámoló a hulladékszállítás kötelező igénybevételével kapcsolatos képviselő-testületi határozatra tett intézkedésekről.
7. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. könyvvizsgálói szerződésének jóváhagyása.
8. - Tájékoztató az uszoda helyzetéről.
9. - Az egészségház szerződésének felbontása.
10. - Az Újvárosi Óvoda alapító okiratának módosítása.
11. - Szombathely Megyei Jogú Város szennyvízelvezetési és tisztítási rendszer fejleszté-sével („ISPA projekt”) kapcsolatos döntések.
12. - A gimnázium kollégiuma tetőfelújítására vonatkozó ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
13. - A foglalkoztatási paktum pályázat konzorciumi tagjainak feladatellátási megállapodása.
14. - A Magyar Íjász Szövetséggel kötendő együttműködési megállapodás.
15.a - Vagyonügyek: A Tüskevár utcai úszótelkek értékesítése.
15.b - Vagyonügyek: A Velemi u. 34/B. fsz. 2. alatti lakás értékesítése
15.c - Vagyonügyek: Üres ingatlanok értékesítése.
15.d - Vagyonügyek: A Liszt Ferenc utca 3. alatti üzlethelyiség értékesítése.
18. - Jelentések lejárt határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
20. - Sürgősségi előterjesztés: helyi közösségi közlekedés támogatása
13. napirendi pont:
A foglalkoztatási paktum pályázat konzorciumi tagjainak feladatellátási megállapodása.

Tisztelt Képviselőtestület!

Kőszeg Város Önkormányzatának kezdeményezésére a Kőszeg, Bük, Csepreg városok, a Kőszegi és a Felső-Répcementi Kistérség Társulásai, a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Soproni és Társai Kft. alkotta konzorciumi együttműködés 2009-ben pályázatot nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program foglalkoztatási együttműködések, ún. foglalkoztatási paktumok létrehozását célzó pályázati felhívására.
A pályázat a bírálat során a legmagasabb értékelő pontszámot érte el, és a tavalyi évben elkezdődött a szektorokon átívelő együttműködés megvalósítása. 2010. májusában a partnerek aláírták a Kőszegi és a Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma együttműködési megállapodását. Az aláírók köre: 19 önkormányzat, 2 kistérségi társulás, 19 vállalkozás, 4 civil szervezet, 6 képzőintézmény, a Munkaügyi Központ, valamint 5 támogató szervezet.
A projekt keretein belül elkészült a térségre vonatkozó, átfogó, foglalkoztatási szempontú helyzetelemzés és stratégia. Feltérképeztük és összegyűjtöttük a két kistérségben található, befektetők számára kiajánlható ingatlanokat, melyeket a júniusban megjelenő befektetői kiadvány fog bemutatni. A foglalkoztatási paktum legfontosabb jövőbeni feladata a különböző szektorokból érkező résztvevők eltérő megközelítéseit és tapasztalatait összegező, a térségi foglalkoztatás bővítését szolgáló projektek, programok előkészítése, a kidolgozásukban való részvétel, az érintettek tevékenységének összehangolása.
A konzorcium tagjai május 2-án megbeszélést tartottak, ahol egyeztették a paktum együttműködés további fenntartását biztosító lehetséges forrásokat és feladatokat.

A paktum működését koordináló munkatárs a projekt pályázati finanszírozási időszaka alatt Kőszeg Város Önkormányzatának szervezeti keretein belül tevékenykedett. A pályázati finanszírozás időszaka ez év június 30-ával zárul. A paktum feladatok ellátása, a pályázatban vállalt további működés eredményes megvalósulása érdekében a konzorciumi tagok 2011. július 1-től célszerűnek tartják az Írottkő Natúrparkért Egyesület szolgáltatásainak igénybevételét.
A feladathoz rendelkezésre álló források bővítése érdekében az Írottkő Natúrparkért Egyesület pályázni kíván a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által várhatóan május végén kiírásra kerülő „Munkaerő-piaci információk nyújtásának támogatására” forrásra.
Sikeres pályázat esetén az eredményes működéshez szükséges éves költségvetés jelentős része a támogatásból finanszírozható lesz. A paktum feladatok ellátásában való közreműködés költségeinek fedezetéül a konzorcium alapítói – Kőszeg, Bük és Csepreg – összesen évi 1 millió forint támogatást biztosítanak az Írottkő Natúrparkért Egyesület részére az alábbi megoszlással: Kőszeg 500.000,- Ft, Bük 350.000,- Ft, Csepreg 150.000,- Ft.
Az egyesületnek a paktum tevékenységében való közreműködését és a támogatás nyújtását feladat ellátási megállapodásban kell rögzíteni, melyet a feladatot ellátó Írottkő Natúrparkért Egyesület illetve a finanszírozásban érintett három város önkormányzata ír alá. A megállapodás tervezetét mellékeltük az előterjesztéshez.
Az előterjesztést megtárgyalta a humánerőforrás és a pénzügyi bizottság, mindkét bizottság elfogadásra ajánlotta.

Kőszeg, 2011. május 20.

A polgármester nevében:

Básthy Béla s.k.
alpolgármester


HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzata kinyilvánítja szándékát, miszerint a Kőszegi és a Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma pályázat konzorciumi tagjai javaslatának értelmében 2011. július 1-től a paktum fenntartásával kapcsolatos feladatokat az Írottkő Natúrparkért Egyesület közreműködésével látja el.
2. Kőszeg Város Önkormányzata 2011. évben a foglalkoztatási paktum fenntartásához kapcsolódó feladat ellátási megállapodásban részletezett közreműködés fejében 250.000,-Ft finanszírozást biztosít, a pályázati tartalék előirányzat terhére, mely összeget 2011. június 20-ig átad az Írottkő Natúrparkért Egyesület részére.
3. Kőszeg Város Önkormányzata támogatja az előterjesztéshez mellékelt Írottkő Natúrparkért Egyesülettel megkötendő feladat ellátási megállapodást, és felhatalmazza polgármesterét annak aláírására.

Felelős: Básthy Béla alpolgármester
Hivatali felelős: Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető
Határidő: 1. pontra vonatkozóan: azonnal
2. pontra vonatkozóan: azonnal
3. vonatkozóan: 2011. június 20.

(A megállapodás tervezetét lsd. a letölthető formátumban.)