2011. Május 26., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Kőszeg Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (III. 4.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Tájékoztató az SOS Gyermekfalu elmúlt 5 évi munkájáról.
3. - Beszámoló a Kőszeg városban végzett 2010. évi gyermekvédelmi munkáról.
4. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. 2010. évi munkájáról.
5. - Beszámoló a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. felügyelő bizottságának munkájáról.
6. - Beszámoló a hulladékszállítás kötelező igénybevételével kapcsolatos képviselő-testületi határozatra tett intézkedésekről.
7. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. könyvvizsgálói szerződésének jóváhagyása.
8. - Tájékoztató az uszoda helyzetéről.
9. - Az egészségház szerződésének felbontása.
10. - Az Újvárosi Óvoda alapító okiratának módosítása.
11. - Szombathely Megyei Jogú Város szennyvízelvezetési és tisztítási rendszer fejleszté-sével („ISPA projekt”) kapcsolatos döntések.
12. - A gimnázium kollégiuma tetőfelújítására vonatkozó ajánlattételi felhívás jóváhagyása.
13. - A foglalkoztatási paktum pályázat konzorciumi tagjainak feladatellátási megállapodása.
14. - A Magyar Íjász Szövetséggel kötendő együttműködési megállapodás.
15.a - Vagyonügyek: A Tüskevár utcai úszótelkek értékesítése.
15.b - Vagyonügyek: A Velemi u. 34/B. fsz. 2. alatti lakás értékesítése
15.c - Vagyonügyek: Üres ingatlanok értékesítése.
15.d - Vagyonügyek: A Liszt Ferenc utca 3. alatti üzlethelyiség értékesítése.
18. - Jelentések lejárt határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
20. - Sürgősségi előterjesztés: helyi közösségi közlekedés támogatása
18. napirendi pont:
Jelentések lejárt határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 20. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 24/2011. (III. 3.) határozat a kistérség közoktatási intézményrendszerének racionalizálása jegyében született. A határozat II. pontjában a képviselő-testület elrendelte az Újvárosi Óvodában a csoportok számának eggyel való csökkentését és az alapító okirat módosításnak előkészítését. A határozatra jelenti Szabó Mariann ügyintéző, hogy az alapító okirat módosítása a jelen ülés napirendjén szerepel.

A 35/2011. (III. 31.) határozattal vette tudomásul a képviselő-testület a hulladékszállítás igénybevételéről szóló, a Kőszegi Városüzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Kft. által készített tájékoztatást, továbbá a kötelező közszolgáltatás teljes körű igénybe vétele érdekében több tennivalót is meghatározott a szolgáltatónak azzal, hogy a megtett intézkedésekről a képviselő-testületnek a 2011. májusi ülésre kell beszámolnia.
A határozatra jelenti Kovács István igazgató, hogy a jelentés jelen ülés napirendjén szerepel.

A 36/2011. (III. 31.) határozattal fogadta el a képviselő-testület Kőszeg Város Önkormányzata közművelődési feladatellátásának szakfelügyeleti célvizsgálatáról szóló jelentés megállapításaihoz, javaslataihoz készített intézkedési tervet.
A határozatra jelenti Szabó Marianna ügyintéző, hogy a tervet megküldte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közművelődési Főosztályához.

A 37/2011. (III. 31.) határozattal hatalmazta fel a képviselő-testület Huber László polgármestert, hogy Varga Zsolt vállalkozóval (Trió Média Dunántúl Kft.) a magazin műsorok további közvetítését tartalmazó új szerződést, a 2011. március 31-én lejáró szerződés után megkösse. Az új szerződés a 2011. április 1-től 2012. március 31-ig terjedő időszakra vonatkozik.
A határozatra jelenti Krizsovenszky Lajosné, hogy a szerződést mindkét fél aláírta.

A 38/2011. (III. 31.) határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület a Kőszeg, Kossuth L. u. 3. szám alatt található 113 m2 nagyságú raktárhelyiség ingyenes használatba adását a Vas Megyei Levéltár Kőszegi Fióklevéltárának, egyúttal felhatalmazta a polgármestert a jogtanácsos által készített, 2011. évre szóló ingyenes használatot biztosító szerződés aláírására.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a szerződés megkötésre került.

A 39/2011. (III. 31.) határozattal vonta vissza a képviselő-testület a Gesztenyefa utcai kisajátításokkal kapcsolatos határozatot, egyúttal elrendelte, hogy az erre tervezett összeg terhére az Újvárosi Óvoda épületének nyugati oldala körüli vendégjárda, gazdasági bejárata és kiszolgáló útja, valamint kerékpártárolója legyen felújítva legfeljebb bruttó 1,5 millió forint összegből.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy az óvoda körüli, előírt feladatokra a kivitelezői szerződés megkötésre került, a munkát a kivitelező határidőre elvégezte.

A 40/2011. (III. 31.) határozatban a képviselő-testület elrendelte a Nemzeti Közlekedési Hatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága KA/3496-30/2010. számú jogerős építési engedélye alapján a kőszegi 2917/6 hrsz-ú ingatlanból a körforgalmi csomópont megépítéséhez szükséges 374,01 m2 nagyságú ingatlanrész kisajátítása iránti kérelem benyújtását a kisajátításról szóló 2007. évi CXXIII. tv. 2.§ e) pontja alapján.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, hogy a kisajátítási kérelem előkészítése folyamatban van.

A 41/2011. (III. 31.) határozattal fogadta el és rendelte el a megjelentetését a képviselő-testület az „Alpannonia® – Határon átnyúló Prémium Turistaút előkészítése és kialakítása Kőszegtől Semmeringig és tovább a Joglland Waldheimat régióba” című, az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében megvalósuló beruházás egyszerű ajánlattételi felhívását.
A határozatra jelenti Ujvári Csaba, az előkészítési munkacsoport vezetője, hogy az összes szükséges építési engedély még nem érkezett meg, a felhívás megjelentetésére ezt követően kerül sor.

A 43/2011. (III. 31.) határozattal rendelte el a képviselő-testület pályázat benyújtását a 7/2011. (III. 9.) BM rendelet alapján a Kőszegi Lóránt Gyu-la Sporttelep felújítására, egyúttal kötelezettséget vállalt a megvalósításhoz szükséges önerő biztosítására. A 44/2011. (III. 31.) határozatban pedig a képviselő-testület arról nyilatkozott, hogy a pályázat elnyerése esetén beruházást a megvalósításától számított 5 évig az eredeti rendeltetésének megfelelően hasznosítja, a feladatellátási helyet nem szünteti meg és nem adja át az intézmény fenntartói jogát nem állami fenntartó részére.
Fenti határozatokra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, projektmenedzser, hogy a pályázat benyújtásra került, elbírálása a rendelet alapján május 31-ig megtörténik.


A 45/2011. (III. 31.) testületi határozattal hagyta jóvá a képviselő-testület Munkácsy Mihály u. 7., a Várkör 110./I./4., a Rohonci u. 46./B./IV./13., a Schneller István u. 3./fsz./3., a Rohonci u. 46./B./fsz./1. alatti ingatlanok licitálás útján való értékesítését.
A 46/2011. (III. 31.) határozattal rendelte el a képviselő-testület a Kőszeg, Rajnis utca 5. szám alatti 1846/A/1 hrsz-ú 205 m2 alapterületű önkor-mányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség licitálás útján történő értékesítését.
A 47/2011. (III. 31.) határozat pedig a Kőszeg, Várkör 39. szám alatti 1761/A/2 hrsz-ú 84m2 alapterületű önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség, szintén licitálás útján történő értékesítését írta elő.
Mindhárom határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a fenti ingatlanokra vonatkozó licitek jelentkező hiányában eredménytelenül zárultak, az ingatlanokkal kapcsolatos előterjesztést jelen ülésén tárgyalja a képviselő-testület.

A 48/2011. (III. 31.) határozatában a képviselő-testület elrendelte a kőszegi Csónakázó tónál lévő, a 1113/5 hrsz-ú területen található vendéglátóipari egység vételárának a megállapítása miatt – a reális vételár megállapítása érdekében – a vagyonrendelet módosításának a beterjesztését.
A határozatra jelenti Rimányi Krisztina osztályvezető, hogy a vagyonrendelet módosítását a képviselő-testület az áprilisi ülésén elfogadta, a kérelmezőt a rendeletmódosításról tájékoztatták.

A 49/2011. (III. 31.) határozattal támogatta a képviselő-testület a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde KIKI vezetésére benyújtott pályázatot.
A határozatra jelenti Szabó Mariann ügyintéző, hogy a támogató véleményt a fenntartóhoz a megadott határidőig eljuttatta.

Az 50/2011. (III. 31.) határozattal vonta vissza a képviselő-testület azt a határozatát, amelyben 2004-ben a Kőszegi Városüzemeltető Kht. megalakításakor, annak felügyelő bizottsága tagjait megválasztotta, egyúttal a felügyelő bizottság tagjait felmentette ezen tisztségük alól.
Ugyanezen határozatban a képviselő-testület a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának létszámát 2011. április 1. napjával 3 főben állapította meg és elrendelte a kft. alapító okiratának módosítását. A képviselő-testület az új felügyelő bizottság tagjainak Preininger Ferencet, Petkovits Sándort valamint dr. Doroszlay Mónikát választotta meg.
A határozatra jelenti Huber László polgármester úr, hogy a képviselő-testület döntéséről értesítette a régi és az új felügyelő bizottság tagjait.

Az 52/2011. (III. 31.) és a 72/2011. (IV. 28.) határozatával a képviselő-testület a Magyar Köztársaság Alkotmányának 46.§. (2.) bekezdése, illetve a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 1997. évi LXVII. tv. 125.§. (1.) és (3.) bekezdése értel-mében a Kőszegi Városi Bíróság mellé választott bírósági ülnököket.
A határozatra jelentem, hogy a képviselő-testület fenti döntéseit megküldte a bíróságnak.

Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (4) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető jelentése alapján:

A Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság A 2011. május 19-i ülésén egy lakás bérlőnek történő értékesítéséről döntött.

Az előző testületi ülés óta 9 db közterület-használati engedély került kiadásra.

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezetője jelentése alapján:

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság májusi ülésén döntött arról, hogy Hunyadi utca 4. II. em. 11. szám alatti, 38m² nagyságú, komfortos önkormányzati lakás szociális alapon legyen bérbeadva.

A polgármester nevében a Gyámügyi és Szociális Osztály az előző jelentés óta eltelt időszakban (2011.04.25. - 2011.05.23.) az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához 9 db hatósági bizonyítványt adott ki, 44 db átmeneti segélyt, 18 db eseti gyógyszersegélyt, 15 db helyi lakásfenntartási támogatást, 8 db rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, 3 db temetési segélyt állapított meg.

Kérem a tájékoztatásom szíves elfogadását!

Kőszeg, 2011. május 20.

Dr. Tóth László s. k.
jegyző