2014. Március 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
2. - Tájékoztató a Kőszegi Polgárőr Egyesület 2013. évi tevékenységéről.
3. - A nem közművel ellátott háztartási szennyvíz begyűjtéséről és ártalommentes elhe-lyezéséről szóló új önkormányzati rendelet megalkotása és a szolgáltatóval kötendő közszolgáltatási szerződés jóváhagyása.
4. - A kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
5. - Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 38/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosítása.
7. - A temetkezési közszolgáltatási szerződés módosítása.
9. - A Főkefe Nonprofit Kft.-vel kötendő közszolgáltatási szerződés jóváhagyása.
9. - A teniszpályára vonatkozóan új bérleti szerződés kötése.
10. - Beszámoló az önkormányzat és a civil szervezetek részére 2013. évben juttatott tá-mogatásokról, továbbá az önkormányzat és a civil szervezetek kapcsolatrendszerének áttekintése.
11. - Lajos Levente Soma rendezési tervvel kapcsolatos kártalanítási kérelme.
12. - Mozgássérült moped tároló elhelyezése.
13. - A 2014. évi közbeszerzési terv jóváhagyása.
14. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház érdekeltségnövelő pályázaton való részvétele.
15. - Tájékoztató az „Ifjúság – állampolgárság – részvétel” (Youth – citizenship – Participation) c. Európai uniós projektről.
16.a - Vagyonügyek: Nyilatkozat a 06/11 hrsz-ú ingatlan elővásárlási jogáról.
16.b - A Readines Kft. f.a. tulajdonát képező ingatlanokról szóló döntés.
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
7. napirendi pont:
A temetkezési közszolgáltatási szerződés módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény, valamint a törvény végrehajtásáról szóló 145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet nagyarányú módosítására tekintettel, Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 27-i ülésén elfogadta köztemetőkről és a temetkezésről szóló 6/2014.(II.28.) önkormányzati rendeletét, mellyel hatályon kívül helyezte a temetőkről és a temetkezésről szóló 16/2000. (VII. 1.) önkormányzati rendeletét.

A megváltozott jogi környezetre tekintettel, a kőszegi köztemetők üzemeltetését végző Vas Megyei Önkormányzat Vagyonkezelő Kft –vel (9700 Szombathely, Ferenczy István u. 1.) 2012. április 02. napján kelt közszolgáltatási szerződés módosítása is szükségessé vált.
A módosítást indokolja továbbá, hogy változott a közszolgáltató neve. Jelenleg a gazdasági társaság neve Vas Megyei Temetkezési Kft.
Módosításra került a szerződés 5., 7., 9., 16., 17. pontja.
A jogszabálynak történő szükségszerű megfelelés mellett a csatolt szerződésmódosítás technikai jellegű módosításokat tartalmaz.
A szerződés 7. pontjának felsorolása sorszámozásra került, illetve ezen szerződéses pont utolsó alpontjának tartalma azonos a szerződés 11. pontjával, melyet javaslok hatályon kívül helyezni.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Rendészeti, valamint a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta, és mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Fentiek alapján kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, a temetőüzemeltetési és kegyeleti közszolgáltatásról szóló szerződésmódosítást jóváhagyni, és annak aláírására polgármester urat felhatalmazni szíveskedjék.

Kőszeg, 2014. március 20.


A jegyző nevében:


Rimányi Krisztina sk.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető







HATÁROZATI JAVASLAT



Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. április 01. napi hatállyal a közte és a Vas Megyei Temetkezési Kft (9700 Szombathely, Ferenczy István u. 1.) között 2012. április 02. napján kelt temetőüzemeltetési és kegyeleti közszolgáltatási szerződés módosítását, a határozat melléklete szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.


Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal











































Melléklet
KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS
Módosítása


1.) amely létrejött
egyrészről Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., törzsszáma: 733623, adószáma: 15733627—18, képviseli Huber László polgármester) mint megrendelő (a továbbiakban: Megrendelő),
másrészről a Vas Megyei Temetkezési Kft (9700 Szombathely, Ferenczy István u. 1., adószáma: 14125979-2-18, képviseli Kiskós Ferenc ügyvezető igazgató) mint vállalkozó (a továbbiakban: Vállalkozó) között alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel:

2.) A felek kölcsönösen megállapítják, hogy közöttük 2012. április 02. napján temetkezési és kegyeleti közszolgáltatási szerződés jött létre, melynek jogszabályi keretei jelentős mértékben változtak, melyre tekintettel a közszolgáltatási szerződés módosítása vált szükségessé.

3.) A felek a szerződést az alábbiak szerint módosítják:
3.1.) A szerződés elnevezése:
„TEMETŐÜZEMELTETÉSI ÉS KEGYELETI
KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS”

3.2.) A szerződés 5.) pontja helyébe az alábbi lép:

„ 5.) A Vállalkozó gondoskodik a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvényben, (a továbbiakban: Ttv.), valamint annak végrehajtásairól szóló 145/1999.(X.1.) kormányrendeletben (a továbbiakban: Tvr.) megfogalmazott végtisztesség megadásáról. „

3.3.) A szerződés 7.) pontja helyébe az alábbi lép:

„ 7.) A felek a kegyeleti közszolgáltatási tevékenység zavartalan, magas színvonalon való biztosítása érdekében szükséges tárgyi eszközök fenntartására vonatkozóan a Vállalkozó kötelezettségeit az alábbiakban határozzák meg:
A köztemető mindenkori üzemeltetőjének feladatai:
7.1 Meghatározza a temetési szolgáltatás, illetve a temetőben végzett egyéb vállalkozási tevékenységek ellátásának temetői rendjét;
7.2 Biztosítja az eltemetés (urna elhelyezés) feltételeit;
7.3 Megállapítja a temetőlátogatók kegyelet-gyakorlásának feltételeit;
7.4 Biztosítja a ravatalozó technikai berendezések, tárolók és hűtők, valamint a temető egyéb közcélú létesítményei (infrastruktúra) karbantartását, és működteti azokat;
7.5 A temetések számához igazodó hűtőkapacitás biztosítása, annak folyamatos ellenőrzése, karbantartása,
7.6 Gondoskodik a temetőbe kiszállított elhunytak átvételéről, és biztosítja a temető nyitását, zárását;
7.7 Vezeti és megőrzi a nyilvántartó könyveket;sírbolt- és táblakönyveket, látogatói könyvet, valamint temetőtérképet különös tekintettel a sírhelyek, sírbolthelyek, urnafülkék értékesítése és annak dokumentálására, valamint a sírhelyek megváltására.
7.8 Gondoskodik a ravatalozó állagmegóvásáról.
7.9 A szerződés aláírásától számított 90 napon belül a sírhelyek megváltásával kapcsolatos kimutatást elkészíti, az esetleges fizetési késedelembe esőket soron kívül felszólítja, a lejárt sírhelyek listáját összeállítja, és helyszínrajzon feltünteti.
7.10 Kialakítja az urnatemetés feltételeit a temető nyugati oldalán az urnatemetőben.
7.11 A temető bejárata mellett elhelyezett temetőtérképen a változásokat évente átvezeti.
7.12 Kijelöli a temetési helyeket;
7.13 Elvégzi a temető és létesítményeinek tisztántartását, az utak karbantartását, síkosság mentesítését és a hó-eltakarítást;
7.14 A temetők területén lévő elektromos- és vízhálózat javítási, karbantartási munkáinak elvégzése
7.15 A temetők területén lévő síremlékek állékonyságának évenkénti felülvizsgálatát elvégezteti, amennyiben szükséges a síremlék tulajdonosát felszólítja az instabil, balesetveszélyes állapot megszüntetésére.
7.16 Gondoskodik a hulladék összegyűjtéséről és elszállíttatásáról.
7.17 Gondoskodik a temető rendjének betartásáról és betartatásáról;
7.18 Összehangolja a temetéseket;
7.19 Gondoskodik az ügyfélfogadásról; tájékoztatja temető látogatókat hirdetőtábla útján a temetési időpontokról, sírhelyárakról és felhívást tesz közzé a lejárt sírhelyek újraváltásáról,
7.20 Beszedi a temetési hely megváltási díjakat,
7.21 Beszedi a temetői létesítmények, illetve az üzemeltető által biztosított szolgáltatások igénybevételéért fizetendő díjakat
7.22 Beszedi a temető-fenntartási hozzájárulást,
7.23 Előzetesen megállapodást köt a kápolna tulajdonosával, annak használatáról, valamint beszedi az azért fizetendő díjakat.
7.24 A temetők évenként legalább 6- 7 alkalommal történő kaszálása, a növények, cserjék, örökzöldek folyamatos gondozása, továbbá az elszáradt fák kivágása és pótlása a Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztállyal történt egyeztetés alapján
7.25 Locsoló- és ivóvíz, valamint szociális helyiségek (WC) nyitva tartásának biztosítása a látogathatóság időszakában,
7.26 Halottak napjára a temetők általános rendbetétele, koszorúzások alkalmával az érintett környék rendezése,
7.27 A kőszegi temető esetében a temető kerítését övező zöldterület rendben tartása, nyírása,
7.28 Elvégzi a temetőben lévő I. világháborús hadisírok területén a sírok exhumálását és a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatala által jóváhagyott helyre történő elszállítását, hadisírok helyén mintegy kb. 20-22 sírhely kialakítását,
7.29 Amennyiben úgy dönt a Hadisír Gondozó Hivatal, hogy az urnatemetőben I. világháborús emlékmű áthelyezése elfogadható, abban az esetben az emlékmű áthelyezése mellett, saját költségen kialakít egy, az emlékműhöz méltó csont-tároló kolumbáriumot, amely alkalmas a hadisírok csontjainak teljes befogadására. A sírok exhumálása és áthelyezése a temetőüzemeltető feladata, a költségeit az árajánlatba kell beépíteni.
7.30 Az üzemeltető köteles együttműködni a temetkezésekben érintett más szolgáltatókkal, illetve hatóságokkal, az üzemeltető a temetkezési szolgáltatók tekintetében köteles megtartani az egyenlő bánásmód követelményeit.
7.31 Az üzemeltető köteles a temetkezési szolgáltatók részére a temetési létesítmények igénybevételét biztosítani.
7.32 Az üzemeltető köteles kötelezettségeinek teljesítése során az általa végzett feladatokat magas színvonalon, a lakosság és az önkormányzat megelégedésére ellátni.
7.33 Az üzemeltető köteles együttműködni a temetőben temetkezési vállalkozási, vagy egyéb tevékenységet végző más egyéni és társas vállalkozókkal.
7.34 Az üzemeltető köteles a Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő – testülete 6/2014.(II.28.) önkormányzati rendelete betartásáról és betartatásáról gondoskodni.
7.35 Az üzemeltető a szerződésben vállalt feladatok ellátása során köteles a Ttv., a végrehajtásairól szóló 145/1999.(X.1.) kormányrendelet (a továbbiakban: Tvr.) , a valamint Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő – testületének 6/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Tr.)., a halottvizsgálatról és a halottakkal kapcsolatos eljárásról szóló 351/2013.(X.4.) Korm. rendelet, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény halottakkal kapcsolatos rendelkezéseit megtartani. „

3.4.) A 9.) pont helyébe az alábbi lép:
„9.) A Vállalkozó a Tvr. 10 - 11. §-a és 41. §- a, valamint a Tr. 6. § - a alapján az alábbi nyilvántartásokat köteles vezetni:
- nyilvántartókönyv,
- sírboltkönyv és táblakönyv,
- temetőtérkép. „

3.5.) A 11. pont hatályát veszti.

3.6.) A szerződés 16.) pontja helyébe az alábbi lép:
„16.) A felek megállapodnak abban, hogy a helyi rendelet 1., 2/A. és 3. számú mellékletében felsorolt díjtételekből származó bevétel a Tr. 8. §-ban foglaltak alapján a Megrendelőt illeti meg. A 2/B. számú mellékletben felsorolt díjtételek a Vállalkozót illetik, amennyiben saját maga is végez temetkezési szolgáltatást és erre magánszemélytől, vagy más temetkezési szolgáltatótól megbízást kap. Az önkormányzati rendelet mellékleteit köteles a Vállalkozó – a temetőben szokásos módon – kifüggeszteni.”

3.7.) A szerződés 17.) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„17.) A Vállalkozó köteles a megrendelőt az őt megillető bevételekről a tárgyhót követő hó 15. napjáig tájékoztatni, ennek alapján az Önkormányzat az őt megillető bevételekről számlát állít ki. A Vállalat köteles évente, június 30-ig, Kőszeg Város Önkormányzat Képviselő – testületét tájékoztatni az üzemeltetéssel összefüggő előző évi bevételeiről és kiadásairól.”

4.) A felek kijelentik, hogy a szerződés többi pontját változatlan formában fenntartják.

5.) Jelen szerződés- módosítás Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő – testültének ……/2014.( ). határozatának jóváhagyásával, 2014. április 01. napjától hatályos.

6.) A felek jelen szerződés-módosítást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag írták alá.

Kőszeg, 2014. március …..


……………………….…..…………… …………………………………
Huber László Kiskós Ferenc
Polgármester ügyvezető igazgató
Kőszeg Város Önkormányzata Vas Megyei Temetkezési Kft
Megrendelő Vállalkozó


Pénzügyi ellenjegyző: Sőbér Aurélia
pénzügyi osztályvezető


TEMETŐÜZEMELTETÉSI ÉS KEGYELETI
KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

(Egységes szerkezetben Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő – testületének
…./2014.(…) határozatával jóváhagyott módosítással)
Hatályos 2014….. napjától.


1. amely létrejött egyrészről Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., törzsszáma: 733623, adószáma: 15733627—18, képviseli Huber László polgármester) mint megrendelő (a továbbiakban: Megrendelő),
másrészről a Vas Megyei Temetkezési Kft (9700 Szombathely, Ferenczy István u. 1., adószáma: 14125979-2-18, képviseli Kiskós Ferenc ügyvezető igazgató) mint vállalkozó (a továbbiakban: Vállalkozó) között alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel:

2. A felek a Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonában álló köztemetők fenntartására, üzemeltetésére és a kegyeleti közszolgáltatások, színvonalas, méltó végzésének betartása és betartatása érdekében 2012. április 01- től 2017. március 31- ig tartó 5 éves időtartamra kötik az alábbi pénzügyi feltételekkel:

1.) 2012.04.01 – 2013.03.31. temető – üzemeltetés költsége nettó ár: 3.300.000,- Ft

2.) 2013.04.01 – 2014.03.31. temető – üzemeltetés költsége nettó ár: 3.400.000,- Ft

3.) 2014.04.01 – 2015.03.31. temető – üzemeltetés költsége nettó ár: 3.600.000,- Ft

4.) 2015.04.01 – 2016.03.31. temető – üzemeltetés költsége nettó ár: 3.700.000,- Ft

5.) 2016.04.01 – 2017.03.31. temető – üzemeltetés költsége nettó ár: 3.900.000,- Ft

Vállalkozói díj nettó összege (Ft) 17.900.000,- Ft
Áfa (27%) összege (Ft): 4.833.00,-Ft
Vállalkozói díj bruttó összege (Ft): 22.733.000,- Ft az - az huszonkettőmillió – hétszázharmincháromezer forint.

3. Kőszeg Város Önkormányzata megbízza a Vállalkozót a város tulajdonában lévő temetők és a hozzátartozó épületek üzemeltetésével.
- 3525 hrsz. temető, / 34.654 m2 /
- 3525 hrsz. ravatalozó
- 3524 hrsz. lakóház és udvar
- 169 hrsz kőszegfalvi temető / 4385 m2 /
4. Feladatainak ellátása során köteles maradéktalanul betartani a közegészségügyi, hatósági előírásokat.
5. „ 5.) A Vállalkozó gondoskodik a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvényben, (a továbbiakban: Ttv.), valamint annak végrehajtásairól szóló 145/1999.(X.1.) kormányrendeletben (a továbbiakban: Tvr.) megfogalmazott végtisztesség megadásáról. 1

1 A módosítást Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő – testületének …./2014.(…) határozatával jóváhagyta.
Hatályos 2014….. napjától.

6. Vállalkozó kötelezettséget vállal arra, hogy az általa végzett munkák közben ügyel a környező sírhelyek rendjére, a temetési szertartást követően, saját költségén helyreállítja a sírhelyeket és azok környékét, valamint gondoskodik az általa, valamint harmadik személy által okozott esetleges sérülések és károk haladéktalan helyreállításáról.

A tárgyi eszközök fenntartásával kapcsolatos feladatok

7. A felek a kegyeleti közszolgáltatási tevékenység zavartalan, magas színvonalon való biztosítása érdekében szükséges tárgyi eszközök fenntartására vonatkozóan a Vállalkozó kötelezettségeit az alábbiakban határozzák meg:
A köztemető mindenkori üzemeltetőjének feladatai:
7.1 Meghatározza a temetési szolgáltatás, illetve a temetőben végzett egyéb vállalkozási tevékenységek ellátásának temetői rendjét;
7.2 Biztosítja az eltemetés (urna elhelyezés) feltételeit;
7.3 Megállapítja a temetőlátogatók kegyelet-gyakorlásának feltételeit;
7.4 Biztosítja a ravatalozó technikai berendezések, tárolók és hűtők, valamint a temető egyéb közcélú létesítményei (infrastruktúra) karbantartását, és működteti azokat;
7.5 A temetések számához igazodó hűtőkapacitás biztosítása, annak folyamatos ellenőrzése, karbantartása,
7.6 Gondoskodik a temetőbe kiszállított elhunytak átvételéről, és biztosítja a temető nyitását, zárását;
7.7 Vezeti és megőrzi a nyilvántartó könyveket;sírbolt- és táblakönyveket, látogatói könyvet, valamint temetőtérképet különös tekintettel a sírhelyek, sírbolthelyek, urnafülkék értékesítése és annak dokumentálására, valamint a sírhelyek megváltására.
7.8 Gondoskodik a ravatalozó állagmegóvásáról.
7.9 A szerződés aláírásától számított 90 napon belül a sírhelyek megváltásával kapcsolatos kimutatást elkészíti, az esetleges fizetési késedelembe esőket soron kívül felszólítja, a lejárt sírhelyek listáját összeállítja, és helyszínrajzon feltünteti.
7.10 Kialakítja az urnatemetés feltételeit a temető nyugati oldalán az urnatemetőben.
7.11 A temető bejárata mellett elhelyezett temetőtérképen a változásokat évente átvezeti.
7.12 Kijelöli a temetési helyeket;
7.13 Elvégzi a temető és létesítményeinek tisztántartását, az utak karbantartását, síkosság mentesítését és a hó-eltakarítást;
7.14 A temetők területén lévő elektromos- és vízhálózat javítási, karbantartási munkáinak elvégzése
7.15 A temető területén lévő síremlékek állékonyságának évenkénti felülvizsgálatát elvégezteti, amennyiben szükséges a síremlék tulajdonosát felszólítja az instabil, balesetveszélyes állapot megszüntetésére.
7.16 Gondoskodik a hulladék összegyűjtéséről és elszállíttatásáról.
7.17 Gondoskodik a temető rendjének betartásáról és betartatásáról;
7.18 Összehangolja a temetéseket;
7.19 Gondoskodik az ügyfélfogadásról; tájékoztatja temető látogatókat hirdetőtábla útján a temetési időpontokról, sírhelyárakról és felhívást tesz közzé a lejárt sírhelyek újraváltásáról,
7.20 Beszedi a temetési hely megváltási díjakat,
7.21 Beszedi a temetői létesítmények, illetve az üzemeltető által biztosított szolgáltatások igénybevételéért fizetendő díjakat
7.22 Beszedi a temető-fenntartási hozzájárulást,
7.23 Előzetesen megállapodást köt a kápolna tulajdonosával, annak használatáról, valamint beszedi az azért fizetendő díjakat.
7.24 A temetők évenként legalább 6- 7 alkalommal történő kaszálása, a növények, cserjék, örökzöldek folyamatos gondozása, továbbá az elszáradt fák kivágása és pótlása a Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztállyal történt egyeztetés alapján
7.25 Locsoló- és ivóvíz, valamint szociális helyiségek (WC) nyitva tartásának biztosítása a látogathatóság időszakában,
7.26 Halottak napjára a temetők általános rendbetétele, koszorúzások alkalmával az érintett környék rendezése,
7.27 A kőszegi temető esetében a temető kerítését övező zöldterület rendben tartása, nyírása,
7.28 Elvégzi a temetőben lévő I. világháborús hadisírok területén a sírok exhumálását és a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatala által jóváhagyott helyre történő elszállítását, hadisírok helyén mintegy kb. 20-22 sírhely kialakítását,
7.29 Amennyiben úgy dönt a Hadisír Gondozó Hivatal, hogy az urnatemetőben I. világháborús emlékmű áthelyezése elfogadható, abban az esetben az emlékmű áthelyezése mellett, saját költségen kialakít egy, az emlékműhöz méltó csont-tároló kolumbáriumot, amely alkalmas a hadisírok csontjainak teljes befogadására. A sírok exhumálása és áthelyezése a temetőüzemeltető feladata, a költségeit az árajánlatba kell beépíteni.
7.30 Az üzemeltető köteles együttműködni a temetkezésekben érintett más szolgáltatókkal, illetve hatóságokkal, az üzemeltető a temetkezési szolgáltatók tekintetében köteles megtartani az egyenlő bánásmód követelményeit.
7.31 Az üzemeltető köteles a temetkezési szolgáltatók részére a temetési létesítmények igénybevételét biztosítani.
7.32 Az üzemeltető köteles kötelezettségeinek teljesítése során az általa végzett feladatokat magas színvonalon, a lakosság és az önkormányzat megelégedésére ellátni.
7.33 Az üzemeltető köteles együttműködni a temetőben temetkezési vállalkozási, vagy egyéb tevékenységet végző más egyéni és társas vállalkozókkal.
7.34 Az üzemeltető köteles a Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő – testülete 6/2014.(II.28.) önkormányzati rendelete betartásáról és betartatásáról gondoskodni.
7.34. Az üzemeltető a szerződésben vállalt feladatok ellátása során köteles a Ttv., a végrehajtásairól szóló 145/1999.(X.1.) kormányrendelet (a továbbiakban: Tvr.) , a valamint Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő – testületének 6/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Tr.)., a halottvizsgálatról és a halottakkal kapcsolatos eljárásról szóló 351/2013.(X.4.) Korm. rendelet, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény halottakkal kapcsolatos rendelkezéseit megtartani.. 2


Működtetés egyéb feltételeivel kapcsolatos feladatok
8. Vállalkozó tudomásul veszi, hogy az átadott berendezések, közművek üzemeltetésével, illetve működtetésével járó közüzemi költségek teljes egészében őt terhelik.

9. A Vállalkozó a Tvr. 10 - 11. §-a és 41. §- a, valamint a Tr. 6. § - a alapján az alábbi nyilvántartásokat köteles vezetni:
- nyilvántartókönyv,
- sírboltkönyv és táblakönyv,
- temetőtérkép. „. 3
10. A temető bejárata mellett kifüggesztett temető térképen a változásokat évente át kell vezetni.
11. 4
12. Vállalkozó a jelen megállapodásban foglalt kötelezettségeinek teljesítése során köteles az általa végzett feladatokat magas színvonalon, a lakosság és az önkormányzat megelégedésére ellátni.
13. Vállalkozó köteles együttműködni a temetőben egyéb vállalkozási tevékenységet végző egyéni és társas vállalkozókkal.
14. A Vállalkozó köteles együttműködni a temetkezési vállalkozási tevékenységet végző más egyéni és társas vállalkozókkal.

Díjazás

15. A Vállalkozó tudomásul veszi, hogy a helyi rendelet 1., 2., és 3. számú mellékletében felsorolt díjak / árak / megállapítására az önkormányzat képviselő-testülete jogosult.
16. A felek megállapodnak abban, hogy a helyi rendelet 1., 2/A. és 3. számú mellékletében felsorolt díjtételekből származó bevétel a Tr. 8. §-ban foglaltak alapján a Megrendelőt illeti meg. A 2/B. számú mellékletben felsorolt díjtételek a Vállalkozót illetik, amennyiben saját maga is végez temetkezési szolgáltatást és erre magánszemélytől, vagy más temetkezési szolgáltatótól megbízást kap. Az önkormányzati rendelet mellékleteit köteles a Vállalkozó – a temetőben szokásos módon – kifüggeszteni.5
17. A Vállalkozó köteles a megrendelőt az őt megillető bevételekről a tárgyhót követő hó 15. napjáig tájékoztatni, ennek alapján az Önkormányzat az őt megillető bevételekről számlát állít ki. A Vállalat köteles évente, június 30-ig, Kőszeg Város Önkormányzat Képviselő – testületét tájékoztatni az üzemeltetéssel összefüggő előző évi bevételeiről és kiadásairól.6
18. A Vállalat a temetők üzemeltetésével és fenntartásával kapcsolatos bevételeket és kiadásokat köteles számvitelileg elkülöníteni a temetési szolgáltatások végzéséből eredő bevételektől és kiadásoktól.
19. A Vállalkozó az üzemeltetési és fenntartási díjról a negyedévet követő hónap 15-ig számlát köteles kiállítani a Megrendelő felé.

Az önkormányzat kötelezettségei

20. A temetők zavartalan működésének biztosítása érdekében a felek az önkormányzat kötelezettségeit az alábbiak szerint határozzák meg:
- az elhunytak iránti kegyeleti érzéseknek, igényeknek megfelelő létesítmények építése, felújítása
- a temetők és a ravatalozók, temetkezési helyek megközelítéséhez szükséges közlekedő utak építése, felújítása
- a temetők bekerítése, kapukkal történő ellátása, felújításuk elvégzése
- a temetőkben vízvételi lehetőség biztosítása, vízvételi helyek, kutak bővítése, tisztítása
- villanyvilágítás biztosítása
- a temetők bővítésével együtt járó feladatok megszervezése, lebonyolítása, üzemeltetésre történő átadása
- a temetőkről és a temetkezések rendjéről szóló rendeletben foglaltak ellenőrzése
- a temetők üzemeltetésének rendszeres és folyamatos ellenőrzése
___________________________________________________________________________
2,3 A módosítást Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő – testületének …./2014.(…) határozatával jóváhagyta.
Hatályos 2014….. napjától.
4 A hatályon kívül helyezést Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő – testületének …./2014.(…) határozatával jóváhagyta. Hatálytalan 2014….. napjától.
5,6 A módosítást Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő – testületének …./2014.(…) határozatával jóváhagyta.
Hatályos 2014….. napjától.

Záró rendelkezések

21. A felek megállapodnak abban, hogy a szerződés bármely okból történő megszűnése esetén az egymással való korrekt elszámolás érdekében 30 napon belül egyeztető tárgyalást tartanak. Az egyeztető tárgyalás eredményét, a szükséges tennivalókat a két fél kölcsönös érdekeinek figyelembe vételével jegyzőkönyvben rögzítik. Az egymással szemben álló, a másik fél által elfogadott pénzügyi kötelezettség teljesítéséről külön megállapodást kell kötni.
22. A felek az esetleges vitás kérdéseiket igyekeznek egyeztető tárgyalások útján, békésen rendezni és csak ezek eredménytelensége esetén fordulnak bírósághoz.
23. A felek megállapodnak abban, hogy a közöttük felmerülő vitás kérdések eldöntésére a Kőszegi Városi Bíróság illetékességét kötik ki.
24. A jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a hatályos jogszabályok előírásait kell alkalmazni.
25. A felek a megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag aláírták.

Kőszeg, 2014. …………………


……………………….…..…………… …………………………………
Huber László Kiskós Ferenc
Polgármester ügyvezető igazgató
Kőszeg Város Önkormányzata Vas Megyei Temetkezési Kft
Megrendelő Vállalkozó


……………………………….
Pénzügyi ellenjegyző: Sőbér Aurélia
pénzügyi osztályvezető