2016. Április 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 3/2015. (II. 13.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A 2015. évi költségvetés teljesítéséről szóló önkormányzati rendelet (zárszámadás) megalkotása.
3. - Az önkormányzati adóhatóság anyagi érdekeltségi rendszeréről szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
4. - A lakbértámogatásról szóló 34/2005. (X. 1.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezése.
5. - Beszámoló az Írottkő Natúrparkért Egyesület és Tourinform 2015. évi tevékenységéről, az egyesület 2016. évi munkaterve.
6. - Beszámoló a Kőszegi Sporthorgász Egyesület 2015. évi tevékenységéről.
7. - Beszámoló a 2015-ben végzett gyermekvédelmi munkáról.
8. - A Területfejlesztési Operatív Program pályázatairól döntés.
9. - A Kőszegi Városüzemeltető Kft. támogatása hulladékgyűjtő gép vásárlásához.
10. - A 2015. évi ellenőrzési terv végrehajtásáról szóló jelentés.
11. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
12. - A Kőszegi Futball Club kérelmére tulajdonosi hozzájárulás megadása.
13. - A Kőszegfalvi SE kérelmére tulajdonosi hozzájárulás megadása.
14. - A 0203/4 és 0199/4 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása, szolgalmi jog bejegyzés kezdeményezése valamint a 0199/5 hrsz-ú út ingyenes önkormányzati tulajdonba kérése.
15. - Önkormányzat tulajdonú ingatlanok rekreációs célra történő kijelölése.
16. - A Jurisics Ipari Park területének rendezése.
17. - A Kőszegi Városüzemeltető Kft. Felügyelő Bizottságának megválasztása.
18.a - Vagyonügy: A Velemi u. 17/A. III/13. önkormányzati lakás értékesítése.
19. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
20. - Egy mappában a 2016. április 28-i képviselő-testületi ülés anyagai.
14. napirendi pont:
A 0203/4 és 0199/4 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása, szolgalmi jog bejegyzés kezdeményezése valamint a 0199/5 hrsz-ú út ingyenes önkormányzati tulajdonba kérése.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kani’75 Kft. képviseletében Polyák András mint a Kőszeg, 0203/4 hrsz szántó művelési ágú és Kőszeg, 0199/4 hrsz kivett közforgalom elől el nem zárt magánút ingatlanok tulajdonosa belterületbe vonási kérelmet terjesztett elő azzal, hogy az önkormányzat – kérelmét támogatva – tegye meg a szükséges lépéseket a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Járási Földhivatala felé.

A termőföld védelméről szóló 2007. évi CXXIX. tv. 15. § rendelkezései alapján a belterületbe vonásra, mint a végleges más célú hasznosítás egyik esetére kérelmet kizárólag önkormányzat terjeszthet elő, melynek megalapozottságát képviselő-testületi döntéssel és a településszerkezeti terv kivonatával kell igazolni. Nyilatkozni kell a döntésben arról is, hogy kérelmező a kérelmezett területfelhasználásnak megfelelő 4 éven belüli igénybevételét tervezi.

A területek belterületbe vonásán kívül felmerült azonban a következő probléma:
Az előterjesztés mellékletét képező térképmásolatain látható, hogy a Lóránt Gyula utca a kérelmező saját tulajdonán (0203/4 hrsz) megy keresztül, ennek jogi része még nem került tisztázásra. A jelenleg hatályos rendezési terv ugyan szabályozza a jövőbeni útlejegyzést, azonban ennek tényleges kialakulásáig szükséges hivatalosan, szolgalmi jog bejegyzéssel az utcába való bejutást biztosítani.

Adó- és értékbizonyítványt kértünk a 0203/4 hrsz telek értékének meghatározására. Az ingatlan forgalmi értéke 448.200,- Ft, szolgalmi joggal csökkentett állapotban 313.740,- Ft. A kettő közti különbözet: 134.460,- Ft.

A terület értékcsökkenésének összegét a kérelmező oly módon szeretné kártalaníttatni, hogy a belterületbe csatolással felmerülő költségeket az önkormányzat egyenlítse ki. A 0203/4 hrsz. szántó belterületbe vonásának költsége az alábbi tételeket tartalmazza: belterületbe csatolási vázrajz készítése: 50.000,- Ft, földvédelmi eljárás díja: 30.000,- Ft, talajvédelmi igazgatási díj: 50.000,- Ft, humuszgazdálkodási terv készítése: 40.000,- Ft, földvédelmi járulék: 137.280,- Ft, ingatlan-nyilvántartási átvezetés: 6.600,- Ft, összesen 313.880,- Ft.

Mivel a fenti összegek nem fedezik egymást, így az önkormányzat csak a különbözet mértékéig vállalhatja a költségek viselését.

A Lóránt Gyula utca jövőbeni rendezése érdekében egyidejűleg szükséges kezdeményezni a Magyar Állam tulajdonát képező Kőszeg, 0199/5 hrsz közút megnevezésű ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülését, hiszen a rendezési terv szerinti útszélesítés ezt az ingatlant is érinti.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a döntést képviselő-testületi határozattal megerősíteni szíveskedjen.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta, és a határozati javaslatot 5 igen, 1 nem szavazattal elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2016. április 21.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s.k.
városüzemeltetési osztályvezető




I. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezi a kőszegi 0203/4 hrsz-ú, szántó megnevezésű ingatlan, valamint a kőszegi 0199/4 hrsz-ú, kivett közforgalom elől el nem zárt magánút belterületbe vonását, valamint kijelenti, hogy a kérelmezett területfelhasználásnak megfelelő 4 éven belüli igénybevételét a tulajdonos által megvalósítja. A belterületbe vonással kapcsolatosan felmerülő költségekből 134.460,- Ft összeg erejéig Kőszeg Város Önkormányzata vállal fizetési kötelezettséget, ezen felüli rész a kérelmezőt terheli.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezi a kőszegi 0203/4 hrsz-ú ingatlanra a kőszegi 0187 hrsz-ú, Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonát képező ingatlant illető szolgalmi jog bejegyzését, és felhatalmazza a polgármestert a szükséges okiratok aláírására. A bejegyzéssel kapcsolatos költségek Kőszeg Város Önkormányzatát terhelik.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: értelemszerű


II. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott közfeladat – településüzemeltetés - helyi közutak és tartozékainak kialakítása és fenntartása - érdekében kezdeményezi a Magyar Állam tulajdonát képező kőszegi 0199/5 hrsz-ú, kivett közút megnevezésű ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülését.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az ingatlan ingyenes tulajdonba kerülésével kapcsolatos nyilatkozatok megtételére.


Felelős: Huber László polgármester
Határidő: értelemszerű


(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)