2017. Augusztus 31., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása
1.b - Beszámoló az önkormányzat gazdálkodásának 2016. I. félévi teljesítéséről.
2. - A jelzőtáblával elrendelt össztömeg korlátozás szabályairól szóló 10/2017. (V. 26.) önkormányzati rendelet valamint az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkezetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - Beszámoló a Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2016. évi szakmai munkájáról.
5.a - Településrendezési eszközök módosításának kezdeményezése: A 87. számú főút Kőszeg – B61a Ratterrsdorf (Rőtfalva) összeköttetés megvalósítása érdekében.
5.b - Településrendezési eszközök módosításának kezdeményezése: A „Kőszeg Déli Városrészének Közlekedésfejlesztése” c. projekt részét képező Pogányi út és Gábor Áron u. csatlakozása tekintetében.
5.c - Településrendezési eszközök módosításának kezdeményezése: A Kőszeg, 0117/3 hrsz-ú ingatlan (napelempark) vonatkozásában.
6. - Beszámoló a hulladékgazdálkodás helyzetéről.
7. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. könyvvizsgálatára vonatkozó megállapodás jóváhagyása.
8. - A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarával együttműködési megállapodás kötése.
9. - A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozás.
10. - A Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatról szóló szabályzat módosítása.
11. - A városi honlap turisztikai célú fejlesztése.
12. - Tag delegálása a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium Intézményi Tanácsába.
13. - Tájékoztató a vagyonhasznosítási terv időarányos teljesítéséről.
14. - Térfigyelő kamerarendszer bővítése.
15. - A VASIVÍZ Zrt. ivóvíz és szennyvíz ágazatra vonatkozó gördülő fejlesztési tervének jóváhagyása.
16. - Javaslat a 1113/6 hrsz-ú közút elnevezésére.
17. - Az új tűzoltóság építésére vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményhirdetése. (az anyagot később küldjük)
18. - A Temető utca és a Károlyi Mihály utca részleges felújítása tárgyában indult közbeszerzési eljárás eredményhirdetése. (az anyagot később küldjük)
19.a - Vagyonügyek: A Kőszeg, 3609 hrsz-ú ingatlanra benyújtott vételi szándék.
19.b - Vagyonügyek: A Kőszeg, 2975/109 hrsz.-ú ingatlanra benyújtott vételi szándék.
20. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
21. - Egy mappában a 2017. augusztus 31-i képviselő-testületi ülés anyagai.
5.c napirendi pont:
Településrendezési eszközök módosításának kezdeményezése: A Kőszeg, 0117/3 hrsz-ú ingatlan (napelempark) vonatkozásában.

Tisztelt Képviselő-testület!
A Képviselő-testület 2017. április 13-i ülésén 70/2017. (IV. 13.) számú határozatával elfogadta naperőmű park létesítése céljából az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft-vel megkötendő bérleti szerződést.
A bérleti szerződés tárgyát képező 0117/3 hrsz-ú ingatlan szükséges telekalakítását a tulajdonos önkormányzat elindította. Az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft. megkezdte az erőmű terveztetését.
A tervezés során az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft. jelezte, hogy a projekt céljára felkínált területen - a rekultivált hulladéktároló telkén - a helyi építési szabályozás és szabályozási terv kötelező fásítást tartalmaz, mely a napelemek elhelyezését és azok benapozását akadályozza.
Mivel a rekultivált lerakó területén a vízszigetelő réteg a rekultivációs terv és engedély szerint nem bolygatható, a terület valóságban faültetésre alkalmatlan.
Ezért a MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft. a Rendezési Terv módosítását kezdeményezte, amelyhez tartozó tervezési költségeket a beruházó külön megállapodás alapján az Önkormányzattól átvállalja.
Amennyiben a Képviselő testület ezen területen történő beruházást is képviselő-testületi döntésével kiemelt fejlesztési területté nyilvánítja, a Kőszeg 0117/3 helyrajzi számú ingatlan környezetének rendezési tervi módosítása a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet 32.§ (6) bekezdés c) pontja értelmében tárgyalásos eljárás keretében történhet. Ennek megfelelően. a képviselő-testületnek a terület kiemelt fejlesztési területté nyilvánításáról külön határozatot kell hoznia.
A Kormányrendelet 3.§ (1) bekezdése alapján településrendezési eszközt kell készíteni, ha jogszabály előírja, vagy a települési önkormányzat a település társadalmi, gazdasági, illetve környezeti helyzetében bekövetkezett változások vagy új településfejlesztési szándék miatt indokoltnak tartja. A településrendezési eszköz módosításához szükséges a Képviselő-testület döntése a terület szabályozásának módosításáról.
Ennek megfelelően a Kormányrendelet 32.§ (1) bekezdés c) pontja és ugyanezen paragrafus (6) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a 42.§ és a 43.§ (1) bekezdés c) pontja és ugyanezen paragrafus (2) és (3) bekezdése szerint eljárva kezdeményezem a településrendezi eszközök módosítását.
A Kormányrendelet 42.§ (1) bekezdése értelmében a végső szakmai véleményezési eszköz kezdeményezése előtt a partnerségi szabályzat szerint véleményeztetni kell a partnerekkel, és a beérkezett véleményeket a Képviselő-testülettel ismertetni szükséges. Az egyeztető tárgyalás jegyzőkönyvét és az állami főépítészi jogkörökben eljáró Megyei Kormányhivatal záró szakmai véleményét a Polgármester a Képviselő-testület elé tárja a településrendezési eszköz elfogadásához.
Tisztelt Képviselő-testület! Kérem, hogy az előterjesztést megtárgyalni, az előterjesztéshez csatolt határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjen.
Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta és a Képviselő-testületnek elfogadásra ajánlja.

Kőszeg, 2017. augusztus 24.
A polgármester nevében:
Bertók Sándor s.k.
Kőszeg Város Főépítésze







I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kiemelt fejlesztési területté nyilvánítja a Kőszeg 0117/3 hrsz-ú területet abból a célból, hogy a „KEHOP-5.1.2-17 kódszámú, Megújuló alapú zöldáram-termelés elősegítése 0,5 MW beépített teljesítményű villamosenergia-termelő rendszerek telepítésével” megnevezésű felhívásra az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft. pályázatot nyújthasson be fotovoltaikus (PV) erőmű beruházás megvalósítása érdekében.
Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal

II. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 42. §-ának megfelelő tárgyalásos eljárás során készíttesse el a településrendezési eszköz módosítását a Kőszeg, 0117/3 hrsz-ú kiemelt fejlesztési területté nyilvánított ingatlan vonatkozásában, és a kidolgozott tervet elfogadásra terjessze a Képviselő-testület elé.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft. – mint költségviselő – a Településtervező, valamint Kőszeg Város Önkormányzata között létrejövő háromoldalú településrendezési szerződést megkösse és aláírja.
Felelős: Huber László polgármester
Határidő: 1. pont vonatkozásában: 2017. november 30.
2. pont vonatkozásában: 2017. szeptember 5.

(A mellékletekt lsd. a letölthető formátumban.)