2023. Április 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
2. - Az önkormányzatok 2023. évi rendkívüli támogatására kiírt pályázat benyújtása.
3. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat megemelése NEAK többlettámogatásra vonatkozóan.
4. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a ”Mert kell egy hely” című pályázatra kapott támogatásra vonatkozóan.
5. - Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 26/2004. (X. 1.) önkormányzati rendelet módosítása (rendkívüli előterjesztés).
6. - Beszámoló a „Kőszeg és Vidéke” lap elmúlt évi munkájáról.
7. - Beszámoló a Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2022. évi szakmai munkájáról.
8. - Beszámoló a 2022. évben végzett gyermekvédelmi munkáról.
9. - A felnőtt háziorvosi szerződések felülvizsgálata.
10. - A 2022. évi ellenőrzési terv végrehajtásáról szóló jelentés.
11. - Az önkormányzat tulajdonában lévő LLY-346 és JWL-470 forgalmi rendszámú gépjárművek használatával kapcsolatos döntések.
12. - A Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár intézményvezetői pályázatának elbírálása.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
2. napirendi pont:
Az önkormányzatok 2023. évi rendkívüli támogatására kiírt pályázat benyújtása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Magyar Államkincstár értesítése alapján megjelent az önkormányzatok rendkívüli támogatására kiírt pályázat. Kőszeg Város Önkormányzata a pályázati kiírás alapján a költségvetési törvény 3. melléklet 2.1.5. Önkormányzatok rendkívüli támogatás jogcím előirányzata terhére az 5.1.pont b) alpontjában megjelölt célra kíván pályázatot benyújtani.
A koronavírus hatása minden önkormányzatot megszorító intézkedések meghozatalára kényszerítette, valamint jelentős bevételektől és támogatásoktól estek el. A megemelkedett energiaárak és az infláció hatása az egyéb kiadásokat is jelentősen megemelte. Ez Kőszeg Város Önkormányzatát is súlyosan érintette. Intézményeink feladatellátása biztosítható, de az Önkormányzat működőképessége kiegészítésre szorul. A mai napig 35 024 447 Ft lejárt tartozást halmoztunk fel, melynek a kifizetéséhez jelen pályázatból kívánunk pénzügyi forrást szerezni. A pályázat elbírálásánál értékelési szempont főként annak vizsgálata, hogy az önkormányzat kiegyensúlyozott működési feltételei, valamint a kötelező feladatok ellátása biztosított-e, illetve a csatolt pályázati kiírás tartalmazza, hogy mire nem nyújtható támogatás. A pályázatot az ebr42 rendszerében kell berögzíteni és lezárást követően a Magyar Államkincstár hivatali kapu rendszerén megküldeni. Az önkormányzatok a rendkívüli támogatás terhére legfeljebb négy alkalommal nyújthatnak be pályázatot, legkésőbb 2023. szeptember 30-i benyújtási határidővel.

Az első alkalommal igényelt összeg Kőszeg Város Önkormányzata részére 35 024 447 Ft. A támogatás jogcíme „Az önkormányzatok rendkívüli támogatása” jogcímként kerül feltüntetésre az ebr 42 rendszeren keresztül beadandó pályázatok közé.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság tárgyalta és 5 igen szavazattal egyhangúlag elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a döntését meghozni szíveskedjen.


Kőszeg, 2023. április 20.

A polgármester nevében:

Cserkutiné Stipsics Edina s.k.
pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető

(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)

HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a belügyminisztérium és a pénzügyminisztérium által meghirdetett a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022.évi XXV. törvény 3. melléklet 2.1.5.pont szerinti, az önkormányzatok rendkívüli támogatása jogcímre kiírt pályázat 5.1. pont b) alpontjára pályázatot nyújt be „Önkormányzatok rendkívüli támogatása” jogcímen 35 024 447 Ft összegre.


Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal