2023. Április 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
2. - Az önkormányzatok 2023. évi rendkívüli támogatására kiírt pályázat benyújtása.
3. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat megemelése NEAK többlettámogatásra vonatkozóan.
4. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a ”Mert kell egy hely” című pályázatra kapott támogatásra vonatkozóan.
5. - Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 26/2004. (X. 1.) önkormányzati rendelet módosítása (rendkívüli előterjesztés).
6. - Beszámoló a „Kőszeg és Vidéke” lap elmúlt évi munkájáról.
7. - Beszámoló a Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2022. évi szakmai munkájáról.
8. - Beszámoló a 2022. évben végzett gyermekvédelmi munkáról.
9. - A felnőtt háziorvosi szerződések felülvizsgálata.
10. - A 2022. évi ellenőrzési terv végrehajtásáról szóló jelentés.
11. - Az önkormányzat tulajdonában lévő LLY-346 és JWL-470 forgalmi rendszámú gépjárművek használatával kapcsolatos döntések.
12. - A Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár intézményvezetői pályázatának elbírálása.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
11. napirendi pont:
Az önkormányzat tulajdonában lévő LLY-346 és JWL-470 forgalmi rendszámú gépjárművek használatával kapcsolatos döntések.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzata az elmúlt évtizedekben is és jelenleg is több módon támogatja a városban kiemelkedő tevékenységet végző civil szervezeteket.
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2022. márciusi képviselő-testületi ülésén döntött a Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonában lévő JWL-470 forgalmi rendszámú Reanult Trafic típusú gépjármű használatára vonatkozó, a Kőszegfalvi Sportegyesülettel kötendő üzembentartói jog átruházásáról szóló szerződés elfogadásáról. A kisbuszt az önkormányzat térítésmentesen adta a Kőszegfalvi Sportegyesület üzembentartásába, azzal a feltétellel, hogy az egyesület vállalta a városrészen felmerülő közösségi feladatok ellátását is.
A Kőszegfalvi Sportegyesület 2023. március 16-án kelt kérelmében az alábbi kéréssel fordult a Polgármester Úrhoz. A gépjármű karbantartása és javítása az egyesület feladata, a gépjárművet azonban a kőszegfalvi civil szervezetek térítésmentesen vehetik igénybe. Javasolják a többi civil szervezettel közös kötelezettségvállalást oly módon, hogy az igény vevők 30 Ft/km díjfizetés ellenében használhassák a gépjárművet. Az így befolyt összeget külön kezelnék, javításra és karbantartásra fordítanák. Levelükben tájékoztatták a polgármestert a 2023. évi ráfordítások összegéről.
Az I. határozati javaslat a Kőszegfalvi Sportegyesület kérelmének támogatásáról szól.
Az üzembentartói jog átruházásával egyidejűleg 2022. márciusában a képviselő-testület a fenti gépjármű helyett „civil kisbuszként” a hivatali flottában lévő, LLY-346 forgalmi rendszámú, Volkswagen Transporter típusú gépjárművet jelölte ki, valamint használatának szabályairól új szabályzatot fogadott el. A szabályzat értelmében a gépjármű használatára jogosultak szerint a gépjármű használata ingyenes.
Tekintettel arra, hogy a „civil kisbuszt” számos sofőr vezeti, így fenntartása egyre jelentősebb javítási költségekkel jár. Erre tekintettel javasoljuk, hogy használatáért díjfizetés kerüljön bevezetésre, ezzel csökkenteni tudjuk az üzemben tartásával járó kiadásokat.
A gépjármű használat díját ezen jármű eseténben is 30 Ft/km-ban javasoljuk megállapítani, a díj áfát nem tartalmaz. A gépjármű csak menetlevéllel közlekedhet, ennek segítségével kerül megállapításra a megtett kilométerek száma, illetve a használati díj mértéke.
Fentieknek megfelelően, a III. határozati javaslat a használati díjat tartalmazó, a LLY-346 forgalmi rendszámú, Volkswagen Transporter típusú gépjármű használatának szabályairól szóló új szabályzat elfogadásáról szól, míg a II. határozati javaslat az előző szabályzat visszavonásáról.
Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta, az I. határozati javaslatot 4 igen, 2 nem szavazattal, míg a II. és III. határozati javaslatot egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és a határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjék.


Kőszeg, 2023. április 20.


A polgármester nevében:


dr. Zalán Gábor s. k.
jegyző



I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy a Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonában és a Kőszegfalvi Sportegyesület üzembentartásában lévő JWL-470 forgalmi rendszámú Reanult Trafic típusú gépjármű használatáért a Kőszegfalvi Sportegyesület a kőszegfalvi civil szervezetektől 30 Ft/km díjat, mint fenntartási költséget kérjen.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal.


II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 57/2022. (III. 31.) képviselő-testületi határozatát visszavonja.


III. HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonában, és a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal üzemben tartásában álló LLY-346 forgalmi rendszámú Volkswagen Transporter típusú gépjármű használatára vonatkozó szabályzatát a mellékletben foglaltak szerinti tartalommal elfogadja.



Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal.

(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)