2023. Április 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
2. - Az önkormányzatok 2023. évi rendkívüli támogatására kiírt pályázat benyújtása.
3. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat megemelése NEAK többlettámogatásra vonatkozóan.
4. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a ”Mert kell egy hely” című pályázatra kapott támogatásra vonatkozóan.
5. - Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 26/2004. (X. 1.) önkormányzati rendelet módosítása (rendkívüli előterjesztés).
6. - Beszámoló a „Kőszeg és Vidéke” lap elmúlt évi munkájáról.
7. - Beszámoló a Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2022. évi szakmai munkájáról.
8. - Beszámoló a 2022. évben végzett gyermekvédelmi munkáról.
9. - A felnőtt háziorvosi szerződések felülvizsgálata.
10. - A 2022. évi ellenőrzési terv végrehajtásáról szóló jelentés.
11. - Az önkormányzat tulajdonában lévő LLY-346 és JWL-470 forgalmi rendszámú gépjárművek használatával kapcsolatos döntések.
12. - A Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár intézményvezetői pályázatának elbírálása.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
9. napirendi pont:
A felnőtt háziorvosi szerződések felülvizsgálata.

Tisztelt Képviselő-testület!

A praxisközösségekről szóló 53/2021. (II. 9.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 3. § (1) bekezdés c) pontja alapján a kollegiális praxisközösségben való részvétel feltétele, hogy a háziorvosi szolgáltató vállalja a hetente legalább 20 óra rendelési idő biztosítását, benne legalább 4 óra prevenciós rendeléssel. Ezen okból a felnőtt háziorvosokkal kötött feladat-ellátási szerződések a rendelési időre vonatkozóan módosításra kerültek 2022. június 1 napjától. Ekkor a prevenciós rendelés kiforratlansága miatt a Képviselő-testület úgy döntött, hogy egy év tapasztalatai alapján vizsgáljuk felül a rendelési időket.

A háziorvosaink véleményét előzetesen kikértük. Erre vonatkozóan mindannyian úgy nyilatkoztak, hogy rendelési idejükön nem kívánnak változtatni. A rendelési idők tehát az eddigiek szerint alakulnának a jövőben is.

Dr. Nedeczky Veronikánál adminisztratív módosítás szükséges, lakcímváltozás miatt, a prevenciós rendelések tekintetében pedig arról szükséges döntenie a Képviselő-testületnek, hogy a jelenlegi rendelési idő a jövőben határozatlan időre kerüljön a szerződésekbe.

Az előterjesztést a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság megtárgyalta, az I. II. és IV. határozati javaslatot egyhangúlag elfogadásra ajánlja.
A II. határozati javaslatot 5 igen és 2 nem szavazattal elfogadásra ajánlja az alábbi módosításokkal:
A mellékletként szereplő szerződés 3. c) pontját kiegészíti: „Az ügyelet átszervezése esetén egyéni döntése alapján vesz részt az OMSZ által szervezett ügyeletben” szöveggel.
A 4. pontban a szerdai rendelési időt 12:00 órától 15:00 óráig szövegre javasolja módosítani.
A III. Egyéb rendelkezések fejezetet javasolja hatályon kívül helyezni.
A Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság az előterjesztést szintén megtárgyalta és fenti módosításokkal egyhangúlag elfogadásra ajánlja.


A fentiekre tekintettel kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslatok elfogadására.

Kőszeg, 2023. április 21.

Básthy Béla polgármester nevében:


Dr. Dömötör Ramóna s.k.
mb. igazgatási osztályvezető



I. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közte és Dr. Nedeczky Veronika között létrejött feladat-ellátási szerződésben foglalt rendelési idő 2023. június 1. napjától határozatlan időre történő módosítását a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal




II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közte és a Pusztai-Medical Kft. között létrejött feladat-ellátási szerződésben foglalt rendelési idő 2023. június 1. napjától határozatlan időre történő módosítását a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.





Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal


III. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közte és a Borbála Egészségügyi Szolgáltató Bt. között létrejött feladat-ellátási szerződésben foglalt rendelési idő 2023. június 1. napjától határozatlan időre történő módosítását a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.


Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal




IV. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közte és a MEDIOCRITAS Humán Kft. között létrejött feladat-ellátási szerződésben foglalt rendelési idő 2023. június 1. napjától határozatlan időre történő módosítását a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.


Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)