2023. Április 27., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Beszámoló Kőszeg Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.
2. - Az önkormányzatok 2023. évi rendkívüli támogatására kiírt pályázat benyújtása.
3. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat megemelése NEAK többlettámogatásra vonatkozóan.
4. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a ”Mert kell egy hely” című pályázatra kapott támogatásra vonatkozóan.
5. - Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 26/2004. (X. 1.) önkormányzati rendelet módosítása (rendkívüli előterjesztés).
6. - Beszámoló a „Kőszeg és Vidéke” lap elmúlt évi munkájáról.
7. - Beszámoló a Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2022. évi szakmai munkájáról.
8. - Beszámoló a 2022. évben végzett gyermekvédelmi munkáról.
9. - A felnőtt háziorvosi szerződések felülvizsgálata.
10. - A 2022. évi ellenőrzési terv végrehajtásáról szóló jelentés.
11. - Az önkormányzat tulajdonában lévő LLY-346 és JWL-470 forgalmi rendszámú gépjárművek használatával kapcsolatos döntések.
12. - A Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár intézményvezetői pályázatának elbírálása.
14. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
12. napirendi pont:
A Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár intézményvezetői pályázatának elbírálása.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszeg Város Önkormányzata fenntartásában működő Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár határozott idejű intézményvezetői megbízása 2023. május 31-én lejár, ezért a képviselő-testület 228/2022. (XII. 15.) képviselő-testületi határozatának megfelelően az intézményvezetői munkakörre pályázati felhívást tettünk közzé a jogszabályi előírások szerint, az intézmény és a fenntartó, Kőszeg Város internetes oldalán.

A pályázati eljárást a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény, a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény (a továbbiakban: kulturális törvény), valamint a kulturális intézményben foglalkoztatottak munkaköreiről és foglalkoztatási követelményeiről, az intézményvezetői pályázat lefolytatásának rendjéről, valamint egyes kulturális tárgyú rendeletek módosításáról szóló 39/2020. (X.30.) EMMI rendelet, (a továbbiakban: EMMI rendelet) vonatkozó szabályozásának megfelelően bonyolítottuk le.

A pályázati felhívásra, a megadott határidőre - 2023. február 28. - egy érvényes pályázat érkezett, melyet a jelenlegi intézményvezető, Révész József nyújtott be.


Az érvényes pályázatot benyújtó pályázót a pályázati határidő lejártát követő harminc napon belül a munkáltatói jogkör gyakorlója által létrehozott, - a kulturális intézmény alapfeladatait érintően szakértelemmel rendelkező tagokból álló - bizottság hallgatta meg. A bizottság tagjai között helyet kapott a kulturális intézményben működő üzemi tanács képviselője, a kulturális intézmény fenntartójának képviselője, továbbá a kulturális intézmény alaptevékenységének megfelelő országos szakmai szervezet képviselője.
E bizottság meghallgatta a pályázót és véleményt fogalmazott meg a pályázó alkalmasságáról, szakmai programjáról.

A pályázó meghallgatására 2023. március 13-án került sor, a bizottság munkájában részt vett Dr. Csapláros Andrea a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója, aki egyben a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének elnöke, Fekete-Pataki Edit a Humánerőforrás Bizottság elnöke, Dr. Zalán Gábor a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője és az intézmény üzemi tanácsának képviselője, Fröhlich Alexandra.

A bizottság megállapította, hogy a pályázat formailag és tartalmilag is megfelel a pályázati kiírásban szereplő elvárásoknak.

A bizottsági meghallgatáson a pályázó szóban is kiegészíthette pályázatát, válaszolt a feltett kérdésekre, illetve reagált az elhangzott véleményekre. A bizottság részletes szakmai megállapításait a szakértő, Dr. Csapláros Andrea foglalta írásba a melléklet szerint.



A bizottság egyhangú szavazással döntött arról, hogy javasolja és támogatja Révész József ismételt megbízását az intézményvezetői munkakörre.

A kulturális törvény 46. § (3) bekezdése szerint a területi múzeum vezetőjének megbízásához a miniszter véleményét előzetesen ki kell kérni. A miniszter nevében eljáró Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár véleménye megérkezett, melyben Révész József intézményvezetővé történő kinevezésével egyetért.



A kinevezési, megbízási jogkör gyakorlójának fenti bizottság és a miniszter véleményét mérlegelve kell meghoznia döntését.
A pályázat kötelező tartalmi eleme volt a bérigény megjelölése, mely a pályázó részéről megtörtént. Az ezzel kapcsolatos döntés meghozatala szintén a Képviselő-testület feladata.

Az előterjesztést a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság megtárgyalta és egyhangúlag elfogadásra ajánlja, azzal, hogy a munkabér a pályázatban benyújtott összegnek megfelelően kerüljön megállapításra.

Fentiek értelmében kérjük a tisztelt Képviselő-testületet, hogy a szakmai véleményeket mérlegelve az intézményvezetői munkakörre vonatkozóan hozza meg döntését.

Kőszeg, 2023. április 21.

A polgármester nevében:

Dr. Dömötör Ramóna s.k.
mb. igazgatási osztályvezető



HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41. § (7) bekezdése alapján Révész Józsefet 2023. június 1-től 2028. május 31-ig, öt év határozott időtartamra megbízza a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár intézményvezetői feladatainak ellátásával. Munkabérét ……………… Ft-ban (azaz ……………….. forintban) állapítja meg.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: 2023. június 1.

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)