A látogatóközpont interaktív kiállítással és madárbemutatóval várja látogatóit
Névadónk szellemi örökségéhez hűen igyekszünk megismertetni és megőrizni Kőszeg környékének különleges élővilágát.

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont

A látogatóközpont interaktív kiállítással és madárbemutatóval várja látogatóit. A Kőszegi-hegységbe induló turisták kedvelt kiindulási pontja. Az Alpannonia túraútvonal kezdőpontja.

Ajánljuk mindazoknak, akik


  • szeretnének felkészülten nekivágni a Kőszegi-hegységnek, szeretnék megismerni annak természeti értékeit, esetleg térképre, vagy praktikus tanácsokra van szükségük,
  • szeretnének természetvédelmi szakvezetést igényelni a Kőszegi Tájvédelmi Körzetbe,
  • szeretnék megismerni a Kőszegi-hegységet, de nincs idejük felkeresni azt.
  • szeretnének többet megtudni a madarak lebilincselő világáról
  • szívesen sétálnak Magyarország legritkább vadvirágai között
  • szeretnének testközelből látni ragadozómadarakat és gólyákat

A látogatóközpontban a vidékre jellemző, a Kárpát-medence és az Alpok találkozásánál kialakult különleges élővilággal ismerkedhetünk meg, valamint interaktív módon fedezhetjük fel a madarak életének titkait.

A központ körül egy szabadon látogatható élményösvény fut, ahol - például az óriáskirakó és a gólyalabirintus segítségével - játékos formában kerülhetünk közelebb a természethez. A szomszédos Alpannonia szabadidőpark izgalmas játszótérrel és szabadtéri tűzrakóhelyekkel várja a kikapcsolódni vágyókat.

A látogatóközpontban megváltott belépőjeggyel tekinthető meg az attól csupán kőhajításnyira fekvő, természetvédelmi oltalom alatt álló arborétum, a Chernel-kert. Minden évszakban varázslatos környezetben tehetünk üdítő sétát a 700 méter hosszan kanyargó gyalogösvényen. Eközben testközelből ismerkedhetünk meg hazánk legszebb és leginkább veszélyeztetett vadvirágaival, illetve más botanikai különlegességekkel, valamint az arborétum szívében működő Madárvédelmi Mentőközpontban gondozott ragadozómadarakkal és gólyákkal.

Még több infó a látogatóközpontról

További oldalak