Művészeti élet Kőszegen

Kőszeg, mint Szentendre, művészek kedvelt otthona! A gazdag és aktív képzőművészeti életet két művészkör is szervezi. Vezetésükkel szinte folyamatosak a magyar és a nemzetközi művészeti élet képviselőinek kiállításai Kőszegen: elsősorban a Jurisics-várban, az Írottkő szálló halljában, valamint a Felsőbbfokú tanulmányok intézete által fenntartott Zwinger épületében.

Új lehetőségeket rejt a most felújított, csodálatos Művészetek háza. Jelentős művészek élete és hagyatéka is kötődik Kőszeghez: a városban élt és alkotott a huszadik századi magyar képzőművészet két meghatározó egyénisége, Bartha László Kossuth-díjas festőművész és Tornay Endre András Munkácsy-díjas szobrászművész. A kiállítások programjai a programnaptárban találhatóak. Szeretettel várjuk a művészet barátait rendezvényeinken és kiállításainkon!

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.