NA-TÚRÁK Kőszegen

Első Na-Túra ajánlatunk egy városi séta melynek során Kőszeg város védett fáinak egy részét csodálhatja meg. A Tourinform irodában (Fő tér 2.) kölcsönkapja a védett fákról szóló verses szakmai leírás kinyomtatott változatát, amelyet magával vihet sétája során!

Letöltések
Na-Túra: Kőszeg nevezetes védett fái és növényei

Na-Túra: Kőszeg nevezetes védett fái, növényei



A séta az Írottkő Natúrparkért Egyesület Tourinform irodájától indul és oda is érkezik.

A Fő téren az Írottkő Hotel mellett elsétálva a Várkört keresztezve – a piacon keresztül – a Kossuth Lajos utcán a tűzoltóság mögött érjük el az óriás platánfát (1). Az épület mögött tovább haladva a Táncsics Mihály utcán balra fordulunk majd jobbra a Kiss János utcán. Ez után balra a Gyöngyösparti sétányon haladunk a Gyöngyös és a Malomárok között a Dózsa György utcáig. Itt több nagy hársfa (2-3) mellett haladunk el. A Dózsa György utcán balra fordulva a Gyöngyös utcáig megyünk, itt balra fordulunk. Hamarosan elérjük a Várkört, ahol nem egyenesen, hanem jobbra fordulva fogjuk folytatni utunkat. Itt a kereszteződésnél a Várkör „sarkán” találjuk a Hunyadi Mátyás parkot – többek között - két szép ginkgo fával (4). A Várkörön tovább sétálva a Kék Huszár étterem előtti parkolón áthaladunk és a várárok melletti parkon megyünk tovább. Innen egyrészt a várfal idős borostyánjai (5) figyelhetők meg, másrészt az út túloldalán a Várkör 90. előtti öreg hárs (6). A park végén a várárok folytatásában találjuk a hatalmas mocsári ciprust (7). A Várkörön tovább haladva a jobbra nyíló Hunyadi utca öreg hársfa sorára is vethetünk néhány pillantást. Sétánk során elhaladunk a Jézus Szíve templom mellett és újra a Fő térre érünk, az Írottkő Natúrparkért Egyesület Tourinform irodája elé, körtúránk kiinduló pontjához.

Köszönjük, hogy megcsodálod városunkat és különleges növényeit!

Kőszegi és natúrparki helyszíneket fedezhetsz fel új natúrparki természeti kincskereső játékunkkal! Játssz velünk!

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.