Az Írottkő Natúrparkban található a Dunántúl és Burgenland legmagasabb csúcsa az Írottkő

Fedezd fel az Írottkő Natúrparkot!

Kőszeg a 18 településből álló Írottkő Natúrpark "fővárosa". Kőszegről kiindulva kitűnő túraútvonalakat kínál a táj – kirándulhatunk a Stájer-házakig, a Hétforráshoz, az Óház-kilátóhoz, de a natúrpark települései is számos kirándulópontot "rejtenek", melyeket élmény felfedezni! Érdemes körbenézni az Írottkő tetejére épített kilátóról, ahonnan az Alpok panorámája tárul a szemünk elé, és bejárni a natúrpark által ajánlott körtúrákat!

Kirándulóhelyek, túraútvonalak
Az Írottkő-Geschriebenstein Natúrparkban rengeteg lehetőség van túrázásra: több országos és regionális túraútvonal, helyi séták és speciális nemzetközi utak, mint az alpannonia® és a Mária út is itt találkozik. No és a kéktúra :)!

Új natúrparki túramozgalom keretében kényelmes körtúrákkal fedezheted fel a natúrpark rejtett természeti kincseit, gyönyörű kistelepüléseit!

Ha jó erőben vagy és kihívásokra vágysz, válaszd nehezebb körtúráinkat!

Kényelmes sétával meglátogathatod a Hétforrást, az Óház-kilátót, vagy az Írottkő csúcsát. Nem tévedhetsz el! Iránymutató táblákkal segíti az Írottkő Natúrpark, hogy e nevezetes kirándulópontokra is könnyen eltalálj, akkor is, ha nem szoktál túrázni!
Ökoturizmus az Írottkő Natúrparkban
A múlt és a jövő fenntartható gyakorlatai itt találkoznak. Ismerkedj a természettel környezettudatosan, natúrparki ajánlásainkkal!

Környezeti nevelési natúrparki tevékenységeinkről itt tájékozódhatsz.
Kerékpározás
Kőszeg és az Alpokalja ötvözi a hűvös erdei, a síkvidéki és hegyi kerékpározás minden örömét. A kerékpározás nálunk családoknak, gyerekeknek, idősöknek és sportolóknak is személyre szóló, felejthetetlen élményeket kínál!
a téli sportok otthona
Kőszeg a magyar síelés bölcsője is, a „lábszánkózást” itt honosította meg Chernel István 121 éve!
Kőszeg és Sopron Magyarország alpesi hegységei.
Innen fél óra alatt elérhetőek Ausztria első síterepei.
Lovaglás
Gazdag Kőszeg és az Írottkő Natúrpark lovas kultúrája
SPORT, JÁTÉK
A nyugodt nyaralásnál alapvető, hogy a gyerekekkel izgalmas és biztonságos játszóteret találjunk, valamint sétához, kocogáshoz, úszáshoz, és sportjátékokhoz kedvelt futóutakat és alkalmas sportpályákat, létesítményeket fedezzünk fel.
NA-TÚRÁK Kőszegen
Első Na-Túra ajánlatunk egy városi séta melynek során Kőszeg város védett fáinak egy részét csodálhatja meg. A Tourinform irodában (Fő tér 2.) kölcsönkapja a védett fákról szóló verses szakmai leírás kinyomtatott változatát, amelyet magával vihet sétája során!
Természetvédelmi Látogatóközpont
A Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont interaktív kiállítással és madárbemutatóval várja látogatóit. A Kőszegi-hegységbe induló turisták kedvelt kiindulási pontja.
Holdfény liget - az Alpokalja kalandparkja
Erdei drótkötél akadálypályák különböző nehézségi szintekkel – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, ÍrottKavics extrém torony műfogásos, jégcsákányos és gumifal mászással, erdei kisvasút, mezítlábas élményösvény, bátorságugrás, elektromos meghajtású rollerek (eMonsteRollerek), óriáshinta, táborok és egy mennyei kávé, kemencében sült pizza és langalló a Peron Caféban.
Csúcsrajáró - outdoor sportok szerte az Alpokban
Minden ami a hegyek világával kapcsolatos téli-nyári sport: hegymászás, vadvizi túrák, mountainbike gurulások, sítáborok...
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.