Legismertebb látnivalóink: Írottkő, Hétforrás, Óház, Stájer-házak, Kalapos-kövek és még számos rejtett kincs a natúrparkban!

Kirándulóhelyek, túraútvonalak

Az Írottkő-Geschriebenstein Natúrparkban rengeteg lehetőség van túrázásra: több országos és regionális túraútvonal, helyi séták és speciális nemzetközi utak, mint az alpannonia® és a Mária út is itt találkozik. No és a kéktúra :)!

Új natúrparki túramozgalom keretében kényelmes körtúrákkal fedezheted fel a natúrpark rejtett természeti kincseit, gyönyörű kistelepüléseit!

Ha jó erőben vagy és kihívásokra vágysz, válaszd nehezebb körtúráinkat!

Kényelmes sétával meglátogathatod a Hétforrást, az Óház-kilátót, vagy az Írottkő csúcsát. Nem tévedhetsz el! Iránymutató táblákkal segíti az Írottkő Natúrpark, hogy e nevezetes kirándulópontokra is könnyen eltalálj, akkor is, ha nem szoktál túrázni!

"... ÉS HA VÁGYOM VÖLGYRE, HEGYRE, TOVÁBB UTAZOM KŐSZEGRE..." - Weöres Sándort idézem, amikor az Írottkő Natúrparkra gondolok. A hegy és a kis natúrparki települések is számtalan csodát rejtenek, érdemes felfedezni!
Horváthné Korom Zitageológus, alpannoniaR, természet s.n. kincsestár, Természetsn
A kedvelt Kőszeg környéki kirándulóhelyeket számos túraútvonal közvetlenül is érinti. A legfontosabbakat megtalálod az Írottkő Natúrpark honlapján. Pihenj meg és élvezd csodálatos értékeinket!



  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.