Túrázás, túrajelzések, túravezetés

Túrázás, túrajelzések, útvonalak az Írottkő Natúrparkban

TURISTAJELZÉSEK AZ ÍROTTKŐ NATÚRPARKBANAz ismert országos túrajelzések mellett az Írottkő Natúrparkban egyedi túrajelzésekkel is találkozhatsz:Az alpannonia® főútvonal jelzés (osztrák-magyar hosszú távú túraútvonal fő ága, piros alpannonia®):


Az alpannonia® mellék útvonal jelzés (osztrák-magyar hosszú távú túraútvonal mellék ága, sárga alannonia®):


Írottkő vándorlás, osztrák-magyar teljesítménytúra (56 km) az Írottkő-Geschriebenstein Natúrparkban:


A Mária Út egy kialakítás alatt álló, Közép-Európán átívelő zarándok- és turistaút-hálózat, mely érinti az Írottkő-Geschriebenstein Natúrparkot:


Az erdei utakon a kerékpáros jelzéssel ellátott úton ajánlott a bringázás a natúrparkban:


Általánosan ismert magyarországi turista jelzések a natúrparkban:Sáv turistajelzés

A fontosabb kiindulási pontoktól (pl. vasút, villamos, hajó és autóbusz állomásoktól, ill. megállóhelyektől) más hasonlóan fontos pontokig terjedő és a hegységeken (tájegységeken) keresztül vezető turistautak jelzésére szolgálnak.


Kereszt turistajelzés

Általában két sáv jelzésű utat köt össze. vagy rövidít a sáv jelzésű útvonalon. Színe megegyezik a magasabb értékű sáv jelzés színével.


Háromszög turistajelzés

Hegytetőkre, csúcsokra, kilátópontokra vezető utak jelzésére használják.


Kör turistajelzés

Forráshoz, ivóvízvételi helyhez vezető út jelzése.


Omega turistajelzés

Barlangokhoz, sziklaüregekhez vezető út.


Körút turistajelzés

Könnyű sétaút melynek kezdő és végpontja ugyanott van.


Tanösvény jelzés

Tanösvények útvonalát jelző turistajel.


ORSZÁGOS TÚRAÚTVONALAK AZ ÍROTTKŐ NATÚRPARKBANOrszágos Kéktúra


A Kőszegi-hegység magyar oldalán található legfontosabb látnivalókat Kálvária, Hétforrás, Óház, Stájer-házak, Írottkő érinti az országos Kéktúra. Pecsételőhely az Írottkőnél, a Hétforrásnál, Kőszegen pedig a Tourinform irodánál és a Kék huszár vendéglőben található.

Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra

A túra tájegységet érintő szakasza: Bozsok - Írottkő Bozsok községből a kastély felé, a Malom porta fölött elvezető úton kell elindulni a Kalapos-kövek felé, erre vezet a kéktúra új jelzett szakasza. Az út folyamatosan emelkedve vezet az Írottkőig.

Túrázás az Írottkő natúrparkbanA natúrparkban önállóan is túrázhatsz, de ajánljuk, hogy legyen nálad térkép! (Tourinform iroda Kőszeg, Fő tér 2.) Ősszel a vadászati szezonban a naturpark.hu honlapon tájékozódj, hogy nincs-e érvényben az erdészet által kiadott erdőlátogatási tilalom!

Ha túravezetővel szeretnél túrázni akkor választhatsz az előre meghirdetett natúrparki túrákból vagy kérhetsz önálló túravezetést.

Önálló túravezetést az alábbi túravezetők vállalnak: Bogáti András 30/252-3488 Horváthné Korom Zita és Horváth Csaba 30/381-3271 30/919-0688

További oldalak